Poziv na predavanje: Mračna strana IoT-a

IEEE Hrvatska sekcija i FER vas pozivaju na predavanje

"Mračna strana IoT-a"

koje će održati dr. sc. Drago Cmuk, CADCAM Grupa, Zagreb. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 23. svibnja 2022. godine, u 17 sati, u dvorani B3 na FER-u. 

Predavanje se održava na hrvatskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane.  

Životopis predavača i sažetak predavanja nalaze se u nastavku obavijesti. 

Sažetak:
Predavač će iznijeti brojna praktična iskustva koja je stekao u razvoju hardvera (komunikacijske IoT mreže i snezora) te programske podrške za primjenu na vrlo zahtjevnim projektima u industriji i javnom sektoru.  Predstaviti će se „IoT survival model“ koji omogućuje inženjerima koji se žele baviti tim područjem sveobuhvatni pregled nad mogućim problemima u izgradnji, konfiguraciji i primjeni IoT rješenja. Analizirati će se tipične greške, napuhana očekivanja i druge mračne stvari koje vas sutra mogu koštati projekta.

 

Životopis:
Drago Cmuk direktor je za razvoj poslovanja CADCAM Grupe u području digitalne transformacije (DX). Pomaže tvrtkama u strateškoj transformaciji i stvaranju konkurentske prednosti korištenjem vodećih digitalnih platformi i tehnologija. Napravio je međunarodni, dvostruki doktorat u području Elektronike i ICT-a na UniSannio u Italiji i na FER-u u Zagrebu te Executive MBA na poslovnoj školi Cotrugli. U industriji je vodio R&D te proizvodnju softverskih i hardverskih rješenja u području IoT rješenja. Kroz istaknute projekte u javnom i industrijskom sektoru, donosio je inovacije i digitalnu transformaciju velikim organizacijama. Predaje na poslovnim školama i fakultetima kao i brojnim konferencijama. Svom poslu, a ne sebi, pristupa vrlo ozbiljno.

Autor: Mario Kušek
Popis obavijesti