Business Skills radionica, petak,...

Cijenjene kolegice i kolege,

Hrvatska sekcija IEEE-a u okviru projekta Odnosi s gospodarstvom ima zadovoljstvo pozvati vas na novu Business Skills radionicu, na kojoj će svoje veliko iskustvo s nama podijeliti prof.dr.sc. Stjepan Orešković, poduzetnik, suosnivač drugog najvećeg hrvatskog poduzeća, M+ grupe, sveučilišni profesor i znanstvenik. Tema njegovog izlaganja bit će:

Savršeni partneri: Znanost i poduzetništvo u 21. stoljeću

Kako je M+ grupa u četiri godine postala globalni igrač i došla do 10700 zaposlenih u 14 zemalja na 62 tržišta? Koje su vrste znanja i tehnologija najviše pomogle tom nevjerojatnom rastu? Kakva je uloga Harvarda, MIT, Stanforda u nastanku i uspjehu Applea, Microsofta, Alphabeta, Tesle?  Gdje je u svemu tome Hrvatska, naši studenti, poduzetnici  i profesori?

Na ta i druga vaša pitanja i razmišljanja odgovorit će naš cijenjeni gost. S obzirom da je riječ o osobi sa vrlo zapaženom međunarodnom karijerom, koja je istodobno vrlo neposredna i opuštena u komunikaciji, pridružite nam se na ovom događaju i sudjelujte aktivno u raspravi!

Prof.dr.sc. Stjepan Orešković ima bogato iskustvo u povezivanju znanosti i poduzetništva. U svijetu poduzetništva poznat je kao uspješan investitor i menadžer. Većinski je vlasnik M+ grupe, kompanije koja zapošljava 10.700 ljudi i djeluje na 62 svjetska tržišta. Istovremeno je profesor na nizu vodećih svjetskih sveučilišta i  glavni istraživač Pfizerovog GLOBAL GRAND  projekta. Osnivač je i direktor WHO kolaborativnog centra za HIV Strategic Information koji je obrazovao više od 2600 polaznika s pet kontinenata iz  110 zemalja svijeta. Radio je kao konzultant za na velikim projektima za međunarodne organizacije kao što su The World Bank,  European Commission  i WHO.  Njegovi ključni projekti, aktivnosti i urednički članci predstavljeni su u svjetski vodećim znanstvenim  časopisima kao što su the Lancet i BMJ te knjigama “Global Health Leadership and Management” (predgovor David Rockefeller), “Global Health Disparities” (Enku Kebede Francis) i  “Urban Health” (predgovor Michael R. Bloomberg). Nastupao je, pisao priloge ili su njegovi projekti predstavljani u vodećim međunarodnim medijima uključujući Bloomberg,  CNN, BBC, Huffington Post,  Reuters, Associated Press, RTL.

Predavanje suorganiziraju FER, studentska udruga Financijski klub te Hrvatska sekcija IEEE. Svi ste dobrodošli!

Autor: Dubravko Sabolić
Popis obavijesti