Studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci

IEEE studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci nastao je 2006. godine kao jedan od studentskih
ogranaka unutar Hrvatske sekcije IEEE. Cilj mu je okupljanje studenata iz različitih područja
tehničkih znanosti te organizacija raznovrsnih događanja. Zbog toga se pod okriljem Ogranka
održavaju predavanja iz područja tehničkih znanosti, natjecanja, radionice i razna druženja. Time se
studentima omogućuje razmjena ideja i iskustava te sklapanje niza korisnih poznanstava, ali i
nerazdvojnih prijateljstava. Sve to vodi boljoj umreženosti i napretku na privatnom i poslovnom planu
svake osobe, ali i u znanosti.

 

Naša Facebook stranica: https://www.facebook.com/ieeesbrijeka/

Službeni mail ogranka: ieee.sbri@gmail.com


Computer Society Congress u Rijeci

U organizaciji IEEE Studentskog ogranka Sveučilišta u Rijeci na Tehničkom Fakultetu 6. i 7. prosinca 2019. održao se drugi po redu Computer Society Congress u Hrvatskoj

Raznoliki program kongresa sastojao se od nekoliko stručnih predavanja i radionica. Gostujući predavači iz nekoliko tvrtki pružili su ponešto za svakoga. Cateia Games uveo nas je u svijet razvoja video igara. CETITEC nam je približio razvoj ugradbenih sustava u automobilskoj industriji te interprocesnu komunikaciju u automobilima. ASSECO nam je predstavio svoju korporativnu kulturu te omogućio da kroz radionicu upoznamo osnove Laravela. IEEE OES je predstavio mobilne podvodne robote u ulozi asistenata roniocima. Franko Hržić, asistent na našem fakultetu, održao je predavanje o umjetnoj inteligenciji. Predstavili su nam se i Startup inkubator i Porin. Tijekom kongresa posjetitelji su imali priliku porazgovarati s predstavnicima tvrtki te im postaviti pitanja tijekom stručnog savjetovanja. Kongres je zaključen prezentacijom studenata našeg fakulteta o njihovim iskustvima rada u inozemstvu te putovanjima u udaljenije krajeve svijeta.

Zahvaljujemo CETITEC d.o.o., ASSECO-SEE d.o.o. i SZSUR-u na njihovim donacijama koje su uvelike potpomogle kvalitetnu organizaciju kongresa.

Zahvaljujemo se svim predavačima i posjetiteljima kongresa na njihovom dolasku, te se nadamo još većem broju posjetitelja na kongresima u budućnosti!

Autor: IEEE Studentski ogranak Rijeka
Popis obavijesti