Poziv na predavanje: Primijenjeno...

Zavod za telekomunikacije (FER, Sveučilište u Zagrebu) Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE i Odjel za menadžment u tehnologiji i inženjerstvu pozivaju Vas na predavanje:

"Primijenjeno računarstvo u industriji razvoja videoigara"

koje će održati Dobrila Šunde, tvrtka Ubisoft (Francuska), u utorak, 20. prosinca 2022. godine, s početkom u 18:00 sati u Sivoj vijećnici.

Predavanje će se održati na hrvatskom jeziku. Predviđeno trajanje je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente!

Više o predavačici i predavanju pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

 

Sažetak predavanja:

U prvom dijelu predavanja, predavačica će predstaviti sebe i svoj put do zaposlenja u industriji video igara te projekte na kojima je radila. Zatim će objasniti kako funkcionira industrija video igara i predstaviti razna programerska zanimanja za koje su kvalificirani diplomirani inženjeri računarstva. Proći će kroz potrebna znanja za različite uloge, razlike između većih i manjih projekata i objašnjenje kako izgleda tipičan radni dan programera u Ubisoftu. Dat će kratki opis kako izgledaju intervjui i proces prijave za poziciju programera u inozemstvu i u Hrvatskoj te kako se spremiti za intervju.


Biografija predavačice:

Dobrila Šunde je diplomirala na FER-u 2019. godine, smjer računarska znanost. Paralelno sa studiranjem, radila je godinu dana za hrvatsku tvrtku za razvoj videoigara Gamepires. Nakon završetka fakulteta, zaposlila se u poduzeću Gamepires i nastavila raditi kao programerka do 2020. godine na uspješnoj hrvatskoj igri SCUM. Nakon toga dobiva posao u engleskom poduzeću Sumo Digital Ltd. kao gameplay programerka na igri Texas Chain Saw Massacre. 2022. godine zapošljava se kao gameplay programerka u Ubisoftu Annecy te sada živi i radi u Francuskoj.

Autor: Lea Skorin-Kapov
Popis obavijesti