Kako napraviti elektronički proizvod...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost IEEE Hrvatske sekcije u suradnji s tvrtkom TAVU d.o.o., pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

Kako napraviti elektronički proizvod - od ideje do proizvodnje

koje će održati David Zovko, direktor TAVU d.o.o. dana 10.12.2020. u 11:30 sati (online) putem platforme Microsoft Teams.

Sažetak:

Predavanje "Kako napraviti elektronički proizvod - od ideje do proizvodnje" provesti će Vas kroz proces razvoja i proizvodnje jednog proizvoda. Krenuvši od ideje i definiranja specifikacije, kreće razvoj. Koristeći posebne programske alate, inženjeri pripremaju elektroničku shemu i tiskanu pločicu. Nakon nekoliko prilagodbi proizvoda kako bi udovoljio dizajnu za proizvodnju, proizvod se proizvodi na automatskoj liniji. Uz mnoštvo slika, bit će prikazano što i kako rade strojevi kao što su stencil printer, pick and place, reflow oven i AOI te na kraju sam postupak provjere funkcionalnosti, tj. funkcionalna validacija.

 

Biografija:

David Zovko rođen je u Đakovu 1996.g. gdje je pohađao osnovnu i srednju školu. 

Maturirao je 2014. godine te upisuje Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija upisuje. Od 2018. godine studira na diplomskome studiju, smjer Automobilsko inženjerstvo i komunikacije. U poduzetničke vode ulazi 2011. godine kada osniva vlastiti obrt i kreira prvu hrvatsku Arduino kompatibilnu pločicu Croduino. Od 2016.g. je voditelj poslovanja u tvrtki TAVU d.o.o. u Osijeka koja se bavi proizvodnjom i razvojem elektroničkih sklopova, prvenstveno za edukacijske svrhe, poznatim po nazivom e-radionica. Tvrtka danas broji 6 zaposlenih te više od 100 vlastitih proizvoda koje se prodaju u 50 zemalja svijeta.

Autor: zhocenski
Popis obavijesti