Poziv na predavanje "Kreativnost...

Odjel za obrazovanje e25 Hrvatske sekcije IEEE poziva Vas na predavanje

"Kreativnost u obrazovanju"

koje će održati

dr. sc. Vanja Putarek

Predavanje će se održati  u srijedu 8. prosinca 2021. u 17:00 sati na Zoom platformi (https://zoom.us/j/9869861986?pwd=NkVrSjNyMlZQMUFpRGVadXJ3aFpadz09). Predvidivo trajanje predavanja je 60 minuta. Sažetak predavanja i kratki životopis predavačice su dostupni u opširnijoj obavijesti.

Sažetak predavanja

Cilj predavanja "Kreativnost u obrazovanju" je prikazati načine na koje formalno obrazovanje može potaknuti razvoj kreativnog potencijala učenika i studenata. U okviru ovog predavanja bit će objašnjena važnost kreativnosti u suvremenom društvu, kako se ona potiče u Hrvatskoj i u inozemstvu, te na koje aspekte obrazovanja je važno usmjeriti pažnju prilikom poticanja kreativnosti.

Životopis predavačice

Vanja Putarek završila je studij psihologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012., a na istom fakultetu je i doktorirala 2020. temom „Metakognitivno rezoniranje matematičkom kontekstu“. Dobitnica je Dekanove nagrade za izvrsnost u studiju, Bujasove zlatne značke za osobito vrijedan diplomski rad, grupne Državne nagrade Hrvatskog sabora za popularizaciju znanosti i nagrade Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika. Od 2014. do 2020. godine radila je kao asistentica na Katedri za školsku psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Aktivno je uključena u provedbu znanstvenih projekata i održavanje nastave na studiju psihologije. Objavila je 11 znanstvenih radova i sudjelovala je u više od 20 znanstvenih konferencija. Godine 2020. izabrana je u znanstveno zvanje znanstvene suradnice. Trenutno polazi treći stupanj edukacije iz bihevioralno-kognitivnih psihoterapija pri Hrvatskom udruženju za bihevioralno-kognitivne terapije. Završila je osnovni trening za primjenu Terapije prihvaćanjem i posvećenošću (engl. Acceptance and Commitment Therapy) i za primjenu terapije usredotočene na suosjećanje (engl. Compassion Focused Therapy). Članica je Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog psihološkog društva i Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije.

Autor: Juraj Petrović
Popis obavijesti