Business Skills Workshop. Petak, 11....

Cijenjene kolegice i kolege,

 

FER, Hrvatska sekcija IEEE i Financijski klub pozivaju Vas na sljedeću Business Skills radionicu, koja će se održati u petak, 11. studenog 2022. u 16:00 sati u dv. B4.

Naš ovotjedni gost bit će g. Hrvoje Ćosić, suosnivač i glavni izvršni direktor poduzeća Aircash.

Kako nove tehnologije mijenjaju financije, uvode nove proizvode, usluge i poslovne modele te otvaraju prostor za kreativnost i vrhunske inovacije temeljene na umjetnoj inteligenciji?

Zašto je Fintech najpopularnije područje u tehnološkom i poslovnom svijetu i kako iz Hrvatske stvoriti inovativne proizvode za globalno tržište?

Hrvoje Ćosić rođen je u Zagrebu. Nakon završenog diplomskog studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, svoju profesionalnu karijeru započeo je kao menadžer u Hypo banci 2000. godine. Tamo je radio na financijskim poslovima u riznici, upravljanju rizicima i likvidnošću, na tržištu novca te trgovini valutama. Nedugo nakon toga osnovao je Fornax d.o.o., svoju prvu tvrtku za računalno programiranje.

Bavio se raznim poslovima vezanim uz nekretnine, energetiku i energetsku učinkovitost, ali temeljni mu je posao uvijek bio vezan uz ICT. 2015. godine zajedno s partnerom osniva Aircash, prvi hrvatski Fintech koji je na tržište izbacio mobilni novčanik. Aircash je visoko regulirana institucija za elektronički novac s odobrenjem izdanim od HNB-a koje vrijedi u svim zemljama članicama EU. Osim toga, Aircash je jedina institucija u Hrvatskoj koja nije banka, a koja može izdavati Mastercard kartice.

Kao Aircash CEO, Hrvoje sa svojim timom intenzivno radi na novim financijskim proizvodima, a s gotovo 400.000 korisnika (srpanj 2022.) širi svoje poslovanje diljem EU, s planovima širenja i izvan EU granica.

Detaljnije o Fintechu, kao i o svim drugim pitanjima koja vas interesiraju u kontekstu ove nove industrije, saznajte od našeg uvaženog gosta uz otvoreni razgovor s diskusijom.

 

Svi ste dobrodošli!

Autor: Dubravko Sabolić
Popis obavijesti