Poziv na predavanje: "IoT u...

Odjel za menadžment u tehnologiji i inženjerstvu i Odjel za komunikacije Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

"IoT u stvarnom životu"

koje će održati mr. sc. Zdenko Marinčić, direktor i suosnivač tvrtke X-LOGIC d.o.o., u petak, 16. prosinca 2022. godine, s početkom u 15:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3.

Predavanje će se održati na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak predavanja:

Internet stvari (eng. Internet of Things, IoT) predstavlja revoluciju Interneta koji ubrzano raste potpomognut napretkom inovativnih tehnologija vezanih za bežične komunikacije, mobilne uređaje, senzore i računalni oblak. IoT omogućuje povezivanje različitih stvari odnosno objekata iz našeg okruženja putem Interneta u inteligentne informacijske mreže za prikupljanje i analiziranje informacija vezanih za korisnika i njegovu okolinu. Ovo predavanje će ukazati na izazove i prednosti u razvoju i primjeni rješenja za Internet stvari proizvedenih od strane tvrtke X-LOGIC, imajući u vidu dosadašnje bogato iskustvo iz prakse.


Biografija predavača:
Zdenko Marinčić rođen je u Zagrebu 1975. godine. Diplomirao je 1999. te magistrirao 2005. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu. Poslijediplomski studij Executive MBA završio je 2009. godine na poslovnoj školi COTRUGLI Business School u Zagrebu. Poslovnu karijeru započinje 2000. godine u kompaniji Ericsson Nikola Tesla d.d. kao softverski inženjer. Od 2013. godine suosnivač je i direktor tvrtke X-LOGIC koja se bavi razvojem vlastitih hardverskih proizvoda i softverskih rješenja namijenjenih za područje Interneta stvari. U glavne dužnosti spadaju mu organizacija tvrtke, poslovna strategija i prodajne aktivnosti.

Autor: Krunoslav Tržec
Popis obavijesti