Poslovna radionica: Put od ideje do...

Fakultet elektrotehnike i računarstva i Hrvatska sekcija IEEE-a pozivaju vas na business skills radionicu s temom:

Put od ideje do registracije prvog reguliranog fonda za ulaganja u kriptovalute

u petak, 17.12.2021., u 16:00, dvorana B4, koju će održati mr. sc. Tomislav Šerić, vlasnik društva za upravljanje fondovima White Bridge Asset Management.

Ovo društvo pod upravljanjem ima prvi regulirani investicijski fond za ulaganje u kriptovalute (konkretno, bitcoin), pa vjerujemo da će vam razgovor s Tomislavom biti vrlo zanimljiv, i da razloge za to ne treba posebno objašnjavati. Naučit ćete o čemu se u stvari tu radi, zašto je važno imati regulirani investicijski fond za ulaganje u kriptovalute i što to uopće znači, te kako izgleda trnovit put od prve ideje do dobivanja licence potrebne za rad ovako inovativnog fonda, nikad prije viđenog u Hrvatskoj, kao ni mnogo šire. Pored toga, Tomislav trenutno radi na razvoju novih reguliranih kripto-fondova sa različitim strategijama u razvoju/razmatranju (stablecoin, DeFi, NFT, staking, mining, crypto hedge fund i sl.), koristeći različite strategije ulaganja. Također, on istodobno radi na projektima fondova za prikupljanje venture kapitala za ulaganja u start-up poduzeća, te u projekte obnovljivih izvora energije.

Naš ovotjedni gost završio je elektrotehniku u Osijeku 1998., a poslijediplomski MBA studij na ESLSCA Business School u Parizu 2006. godine. Radio je, između ostalog, kratko vrijeme kao programer u Siemensu, zatim kao menadžer za marketinšku strategiju u poduzeću T-Mobile Hrvatska, uspješni privatni poduzetnik s vlastitom razvijenom franšizom u ugostiteljstvu, direktor poduzetničkog inkubatora/tehnoparka BIOS u Osijeku, član, pa onda predsjednik, Uprave Hrvatske elektroprivrede, konzultant na više međunarodnih projekata u energetskom sektoru, developer projekata obnovljivih izvora energije, itd. 

S obzirom da je riječ o pristupačnoj osobi vrlo dinamičnog poduzetničkog duha, s Tomislavom možete porazgovarati također i o njegovim iskustvima u drugim aspektima školovanja i karijere u gospodarstvu i privatnom poduzetništvu.
Posebno pozivamo studente da se aktivno uključe u raspravu i doprinesu svojim mišljenjima, idejama i pitanjima.
Ovaj događaj je suorganiziran s Hrvatskom sekcijom IEEE-a, i otvoren je za sve studente FER-a, kao i za članove Sekcije, odnosno širu stručnu javnost.
 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti