FER i Hrvatska sekcija IEEE-a pozivaju vas na Business Skills radionicu, koja će se održati u petak, 18. prosinca 2020., u 16:00 sati putem platforme MS Teams.

Naš ovotjedni gost bit će g. Manuel Alberto Martínez Barquera, profesor međunarodnog poslovanja na vodećem latinsko-američkom sveučilištu, Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey, Campus Querétaro, México.

Kako bi napravio uvod za diskusiju s publikom, Alberto će najprije kratko, ali obuhvatno, prezentirati tri globalna studijska slučaja iz organizacije lanca vrijednosti koji su vrlo relevantni za današnje globalno poslovanje:

Na radionici ćemo naučiti mnogo o organizaciji opskrbnog lanca na globalnoj razini kakvu te korporacije koriste da bi bile predvodnici tehnološkog razvoja i očuvale svoje vodeće pozicije na globalnim tržištima svojih proizvoda. Svaka od tih kompanije i njihovo poslovanje toliko su veliki, kompleksni, sveprisutni, a opet sofisticirani, da je u ovako kratkom pozivu na radionicu nemoguće dati njihov potpuni opis. Stoga, predlažemo da se jednostavno uključite pomoću priložene poveznice i uživate učeći i diskutirajući s našim uvaženim gostom i ostalim kolegicama i kolegama iz publike.

Snimka radionice bit će naknadno dostupna na YouTube kanalu Hrvatske sekcije IEEE, a nastavku obavijesti nalazi se životopis predavača.

Alberto je vanjski suradnik-profesor na sveučilištu ITESM, kampus Querétaro, México, gdje predaje predmete Globalni lanac vrijednosti, Globalna poslovna inteligencija, Globalna poslovna kultura i Globalna logistika. Pored toga, on je stalno zaposlen kao interni konzultant u poduzeću Mars Wrigley Latin America North, osnivač svoje uspješne konzultantske kuće Alfa Stratego, kao i coach te konzultant za poslovne transformacije. Više od 30 godina radi u realnom sektoru, pri čemu je obnašao visoke i srednje menadžerske dužnosti u industrijama brzo kretajućih potrošačkih dobara (Mars, Bimbo), industrijskog plina (švedska kompanija AGA), te kemijskih proizvoda (Industrias Resistol). Na sveučilištu Universidad de la Salle, koje je meksički ogranak francuskog UniLaSalle, stekao je dvije diplome: Major Degree in Cybernetic Engineering, i Master in Science (MBA) in Entrepreneurial Systems.

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti