Ciljevi studentskih aktivnosti

 • Stvaranje dodatnih vrijednosti i privilegija studentskim članovima
 • Razvoj studentskih aktivnosti (natječaja, nagrada, promotivnih programa, itd.)
 • Povećavanje svijesti studenata o aktivnostima drugih organizacijskih jedinica
  IEEE-a i postojećim privilegijama
 • Podrška studentskim inicijativama i informiranje drugih organizacijskih jedinica IEEE o njima
 • Zastupanje studentskih interesa i poticanje rješavanja studentskih pitanja
 • Pomoć u stvaranju novih studentskih ogranaka, odjela i srodnih (affinity) grupa
 • Pomoć u komunikaciji između postojećih ogranaka, odjela i srodnih grupa
 • Podizanje studentskog članstva i razvoj strategija za održanje
 • Više zabave u IEEE-u!
KONTAKTI
Helena Peći
voditeljica studentskih aktivnosti
Diego Sušanj
studentski predstavnik

Ana Batinović
studentski predstavnik
Filip Lipovac
studentski predstavnik

Premostimo jaz među generacijama

Hrvatska sekcija IEEE, Interesna skupina doživotnih članova, Interesna skupina Young Professionals i Studentski ogranak Zagreb pozivaju Vas na predavanje

 

"Premostimo jaz među generacijama"

 

koje će Meri Tukač i Zlatko Ofak, pobjednici međunarodnog natjecanja „Mind the Gap“ IEEE Regije 8, održati u srijedu, 16. studenoga 2016. u 18 sati, u Sivoj vijećnici FER-a.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavačima pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sadržaj predavanja

Generacijski jaz pojam je kojim se opisuju sociološke i psihološke razlike ljudi koji pripadaju različitim generacijama, a uobičajeno je da se svrstavaju u tri grupe: Baby boomers (rođeni između 1946. i 1964. godine), generacija X (rođeni između 1965. i 1984. godine) te generacija Y (rođeni između 1985. i 2010. godine). Odrastajući u različitim razdobljima, različite generacije posjeduju drugačije vještine i gaje drugačije vrijednosti te time često dolazi do otežanog međusobnog komuniciranja i zajedničkog djelovanja. 

Cilj IEEE-ovog natjecanja „Mind the gap“, organiziranog unutar IEEE Regije 8, bio je pronaći rješenje kako smanjiti ili potpuno ukloniti jaz između starijih i mlađih generacija koristeći tehnologiju. Ovogodišnji pobjednički projekt naziva „Escape the gap!“ predlaže uklanjanje međugeneracijskih razlika na neformalan i zabavan, a pritom opet edukativan način. Inspiracija i idejni okvir za ovaj projekt preuzet je od danas popularne igre „Escape Room".

 

Meri Tukač diplomirala je u srpnju 2016. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) na smjeru elektrotehnike i informacijske tehnologije. Dobitnica je nagrade “Hrvoje Požar” za 2015. godinu i Nagrade “Josip Lončar” za 2015. i 2016. godinu. Zaposlena je u tvrtki Končar energetski transformatori d.o.o. 

Svoje aktivno djelovanje u IEEE-u započinje u listopadu 2014. godine. Dužnost predsjednice IEEE studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu obavlja od listopada 2015. do listopada 2016. godine. Godine 2015. bila je članica organizacijskih odbora Central European Student and Young Professionals međunarodnog kongresa (CEuSYP Congress) održanog u Zagrebu, kao i međunarodne konferencije Zagreb Energy Conference (ZEC) koja je svojim organizatorima osigurala Rektorovu nagradu.

 

Zlatko Ofak diplomirao je u srpnju 2016. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) na smjeru elektrotehnike i informacijske tehnologije. Zaposlen je u Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava d.o.o.

Aktivan je član IEEE-a. U razdoblju od listopada 2015. do listopada 2016. godine  bio je potpredsjednik IEEE studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu. Kao član organizacijskih odbora sudjelovao je također u organizaciji međunarodnog kongresa Central European Students and Young Professionals Congress (CEuSYP Congress) održanog u Zagrebu i međunarodne konferencije ZEC (Zagreb Energy Conference) za koju je  dobio Rektorovu nagradu.

Autor: Ivana Stupar
Popis obavijesti