Young Professionals Affinity group

    


Obavijesti

Drage kolegice i kolege,

obavještavamo vas da su uspješno provedeni izbori za nove voditelje Young Professionals skupine u razdoblju od 1. siječnja 2024. do 31. prosinca 2025. godine.

Novo vodstvo čine: 
Luka Kaučić – predsjednik
Ana Milas – potpredsjednica
 
Čestitamo novom vodstvu i želimo im puno uspjeha u daljnjem vođenju IEEE Young Professionals skupine Hrvatske sekcije IEEE!

Autor: Ana Milas
Poziv na interaktivno predavanje...

Interesna skupina Young Professionals i Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS, projekt Aerostream) pozivaju vas na predavanje:

Umjetna inteligencija u zračnoj manipulaciji

koje će održati Filip Zorić, mag. ing. s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u ponedjeljak 11. prosinca 2023. godine u 11:00 sati na Tehničkom fakultetetu Sveučilišta u Rijeci.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje je 90 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente prediplomskih i diplomskih studija.

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Ana Milas
Poziv na radionicu: „Pa ne možeš to...

Interesna skupina Young Professionals Hrvatske sekcije IEEE i VALCON CROATIA pozivaju vas na radionicu:

„Pa ne možeš to reći na razgovoru za posao!“

koja će se održati 15. lipnja 2023. 14:00-16:00 sati u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Odgovore na pitanja:

  • Kako se dobro predstaviti kroz CV?
  • Kako se kvalitetno pripremiti za razgovor za posao?
  • Koja pitanja postaviti poslodavcu?
  • Što poslodavci traže od studenata?

imaju Ivana Hanžek, Jelena Matošević i Nikola Čuvalo iz VALCON CROATIA.


Radionica je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje je 120 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente diplomskih studija. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti putem obrasca. Broj mjesta je ograničen. 

Životopisi predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Milas
Poziv na predavanje: "Više o...

Odjel za robotiku i automatizaciju, interesna skupina Young Professionals Hrvatske sekcije IEEE i Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) pozivaju vas na predavanje:

"Više o Eulerovim kutevima nego što ste ikad htjeli znati: kako ih je C++ biblioteka Eigen kriomice pogrešno računala preko 15 godina"

koje će održati Juraj Oršulić, mag. ing. s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu 7. lipnja 2023. godine u 16:00 sati u Bijeloj vijećnici.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno se pozivaju studenti. Jezik predavanja je hrvatski, a predviđeno trajanje predavanja je 40 minuta, nakon čega slijedi 20 min predviđenih za potencijalna pitanja i raspravu.
Životopis predavača i sažetak predavanja nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Ana Milas
Hrvatski članovi na IEEE R8 SYP...

Predstavnici hrvatskih studentskih ogranaka, interesne skupine "Young Professionals" i dužnosnici IEEE Regije 8 sudjelovali su na IEEE Region 8 Student and Young Professional Congress koji se održao od 3. do 7. 8. 2022. u Tunisu, gdje je okupio preko 200 sudionika iz više od 40 zemalja.

Kongres slijedi iskustvo IEEE konferencija, skupova i poslovnih događaja te stavlja fokus na studente i mlade što podrazumijeva učenje od stručnjaka, međusobnu razmjenu znanja, upoznavanje tehnologija i kultura, naglasak na povezivanje s kontaktima, prikupljanje mišljenja volontera za buduće vođenje Regije 8 i cijelog IEEE, a sve to uz opuštenu i zabavnu atmosferu.

Tijekom većeg broja tehničkih prezentacija, radionica, natjecanja i društvenih aktivnosti, naši članovi s FER-a, osječkog FERIT-a i riječkog RITEH-a podijelili su svoje značajno iskustvo proizašlo iz organizacije domaćih aktivnosti.

Autor: Ana Milas
IEEE Young Professionals Meetup u...

Tijekom međunarodne konferencije 2022 International Conference on Unmanned Aircraft Systems, od 21. do 24. lipnja 2022. u Dubrovniku, Hrvatska, održao se IEEE Young Professionals Meetup.

ICUAS 2022 IEEE Meetup bio je događaj društvenog umrežavanja, prilika za stvaranje novih kontakata te prilika za suradnju mladih stručnjaka. Odvijao se u ležernoj atmosferi hotelskog bara i bio je otvoren za sve: sudionike konferencije, lokalne članove IEEE-a i ostale zainteresirane. Mjesto okupljanja bio je bar Orsula u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

Glavni cilj događaja bio je okupiti istraživače iz cijelog svijeta kako bi razmijenili ideje i znanja u ležernoj atmosferi.

Na događaju je sudjelovalo ukupno 106 ljudi, od kojih je 50 IEEE članova. Događaj bio vrlo zanimljiv mladoj publici, posebice zbog neformalne atmosfere odabranog prostora.

Više o događaju možete pronaći na službenoj stranici.

 

Autor: Ana Milas
ICUAS 2022 IEEE Meetup

U sklopu ICUAS konferencije održane u Dubrovniku od 21. do 24. lipnja 2022, organiziran je IEEE Young Professionals Meetup.

Meetup je održan u srijedu, 22. lipnja 2022. s početkom u 21:00 sat u Orsula Lobby Baru hotela Valamar Lacroma. Studenti i mladi profesionalci imali su priliku razmijeniti znanja i ambicije u opuštenoj atmosferi. 

Autor: Ana Milas
Poziv na IEEE Elevate "Hi-tech...

Pozivamo vas na zadnji dan TOPweek otvorenog događaja koji se održava 7.6. u Alumni klubu FER-a kao 13. inačica programa IEEE Elevate s temom "Hi-tech Success Stories", prema sljedećem rasporedu:

15:00-15:30 Avanture u izgradnji korisničkih sučelja za IoT, Tomislav Pokrajčić, Binaria,

15:30-16:00 Motor Control Solutions, Marija Krpan, Cognitio elektronika,

16:00-16:30 Pauza za kavu,

16:30-17:00 R&D in automotive technologies, Ivan Maurović, Visage Technologies

17:00-17:30 Automatizacija jedne od najmodernijih pivovara u svijetu, Damir Habuš, Montelektro.

Više o predavanjima i predavačima možete vidjeti u nastavku obavijesti, a cijeli program događanja na TOPweek program. Upute kako doći do Alumni kluba FER-a možete pronaći na poveznici lokacija.

Autor: Vinko Lešić
Natjecanje za studente u sklopu...

U sklopu konferencije The 26th Mediterranean Conference on Control and Automation (MED2018), koja će se održati u Zadru od 19. do 22. lipnja 2018. godine, organizira se natjecanje za studente u 3 područja:

  1. Zračna robotika, u organizaciji robotics@FER.hr
  2. Dinamika automobila, u organizaciji Rimac automobili
  3. Automatizacija procesa, u organizaciji Siemens i 3Smart projekta

Više informacija pročitajte ovdje.

 

 

Autor: Diego Sušanj
IEEE Young Professionals Hrvatska...

Techne Summit, međunarodni tehnološki i poduzetnički skup, održat će se 6. i 7. svibnja u Dubrovniku. Skup je iniciran kao platforma za okupljanje međunarodnih aktera u tehnologiji: tehnoloških i poslovnih stručnjaka, poduzetnika, startupova, ulagača, medijskih predstavnika te nekih od najznačajnijih svjetskih govornika. Događaj predstavlja središnje mjesto za brojne prilike i mogućnosti za otvaranje širokih međunarodnih poslovnih suradnji te prilike za natjecanje za najprestižniji startup.

Više o događaju, programu te mogućnosti za povlaštene registracije možete pronaći u opširnijem prikazu obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Radionica „7 essential student...

Young Professionals skupina Hrvatske sekcije IEEE i IEEE Studentski ogranak Zagreb pozivaju vas na sudjelovanje u radionici naziva

7 essential student innovation skills & insights

koju će održati Marko Bervanakis (Ericsson Nikola Tesla d.d.) u četvrtak, 9. ožujka 2017. godine, u 17:30 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Kroz radionicu polaznici će prepoznati svoje inovacijske potencijale te naučiti kako te potencijale njegovati i dalje razvijati. Upoznat će sedam ključnih inovacijskih vještina koje student mora posjedovati kako bi bio spreman za rad u industriji. Radionica će se održati na engleskom jeziku uz predviđeno trajanje od 60 minuta.

Kako je broj sudionika radionice ograničen, molimo zainteresirane da najkasnije do srijede, 8. ožujka u 23:59 pošalju prijavu za sudjelovanje na adresu e-pošte: helena.peci.hr@ieee.org.

Program radionice i biografiju predavača na engleskom jeziku možete pročitati ovdje.

Autor: Ivana Stupar
Premostimo jaz među generacijama

Hrvatska sekcija IEEE, Interesna skupina doživotnih članova, Interesna skupina Young Professionals i Studentski ogranak Zagreb pozivaju Vas na predavanje

 

"Premostimo jaz među generacijama"

 

koje će Meri Tukač i Zlatko Ofak, pobjednici međunarodnog natjecanja „Mind the Gap“ IEEE Regije 8, održati u srijedu, 16. studenoga 2016. u 18 sati, u Sivoj vijećnici FER-a.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavačima pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
IEEE STEP radionica "Lean...

"Young Professionals" skupina Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na sudjelovanje u radionici pod nazivom

 

Lean Innovation

 

koju će održati Marko Bervanakis (Ericsson Nikola Tesla d.d.) u utorak 25. listopada u 17:30 u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Kroz radionicu polaznici će steći praktično razumijevanje koncepta "Lean Innovation", biti će upoznati s ključnim terminima inovacijskog procesa te će upoznati njegove primjene u svakodnevnom poslu. Radionica će se održati na engleskom jeziku uz predviđeno trajanje od 120 minuta.

Važno: S obzirom na to da je broj sudionika radionice ograničen, molimo da najkasnije do utorka, 25. listopada 2016. u 12h pošaljete prijavu za sudjelovanje na radionici na e-mail adresu: yp.croatia@ieee.org.

 
Program radionice i biografiju predavača na engleskom jeziku možete pogledati ovdje.

Autor: Ivana Stupar
IEEE STEP Lean Innovation workshop

IEEE Young Professionals Croatia Affinity Group invites you to attend

 

Lean Innovation

 

STEP workshop held by Marko Bervanakis on Tuesday, October 25th at 5:30 PM. The workshop will be held in the room "Siva vijećnica" at the Faculty of Electrical Engineering and Computing (FER) in Zagreb. The Lean Innovation workshop aims to give the participants a solid „hands-on” understanding of what Lean Innovation is and how it can be used in their daily work. Attendees will be informed about the key concepts of the Lean Innovation, such as Customer Value Proposition, and Minimum Viable Prototype-Product, and will participate in the core part of the innovative process. The workshop will be held in English language. The expected duration of the workshop is 2 hours. 
 

Additional information about the workshop and Marko's CV can be found in the extended version of this notification.

Important: since the number of workshop participants is limited, if you want to attend the workshop, please apply until Tuesday, October 25th at 12:00, by sending an email to: yp.croatia@ieee.org

Autor: Ivana Stupar
IEEE Elevate :: Učenje stvaranjem

Pozivamo vas na deveti IEEE Elevate na kojem ćemo se družiti uz uzbudljivu priču o studentskom crowdfunding pothvatu koji je prerastao u uspješni proizvod i viziju cjelokupnog edukacijskog sustava sljedeće generacije. Predavanje:

"Učenje stvaranjem"

održat će se u ponedjeljak 17.10. od 17-19h na FER-u, u prostoru

Kluba Studenata Elektrotehnike (KSET)

gdje će predavač Luka Fućek u ime STEMI tima predstaviti ovu viziju inovativnih pristupa u učenju, ali i svoj put do uspješnog komercijalnog proizvoda. Više informacija o predavanju i predavaču te nekoliko fotografija možete pronaći u nastavku obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Radionica "Želiš li biti svoj...

 

"Young Professionals" skupina Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na sudjelovanje u radionici i panel raspravi pod nazivom

 

„Želiš li biti svoj šef?“

 

koju će održati Tomislav Pokrajčić (Binaria d.o.o.), Mario Mucalo (Intellegens j.d.o.o.) i Igor Brkić (Hyperglitch d.o.o) u utorak 14. lipnja u 17:30 u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Kroz radionicu i panel raspravu predavači će nastojati odgovoriti na pitanja kako i zašto pokrenuti vlastiti posao, te kako se što bolje pripremiti za proces otvaranja vlastite tvrtke. Pozivamo vas da od naših predavača iz prve ruke saznate koje su prednosti i nedostaci ovakvog načina života te kako je to usitinu biti svoj šef. Nakon radionice pozivamo vas na druženje u opuštenoj atmosferi s predavačima i volonterima skupine "Young Professionals" Hrvatske Sekcije.

 

 

Više o temi i predavačima pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Ivana Stupar
Odabrano vodstvo Young Professionals...

Drage kolegice i kolege,
obavještavamo vas da su uspješno provedeni izbori za nove voditelje Young Professionals skupine u razdoblju za 2016.-2017. godinu. Nove voditeljice su:

 

Ivana Stupar – predsjednica
Matea Filipović – potpredsjednica

 

Čestitamo im i želimo puno uspjeha u daljnjem vođenju IEEE Young Professionals Hrvatska!

Autor: Vinko Lešić
Humanitarni Božićni plesnjak u KSET-u

Interesna skupina Young Professionals Hrvatske sekcije IEEE u organizaciji s Klubom studenata elektrotehnike poziva vas na Božićni plesnjak u subotu, 19. prosinca 2015. godine u KSET-u s početkom u 21h. Zajedno s KSET-ovcima ovog puta tradicionalni Božićni plesnjak obogaćujemo humanitarnom notom, a novac prikupljen od ulaznica i dobrotvornih priloga bit će doniran Društvu Mali zmaj za pomoć siromašnoj i nezbrinutoj djeci tijekom školskih praznika.

Autor: Ivana Stupar
Nagrada Regije 8 "Young...

Vinku Lešiću, predsjedniku Interesne skupine Young Professionals Hrvatske sekcije IEEE, dodijeljena je nagrada IEEE Region 8 Young Professionals Exceptional Volunteer Award. Vinko je nagradu dobio za kontinuirani volonterski angažman u IEEE-u s naglaskom na izniman doprinos volontiranjem u interesnoj skupini Young Professionals.

Vinko je uključen u rad nekoliko timova i izvršnih odbora, uključujući i Izvršni odbor Hrvatske sekcije IEEE, a zaslužan je za ostvarenje brojnih volonterskih aktivnosti. Do sada je organizirao brojna predavanja i radionice, sudjelovao je u pokretanju IEEE Elevate programa, te značajno doprinjeo povezivanju studenata s članovima industrije i mladim profesionalcima. Kao jedno od značajnijih volonterskih ostvarenja ove godine navodimo Vinkovo sudjelovanje u organizaciji IEEE Central European Student and Young Professionals kongresa, održanog u svibnju ove godine, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Kongres je okupio više od 80 IEEE članova i predavača iz 12 IEEE sekcija s područja središnje Europe.

Ponosni smo što se možemo pohvaliti ovako aktivnim i motiviranim volonterima u Sekciji i Young Professionals skupini te čestitamo Vinku na ovom prestižnom i zasluženom priznanju!

Autor: Ivana Stupar
Inferno and Performativity in Robotic...

U suradnji s udrugom Kontejner, IEEE Young Professionals Hrvatska poziva vas na predavanje s nazivom

"Inferno and Performativity in Robotic Art",

koje će održati profesori Bill Vorn (Concordia University, Montreal) i Louis-Philippe Demers (Nanyang Technological University, Singapur) u četvrtak 24. rujna u 17h u Sivoj vijećnici. Predavanje će predstaviti tehničo-umjetničku stranu njihovog zajedničkog performansa "Inferno" koji će se odviti u sklopu Device Art 2015 festivala na Gornjem gradu 24. rujna do 4. listopada. Više informacija o predavanju i predavačima te nekoliko fotografija možete pronaći u nastavku obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Održan IEEE CEuSYP 2015 kongres u...

Nastavljajući tradiciju međunarodnih IEEE kongresa, nakon Linza 2011. i Opola 2013., u Zagrebu je 8.–10. svibnja 2015. godine održan Central European Student and Young Professionals Congress, CEuSYP 2015 na prostorima Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

U organizaciji IEEE Studentskog ogranka Zagreb i interesne skupine Young Professionals Hrvatska ovaj međunarodni skup okupio je 80 studenata, mladih inženjera, predavača i IEEE predstavnika iz Regije 8. Sudionici su imali priliku razviti nove tehničke, prezentacijske i poslovne vještine, učiti o novim trendovima u znanosti i tehnologiji, ali i razmijeniti znanja i potaknuti suradnju sa svojim IEEE kolegama s drugih fakulteta i poduzeća iz europskih zemalja (Slovačka, Grčka, Češka, Švedska, Slovenija, Austrija, Rusija, Poljska, Bugarska, Turska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina i naravno Hrvatska). Detalje o kongresu možete pogledati na službenoj stranici http://ceusyp2015.org, a nekoliko fotografija u opširnijem prikazu obavijesti.

Zahvaljujemo se djelatnicima Fakulteta na velikoj podršci i pomoći u provođenju kongresa!

 

Autor: Vinko Lešić
IEEE STEP - Understand your cultural...

IEEE Young Professionals Hrvatska poziva vas na sudjelovanje u STEP (Student Transition & Elevation Partnership) radionici "Understand your cultural background so you can improve as an innovator and entrepreneur" koju će održati Nolan Sharp iz Udruge Fokus.

Cilj radionice je pružiti uvid kako pojedine značajke kulture i okoline u kojoj se pojedinac nalazi utječu na njegovu inovativnost, te kako utječu na poduzetništvo. Radionica će se održati u utorak 30. lipnja u 18h u dvorani TCR na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, na engleskom jeziku. Više informacija o temi i voditelju radionice pročitajte u nastavku obavijesti.

Autor: Ivana Stupar
IEEE Elevate :: Engineering money

Pozivamo vas na sedmi IEEE Elevate (i doista posljednji ove godine :) na kojem ćemo se družiti uz uzbudljivo predavanje o transformaciji koncepata novca i bankarstva u digitalnom dobu.
 

Četvrtak 11.12. od 17-19h na FER-u u prostoru Kluba Studenata ElektroTehnike (KSET).

 

Naš gost je Marko Elezović, svestrani software developer sa iskustvom u domeni online bankarstva koji će nam odškrinuti vrata u svijet financija kroz priče kakve nećete čuti od svog osobnog bankara.

Autor: Tomislav Pokrajčić
Nagrada Ivani Stupar za izniman...

Velika nam je čast podijeliti s vama vijest da je Ivani Stupar, našoj potpredsjednici Interesne skupine Young Professionals, dodijeljena nagrada

Region 8 Young Professionals Exceptional Volunteer Award 

za izniman doprinos u povezivanju generacija i geografskih cjelina Hrvatske sekcije te poticanju na zajedničku suradnju.

Ivana je naša istaknuta volonterka još od svojih studentskih dana i od tada je zaslužna za provođenje Kongresa studentskih ogranaka i Young Professionals skupine Hrvatske, okupljanje hrvatskih studenata i mladih zaposlenika oko STEP radionica u različitim gradovima, promociju IEEE Daya i brojnih drugih događaja. Posebno je zaslužna za neprestano motiviranje i podržavanje entuzijazma naših volontera, kao i promociju njihovih rezultata u Regiji i svijetu. Ivana je također odigrala jednu od ključnih uloga za dodjelu najprestižnijeg međunarodnog priznanja našoj skupini "IEEE Young Professionals Hall of Fame Award 2014".

Autor: Vinko Lešić
IEEE Elevate :: Art + (Science ||...

IEEE Young Professionals i IEEE Studentski ogranak Zagreb vas pozivaju na posljednji IEEE Elevate ove godine koji će biti posvećen sjecištima umjetnosti, znanosti i tehnologije.

 

Srijeda 12.11. od 17h na FER-u u prostoru Kluba Studenata ElektroTehnike (KSET).

 

Naša gošća je Marta de Menezes, portugalska umjetnica koja će nam približiti ideje o umjetnosti temeljenoj na istraživanjima, radu u laboratorijima i upotrebi tehnologije.
 

Predavanje organiziramo u suradnji sa KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a više o predavanju pročitajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Pokrajčić
Radionica prezentacijskih vještina

IEEE Young Professionals Hrvatska poziva vas na sudjelovanje u STEP (Student Transition & Elevation Partnership) radionici prezentacijskih i komunikacijskih vještina s ciljem ostavljanja snažnog dojma na slušatelje i oslobađanja straha od javnog nastupa. Uvodnu radionicu održat će Fran Mikuličić, MBA s nazivom:

"Javni nastup",

a pružit će vam uvid i ohrabriti vas na daljnje sudjelovanje u seriji radionica koncipiranih kao tečaj prezentacijskih vještina s naglaskom na aktivnu raspravu i vježbanje pred publikom, nakon kojih će sudionici dobiti certifikat o pohađanju. Uvodna radionica održat će se u četvrtak 30. listopada u 17:30h u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Broj polaznika je ograničen te je svoje sudjelovanje potrebno najaviti na yp.croatia@ieee.org. Radionica je posebno korisna doktorandima, post-doktorandima i mladim zaposlenicima. Više informacija o temi i voditelju radionice pročitajte u nastavku obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Hall of Fame nagrada dodijeljena...

Interesnoj skupini IEEE Young Professionals Hrvatska dodijeljeno je najprestižnije međunarodno priznanje "Hall of Fame Award" za iznimna postignuća u 2013. godini, svrstajući ju tako u sami vrh na listi od 162 skupine širom svijeta koje svoje djelovanje usmjeravaju na pomoć članovima pri prelasku iz studentskog u poslovni svijet i početnom odskoku u karijeri. Nagrada je uručena dopredsjednici skupine Ivani Stupar na svečanoj večeri u okviru Student and Young Professionals kongresa održanog u kolovozu 2014. godine u Krakovu.


Fotografije sa događaja možete pronaći u nastavku obavijesti.

Autor: Vlatka Tomić
Natječaj za tehnička rješenja u...

ITU Telecom, UN-ova agencija za ICT, pokrenula je natječaj za mlade osobe s poduzetničkim duhom za osmišljavanje novih tehnologija koje bi bile od značajne pomoći u slučaju prirodnih katastrofa (povećanje pripravnosti, upozorenja, načine komunikacije u slučaju nužde, pomoć pri oporavku i sl.).

Dva najbolja rješenja dobit će nagradu od 10.000 USD uz brojne druge pogodnosti za podizanje svojeg start-up poduzeća. Rok za podnošenje prijava je 31. srpnja 2014. godine.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici natječaja, u brošuri ili sažetku poziva.

 

Autor: Vinko Lešić
Sastanak s predstavljanjem novih...

Pozivamo vas da nam se pridružite na sastanku koji će se održati u srijedu 21. svibnja u 17:30 u Bijeloj vijećnici na FER-u s predviđenim trajanjem 1h. Na sastanku ćemo vas upoznati s našim dosadašnjim timom i predstaviti vam plan i program za naredne dvije godine. Kratku brošuru oko toga možete pronaći ovdje.

Svi koji bi se htjeli aktivno uključiti u rad Young Professionals Hrvatska, a ne mogu doći na sastanak u srijedu, neka jave na yp.croatia@ieee.org da ih stavimo na internu mailing listu za buduće sastanke i pomoć pri organizaciji događaja.

Autor: Vinko Lešić
Nagrada Tomislavu Pokrajčiću za...

Čast nam je podijeliti s vama obavijest da je prethodnom predsjedniku naše skupine, Young Professionals Hrvatska, Tomislavu Pokrajčiću dodijeljena nagrada:

Region 8 GOLD Subcommittee Exceptional Volunteer Award

za izniman volonterski doprinos, s posebnim naglaskom na pokretanje novih tehničkih programa za okupljanje mladih inženjera, stručnjaka i poduzetnika, gdje istaknutu ulogu ima IEEE Elevate program.

Čestitamo Tomislavu na ovom značajnom priznanju i zahvaljujemo na izuzetnom dosadašnjem vođenju skupine!

Autor: Vinko Lešić
Odabrano vodstvo Young Professionals...

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavamo vas da su uspješno provedeni izbori za voditelje Young Professionals skupine u periodu 2014.-2015.

Izbori su provedeni online putem IEEE vTools alata, a tijekom perioda glasovanja je pristigao 91 glas.

Temeljem većine glasova za mjesto predsjednika je izabran Vinko Lešić (80,5% glasova), a za dopredsjednicu Ivana Stupar (86,5% glasova).

 

Čestitamo im na izboru i želimo puno uspjeha u daljnjem vođenju IEEE Young Professionals skupine!

Autor: Tomislav Pokrajčić
IEEE Elevate :: Online igre,...

Travanjski IEEE Elevate u organizaciji Young Professionals skupine donosi priču o tržištu online igara i tehničkim zahtjevima koji se pojavljuju u masivnim multiplayer okolinama.

 

Utorak 15.04. od 17h na FER-u u prostoru Kluba Studenata ElektroTehnike (KSET).

"Online igre, poslužitelji  i mreže "

 

Naš gost Dr Mirko Sužnjević sa Zavoda za telekomunikacije na FER-u pokazat će nam pozadinu svijeta igara i epskih multiplayer pothvata koji su osvojili igrače diljem svijeta. Više o predavanju i predavaču nalazi se u detaljnijem prikazu obavijesti.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Autor: Tomislav Pokrajčić
IEEE Elevate :: Softver u svemiru

Prvi ovogodišnji IEEE Elevate će biti posvećen svemirskim tehnologijama.
 

Srijeda 29.01. od 17h na FER-u u prostoru Kluba Studenata ElektroTehnike (KSET).

"Software u satelitskoj industriji"

 

Frane Miloš iz tvrtke Amphinicy Technologies će nas provesti kroz svijet sofvera u satelitskoj industriji i pokazati kako mala tvrtka iz Hrvatske može uspjeti u tom svijetu.

 

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane (ne treba biti IEEE član), a molimo da svoj dolazak najavite putem:

https://www.entrio.hr/event/ieee-elevate-softver-u-svemiru-1184

Autor: Tomislav Pokrajčić
IEEE STEP :: Agilno upravljanje...

Nema boljeg načina za završetak uspješne IEEE godine od još jednog zajedničkog okupljanja u predblagdansko vrijeme.

U četvrtak 19.12. od 18:00-19:30h u Sivoj vijećnici FER-a se održava IEEE STEP sa predavanjem na temu:

"Agilno upravljanje projektima – postoji li srebrni metak?"

koje će održati dr.sc. Mario Špundak

 

IEEE GOLD u idućoj godini očekuju male promjene i zanimljivi planovi koje ćemo prezentirati u uvodnom dijelu događaja. Ujedno ćemo pozvati studente 4. i 5. godine da se kroz narednu godinu uključe u realizaciju redovnih IEEE Elevate druženja na kojima smo do sada uspijevali okupiti predavače i publiku na oko iznimno atraktivnih tema.

Više o predavanju i životopis predavača pogledajte u nastavku obavijesti.

Autor: Tomislav Pokrajčić
IEEE Elevate :: Zvuk vaših mišića

Na rujanski IEEE Elevate dovodimo posve neobičnu priču o tjelesnim senzorima i glazbi.

Druženje uz predavanje će se održati u utorak 10.09. od 17 do 19h na FER-u u prostoru Kluba Studenata ElektroTehnike (KSET).

Naš gost Marco Donnaruma razvija Xth sense - biofizikalni muzički instrument koji je 'Georgia Tech Center for Music Technology' prošle godine nazvao 'najinovativnijim muzičkim instrumentom na svijetu'. Njegov uređaj spada među HCI (Human Computer Interaction) senzore koji informacije ne prikupljaju sa vanjskih dimenzija i pokreta tijela nego iz njega - ovaj put iz samih mišića.

Autor: Tomislav Pokrajčić
EUROCON GOLD/PA session

Eurocon je najveća godišnja IEEE konferencija u Regiji 8, a ove godine se održava u Zagrebu.

Prvi dan konferencije (ponedjeljak, 01.07.) je na programu i poseban niz predavanja i radionica u organizaciji GOLD AG i Professional Activities projekta.

Autor: Tomislav Pokrajčić
IEEE Elevate::Nova sučelja

Drugi po redu IEEE Elevate sa podnaslovom 'Nova sučelja' će se održati u srijedu, 8. svibnja u Klubu studenata elektrotehnike (KSET) s početkom u 17h.

Za ovaj IEEE Elevate dovodimo dva mlada inžinjera koji će kroz zanimljiva predavanja predstaviti nove načine prikupljanja informacija i upravljanja računalima.

Molimo sve zainteresirane da svoj dolazak najave putem https://www.entrio.hr/event/ieee-elevatenova-sucelja-725.

Više informacija o predavačima i temama možete pogledati u detaljnom prikazu obavijesti.

 

Autor: Tomislav Pokrajčić
IEEE Elevate :: engineering social media

U srijedu, 16. siječnja u 17h održan je prvi IEEE Elevate - prvo od serije događaja koji su zamišljeni kao mjesečno okupljanje mladih inženjera, studenata, stručnjaka i znanstvenika u organizaciji IEEE Graduates Of the Last Decade.

IEEE Elevate pokrećemo s idejom da kroz atraktivna predavanja o inovacijama i nadolazećim trendovima u tehnologiji sudionicima pružimo ideje i inspiraciju za razvoj vlastitih profesionalnih i poslovnih karijera.

 

Prvi IEEE Elevate nosio je naziv "Engineering social media" i ugostio je dva odlična predavača koji su nam predstavili svoje poglede na budućnost korištenja digitalnih društvenih mreža iz poslovne i tehnološke perspektive.

 

Više informacija o predavačima i temama, kao i nekoliko fotografija možete pogledati u detaljnom prikazu obavijesti.

Autor: Tomislav Pokrajčić
STEP najava: Iskustva u radu  s...

Najavljujemo prvi ovogodišnji STEP koji će se održati u utorak 8.5. u Sivoj vijećnici FER-a s početkom u 18h. Ovaj put se družimo u obliku panel diskusije, a naši gosti su FER-ovci koji dolaze iz svijeta freelancera, manjih i većih tvrtki: 

Tomislav Capan, Netko d.o.o.
Vedran Parać, Ericsson Nikola Tesla d.d.
Ivan Pejakić, InfoBip d.o.o.
Senko Rašić, Dobar Kod d.o.o.

Smatramo da će tema biti iznimno zanimljiva studentima, kao i svima ostalima koje intrigira pitanje poslovanja sa inozemstvom u području informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija.

Želja nam je kroz diskusiju prikazati različita iskustva kakva sadašnji i budući IT profesionalci mogu očekivati u radu sa tvrtkama iz drugih geografskih, ekonomskih i kulturoloških okružja.

Pozivamo vas da posjetite STEP i doznate odgovore na pitanja poput: gdje se nalaze zanimljiviji projekti, da li su suradnici iz inozemstva obrazovaniji i sposobniji, zarađuju li se euro i dolar jednostavnije od kune.

Autor: Tomislav Pokrajčić
Tomislav Pokrajčić novi voditelj GOLD-a

Poštovane kolegice i kolege,

 

Obavještavam vas da je izborno povjerenstvo u sastavu Ana Katalinić, Igor Brkić i Vinko Lešić uspješno provelo izbore za voditelja GOLD skupine u periodu 2012.-2013.

Temeljem većine glasova članova izabran je kolega Tomislav Pokrajčić. U ime izbornog povjerenstva čestitam kolegi na izboru i želim puno uspjeha u daljnjem vođenju GOLD-a.

 

Srdačan pozdrav,

Ana Katalinić

Autor: Ana Katalinić
Održana prva STEP radionica u Splitu

STEP program po prvi je put organiziran u Splitu. Znanstveno popularni vikend u organizaciji Studentskog ogranka Split, koordiniran od strane GOLD-a, održan je u subotu 10. prosinca 2011. na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Znanstveno popularni vikend okupio je renomirane predavače koji su održali vrlo zanimljiva predavanja. U prvom dijelu prof. Nikola Godinović održao je predavanje o postanku svemira, a prof. Damir Lelas o Higgsovom bozonu ili Božjoj čestici. Izravnim video pozivom iz CERN-a, predavanja je upotpunio prof. Ivica Puljak s najnovijim vijestima vezanim za aktivnosti CERN-a.

U drugom dijelu održana su predavanja o dva velikana hrvatske znanosti. Prof. Damir Poljak govorio je o Ruđeru Boškoviću, a prof. Zoran Bošković o Nikoli Tesli.

Cjelodnevni događaj zaključile su kolege sa zagrebačkog FER-a dr. sc. Ana Petrić, Iva Bojić, dipl. ing. i dr. sc. Vedran Podobnik koji su održali uvijek korisno predavanje o pisanju znanstvenog rada.

Iznimno zanimljiva i korisna predavanja privukla su 80ak studenata i profesora. Na vrlo uspješnom prvom STEP-u čestitamo kolegama iz Studentskog ogranka Split i veselimo se budućim IEEE događajima u Splitu. U ime organizatora, zahvaljujemo se profesorima FESB-a koji su se odazvali pozivu na ovakvo događanje i sudionicima koji su učinili prvi splitski STEP uspješnim.

 

Nekoliko probranih slika s događaja možete naći u repozitoriju.

Autor: Ana Katalinić
Prvi kongres IEEE Studentskih...

Povodom međunarodnog IEEE dana, na FER-u je 8. listopada 2011. održan prvi zajednički susret IEEE Studentskih ogranaka iz Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba te GOLD skupine IEEE-a.

Susret je spojio ugodno i korisno. Za sudionike je organizirano predavanje o pisanju znanstvenog rada te prezentacija jednog vrlo zanimljivog znanstvenog projekta, a raspravljalo se i o IEEE aktivnostima. Tijekom vrlo zanimljivog programa, uz grickalice i sokiće, razmjenjivala su se dosadašnja iskustva i kovali planovi za buduće IEEE akcije kojima ćemo, nadamo se, privući nove članove.

Nakon službenog dijela, nastavili smo u revijalnom tonu. Nadamo se da će ovakvi susreti postati tradicija, a u međuvremenu, izbor slika možete pogledati u repozitoriju.

Autor: Ana Katalinić
Održana prva STEP radionica u novoj...

Prva STEP radionica u novoj akademskoj godini, pod naslovom Povećaj šanse za posao iz snova, održana je na FER-u 6. listopada 2011.

Ova STEP radionica ove je godine povezala dva velika događaja: IEEE DAY i Virtualni dan karijera i znanja. Sudionici radionice imali su priliku čuti zanimljivo predavanje predstavnika Poslovne škole Cotrugli, otkriti male tajne uspješnog razgovora za posao kroz video simulaciju te saznati čime se bavi najveća inženjerska udruga i zašto je dobro biti njezin član.

Nadamo se da vam je ovo bilo zanimljivo i korisno iskustvo te da se vidimo na nekoj od budućih STEP radionica. Svoje ideje i komentare možete poslati na akatalinic@gmail.com, a nekoliko probranih slika s događaja možete naći u repozitoriju.

Autor: Ana Katalinić
Cjelodnevna radionica: Project...

Hrvatska sekcija IEEE vas poziva na cjelodnevnu radionicu:

 

Project management for non-project managers

 


Radionica je organizirana u sklopu projekata "Profesionalne aktivnosti" i "Odnosi s gospodarstvom" uz pomoć GOLD skupine Hrvatske sekcije IEEE. Radionica je besplatna i namijenjena isključivo punopravnim članovima IEEE i studentskim članovima.

Broj polaznika ograničen je na 15. Prijave molimo slati na akatalinic@gmail.com. Prvih 15 prijavljenih koji su članovi IEEE bit će odabrani za sudjelovanje i o tome će biti obaviješteni putem emaila.

 

Radionica će se održati u subotu, 26. veljače 2011. u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3, Zagreb, s početkom u 9:00h. Predvidivo trajanje radionice je do 17:30h. Molimo polaznike da dođu 15 min ranije zbog podjele u timove.

Radionicu će održati gđa. Elizabeta Sarjanović. Polaznici će na radionici biti podijeljeni u timove u kojima će kroz stvarnoživotne primjere usvajati temeljna znanja o upravljanju projektima. Radionica je posebno privlačna mlađim inženjerima (ili onima koji će to uskoro postati) kao uvod u ono što ih čeka u stvarnom poslovnom okruženju.


 

Više detalja pročitajte u nastavku ove obavijesti.
 

Autor: Ana Katalinić
STEP Christmas radionica u Osijeku

U sklopu programa STEP (Student Transition and Elevation Partnership) GOLD skupina Hrvatske sekcije IEEE i IEEE Studentski ogranak Osijek, u suradnji s IEEE projektima "Odnosi s gospodarstvom" i "Profesionalne aktivnosti", organizirali su 21. prosinca 2010. božićno druženje i na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku. 

Sudionici radionice STEP Christmas imali su priliku čuti predavanje Zorana Balkića (ETF) i iz prve ruke saznati sve o primjenama Googleovih tehnologija za znanstvene i poslovne svrhe. Nakon zanimljivog predavanja, za sve okupljene pripremljen je prigodan domjenak i božićno druženje.

Više o samom događaju možete vidjeti na http://www.etfos.hr/ieee/.

Autor: Ana Katalinić
Prva STEP radionica u Osijeku

U organizaciji IEEE GOLD Hrvatska i IEEE Studentskog ogranka Osijek, na osječkom ETF-u održana je prva STEP (Student Transition and Elevation Programme) radionica. Potaknuti uspjehom „STEP one“ radionice koja je prošle godine održana na FER-u, odlučili smo istu radionicu organizirati studentima i kolegama u Osijeku. Radionica je okupila oko 20 studenata i mladih inženjera, koji su kroz predavanja i druženje s našim predavačima imali prilike iz prve ruke saznati sve o prednostima i manama rada u maloj, odnosno velikoj firmi.

U ime IEEE GOLD Hrvatska zahvaljujemo se kolegama iz IEEE Studentskog ogranka Osijek na odličnoj organizaciji te izvrsnoj promociji IEEE-a. Nadamo se da će se ciklus uspješnih STEP radionica u Osijeku nastaviti.

Više o samom događaju možete vidjeti na http://www.etfos.hr/ieee.

Autor: Ana Katalinić
Održan Božićni STEP

Božićno izdanje radionice STEP, kao i blagdansko druženje članova skupine GOLD i IEEE studentskog ogranka Zagreb održano je u opuštenoj božićnoj atmosferi.

Kroz zanimljivo predavanje koje je održao Marko Lacković (IBM i IEEE Odnosi s gospodarstvom), okupljeni sudionici radionice mogli su čuti mnogo korisnih informacija o važnosti "networkinga" u karijeri i poslovnom okruženju. Prikupljeno znanje testirali su rješavajući zabavni kviz, a naučeno su imali priliku primijeniti već u druženju nakon predavanja.

 

Slike s božićnog STEP-a možete vidjeti u repozitoriju. Uz ovakav interaktivan koncept radionice, te pozitivne dojmove sudionika, nadamo se da ćete nam se pridružiti i na sljedećem STEP-u.

Veselimo se ponovnom druženju!

Autor: Ana Katalinić
STEP Božićno druženje

GOLD skupina Hrvatske sekcije IEEE i IEEE Studentski ogranak Zagreb u suradnji s IEEE projektima "Odnosi s gospodarstvom" i "Profesionalne aktivnosti" u sklopu programa STEP (Student Transition and Elevation Partnership) pozivaju Vas na božićno izdanje STEP-a

 

Važnost “networkinga“ u poslovnom svijetu

 

u utorak, 21. prosinca 2010. godine u 17:30 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3, Zagreb. 

 

 

Znate li što je “networking“ i koliko je bitan za vašu karijeru? U poslovnom svijetu “networking“ (druženje i ostvarivanje kontakata) je najbolji način dobivanja informacija, razmjene znanja i ostvarivanja suradnje koji mogu pomoću u napredovanju u karijeri. Saznajte sve o važnosti i malim tajnama ostvarivanja i održavanja kontakata u karijeri kroz kratko predavanje, prigodni filmić i diskusiju. Isprobajte svoje društvene vještine kroz druženje u duhu Božića. Upoznajte članove IEEE-a i saznajte sve što vas zanima o njihovim iskustvima u poslovnom svijetu. Uspostavite kontakt i otkrijte što više. Odigrajte zabavan kviz i osvojite nagradu. Veselimo se vašem dolasku.

Autor: Ana Katalinić
Održana još jedna radionica STEP

Radionica STEP two o osobnom profesionalnom razvoju i konkurentnosti na tržištu rada okupila je četrdesetak studenata, mladih inženjera i gostiju iz raznih organizacija. Kroz zanimljiva predavanja i druženje s našim predavačima sudionici su imali prilike iz prve ruke saznati sve o ovoj uvijek aktualnoj temi. Neformalna atmosfera i neposredna interakcija između publike i predavača omogućili su pokretanje zanimljivih diskusija, ali i novih ideja koje bi mogle biti teme budućih STEP radionica.

Nadamo se da vam je ovo bilo zanimljivo i korisno iskustvo.


U ime organizatora zahvaljujem se svim predavačima i gostima te se nadam da se vidimo i na radionici STEP three na jesen 2010. godine.

Nekoliko probranih slika s događaja možete pogledati ovdje.

Autor: Jelena Božek
Radionica STEP two

GOLD skupina Hrvatske sekcije IEEE i IEEE Studentski ogranak Zagreb u suradnji s IEEE projektima "Odnosi s gospodarstvom" i "Profesionalne aktivnosti" u sklopu programa STEP (Student Transition and Elevation Partnership) pozivaju Vas na radionicu


STEP two


koja će se održati u utorak, 15. lipnja 2010. godine u 17 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3, Zagreb.


Tema radionice je osobni razvoj i osobna konkurentnost: na što obratiti pažnju prilikom zapošljavanja, kako raditi na osobnom razvoju te kako ostati konkurentan na tržištu rada, osobito u IT industriji? Svoja osobna iskustva kroz predavanja i razgovor prenijet će nam g. Marko Sladoljev (Oracle Hrvatska d.o.o.), gđa. Martina Bajs (VIPnet d.o.o.) i g. Ninoslav Čerkez (IN2 d.o.o.).


Više o programu radionice pročitajte u nastavku obavijesti.

 

Autor: Jelena Božek
Predavanje - "Kako povezati...

IEEE projekt Hrvatske sekcije IEEE "Odnosi s gospodarstvom" u suradnji s GOLD skupinom i IEEE projektom "Profesionalne aktivnosti"  pozivaju Vas na predavanje "Kako povezati akademsku zajednicu, korporaciju i poduzetništvo: primjer iz Hrvatske", koje će održati Ratko Mutavdžić, tehnološki glasnogovornik te voditelj grupe za rad s javnim sektorom u Microsoftu Hrvatska.

Predavanje će se održati u srijedu, 25. studenoga 2009. godine u 17.30 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3, Zagreb.

Više o temi predavanja i predavaču možete pročitati u nastavku obavijesti.

Autor: kdelac
Održano zanimljivo predavanje o...

Prof. dr. sc. Mislav Grgić održao je predavanje "Uvođenje faktora odjeka časopisa u postupak izbora u znanstvena zvanja" u ponedjeljak, 23. studenoga 2009. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Zagreb. Predavanju je prisustvovalo oko 120 sudionika.

Prezentaciju s predavanje možete pogledati ovdje:
http://www.ieee.hr/_download/repository/IF_grgic_mislav.pdf

Autor: Jelena Božek
STEP one - uspješno održan!

Potaknuti zanimljivim predavanjima naših predavača, pedesetak okupljenih studenata, mladih inženjera i gostiju iz raznih organizacija upustilo se u zanimljive diskusije koje su se nastavile i u neformalnom druženju u pauzama i nakon predavanja. Nadamo se da je ovo svima bilo zanimljivo iskustvo i trudit ćemo se i ubuduće raditi slične interaktivne radionice.

U ime organizatora zahvaljujem se svim predavačima i gostima i nadam se da se vidimo i na "STEP two" sljedeće godine.

Nekoliko probranih slika s događaja možete naći ovdje.

Autor: kdelac
Osnovan GOLD/PA tim volontera

Obavještavam vas da je nedavno osnovan GOLD/PA tim volontera u sljedećem sastavu (abecednim redoslijedom):

Dušan Bogdanović, Ericsson Nikola Tesla d.d.
Jelena Božek, FER
Damir Crnarić,  KONČAR - Električna vozila d.d.
Krešimir Delač, b4b d.o.o.
Goran Gvozden, RTL d.o.o.
Ana Katalinić, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije
Luka Lugarić, FER
Tomislav Pokrajčić, Binaria d.o.o.

Tim će se sastajati mjesečno i baviti se organizacijom aktivnosti u području interesa skupine GOLD s posebnim naglaskom na suradnju sa studentskim ogrankom. Kroz svoje djelovanje će poticati širenje i vidljivost Sekcije te podizati vrijednost članstva kroz organizaciju profesionalnih aktivnosti i uspostavljanje čvršće suradnje s privredom.

Članovi zainteresirani za volontiranje i rad u ovakvom timu neka se slobodno jave na kdelac@ieee.org i pridruže nam se na našim redovitim sastancima.
 

Autor: kdelac