Poziv na predavanje "Kako iz...

Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje

"Kako iz garaže izgraditi studio za razvoj video igara"

koje će održati Boris Barbir, suosnivač tvrtke Pine Studio, u četvrtak, 26. listopada 2023. godine, s početkom u 16:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje će se održati na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak predavanja:

Pine Studio je hrvatski studio za razvoj video igara iz Samobora koji je u posljednjih 12 godina na tržište izbacio više od 50 igara a njihove igre je odigralo više od 50 milijuna igrača iz cijelog svijeta. Neke od najpoznatijih igara su SEUM, Faraway serijal, The Birdcage serijal, Cats in Time i najveći hit, Escape Simulator.

Ovo predavanje ima za cilj ispričati put od doslovne garaže do jednog od vodećih regionalnih razvojnih studija za videoigre. Prikazat će ključne momente u povijesti tvrtke, uspone i padove koji su oblikovali njihov put, i kako su prevladali izazove. Predavanje neće biti samo retrospektiva, već i praktični vodič: Boris će podijeliti dragocjene poslovne i tehničke savjete i otvoreno govoriti o vlastitim greškama kako bi publika mogla naučiti iz njih.


Biografija predavača:

Boris Barbir je završio prediplomski studij računalnog dizajna na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, a potom je stekao dodatne kvalifikacije iz multimedijalnog dizajna na Grafičkom fakultetu. Specijalizirao se za 3D dizajn i video dizajn, a svoje je stručne vještine brusio radeći nekoliko godina u par marketinških agencija.

Međutim, njegova prava strast uvijek je bila razvoj videoigara. Tako je 2012. godine, zajedno s trojicom kolega, osnovao Pine Studio. Danas, Boris obnaša ulogu COO-a u tvrtki i odgovoran je za svakodnevno funkcioniranje studija, osiguravajući da sve teče glatko i efikasno.

Autor: Jurica Babić
Popis obavijesti