Poziv na interaktivno predavanje...

Interesna skupina Young ProfessionalsOdjel za robotiku i automatizaciju (RA24) Hrvatske sekcije IEEE i Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS, projekt Aerostream) pozivaju vas na interaktivno predavanje:

Pokreni robota u Docker kontejneru

koje će održati Filip Zorić, mag. ing. s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u četvrtak 3. studenoga 2022. godine u 18:00 sati u dvorani A-211.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente prediplomskih i diplomskih studija. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti putem obrasca. Broj mjesta je ograničen. 

Ako želite aktivno sudjelovati na predavanju, molimo vas da ponesete vlastito računalo s napunjenom baterijom i Linux operacijskim sustavom. 

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Ideja interaktivnog predavanja je upoznati vas s osnovnim konceptima Docker sustava za virtualizaciju. Cilj u sklopu predavanja je instalirati Docker te odraditi sve potrebne korake kako bi se pokrenuo jednostavni robot uz ROS2. Za predavanje je potrebno donijeti vlastito računalo s napunjenom baterijom i Linux operacijskim sustavom. 

 

Filip Zorić rođen je u Rijeci 1994. godine. Završio je Salezijansku klasičnu gimnaziju u Rijeci 2012. godine. Iste godine upisuje preddiplomski sveučilišni studij na Tehničkom fakultetu u Rijeci koji završava 2016. godine završnim radom Primjena Cortex-M mikrokontrolera u učinskoj elektronici. Iste godine upisuje diplomski studij Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, modul automatika. Završava studij 2018. godine s diplomskim radom na temu Upravljanje višerotorskom letjelicom pomoću promjenjive vrtnje rotora kod mentora prof. dr. sc. Stjepana Bogdana. Po završetku studija radi dvije godine kao inženjer robotike u poduzeću Gideon gdje se uglavnom bavi problemima računalnog vida za potrebe robotske manipulacije kao i integracije različitih robotskih potkomponenti. 2020. godine upisuje doktorat na temu Zračne manipulacije u svrhe održavanja i servisiranja velikih tehničkih infrastruktura kod mentora prof.dr.sc. Zdenka Kovačića.

Autor: Ana Milas
Popis obavijesti