Poziv na online predavanje...

Odjel za tehniku u medicini i biologiji Hrvatske sekcije IEEE i Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku (HDBIMF) pozivaju Vas na predavanje

"Beskontaktno mjerenje obrazaca disanja tijekom spavanja korištenjem RF uređaja – Motivacija i novi izazovi"

koje će se održati u petak 18. prosinca 2020. s početkom u 11:15, putem platforme MS Teams.

Predavanje će održati Ivana Čuljak, mag. ing. s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 45 minuta. Poveznica za pristup predavanju je ovdje. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više informacija o predavanju i predavačici pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak

Tema predavanja je detekcija obrazaca disanja tijekom spavanja korištenjem radio-frekvencijskih (RF) uređaja. Predavanje će pokazati motivaciju i izazove te fizička ograničenja primjene RF uređaja za mjerenje obrazaca disanja tijekom spavanja. Pokazat će se konkretna primjena jednog takvog sustava pri mjerenju poremećaja disanja tijekom spavanja (npr. apneja). Posebna pažnja bit će posvećena metodi detekcije baziranoj na ultra-širokopojasnoj (engl. ultra-wideband, UWB) tehnologiji. Prezentirat će se primjena različitih algoritama predobrade, algoritama korištenih pri detekciji obrazaca disanja i algoritama korištenih pri izlučivanju značajki poremećaja disanja tijekom spavanja. Na kraju će se usporediti različite metode prema uspješnosti detekcije.

Životopis predavačice

Ivana Čuljak diplomirala je 2016. godine na studiju Elektrotehnike i informacijske tehnologije, profilu Elektroničko i računalno inženjerstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu. Od 1. listopada 2017. godine je doktorski student i istraživač u području razvoja biomedicinskih uređaja i digitalne obradbe i analize biomedicinskih signala na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija FER-a. U sklopu bilateralnog hrvatskog-kineskog projekta u travnju i listopadu 2019. godine posjetila je Sveučilište u Fuzhou, NR Kina te sveučilišnu bolnicu Fujian Provincial Hospital, gdje je predstavila svoje doktorsko istraživanje. Rezultate istraživanja je objavila i prezentirala unutar šest radova na međunarodnim znanstvenim skupovima te jednog rada u međunarodnom časopisu (Q1).

Autor: Željka Lučev Vasić
Popis obavijesti