Poziv na predavanje: "Uvod u...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

Uvod u mikrousluge

koje će se održati 16. 1. 2020. u 14:00 sati u dvorani K2-1 (Kampus) Fakulteta elektrotehnike računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku. Predavanje će održati Hrvoje Tonkovac iz poduzeća Code Consulting Ltd. iz Vukovara.

Sažetak

Arhitekture zasnovane na mikrouslugama industrijski su standard za razvoj velikih i kompleksnih pozadinskih usluga. Izvorni kod bilo kakvog većeg računalnog programa poželjno je podijeliti na više datoteka, jednako tako veće sustave poželjno je podijeliti na više usluga. Strukturiranje sustava kao skupa odvojenih usluga ubrzava razvoj te olakšava pokretanje u produkcijskoj okolini. Osječke IT firme brzo rastu i uzimaju sve veće projekte, a arhitekture zasnovane na mikrouslugama ključne su za razvoj velikih projekata. U ovom predavanju saznat ćete što su mikrousluge, kako olakšavaju rad na velikim projektima, te zašto je znanje o mikrouslugama sve traženije.

 

Životopis

Hrvoje Tonkovac je DevOps inženjer s iskustvom u backend programiranju i sustavskoj administraciji. Trenutno radi u tvrtki Code Consulting Ltd. iz Vukovara. Najdraža tehnologija mu je Docker, a trenutno se većinom bavi oblakom računala AWS i alatom za kontinuiranu integraciju Jenkins.

Autor: zhocenski
Popis obavijesti