Poziv na interaktivno predavanje...

Interesna skupina Young Professionals i Laboratorij za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS, projekt Aerostream) pozivaju vas na predavanje:

Umjetna inteligencija u zračnoj manipulaciji

koje će održati Filip Zorić, mag. ing. s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u ponedjeljak 11. prosinca 2023. godine u 11:00 sati na Tehničkom fakultetetu Sveučilišta u Rijeci.

Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje je 90 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente prediplomskih i diplomskih studija.

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Tijekom predavanja upoznat ćete  se s razvojem napredne metode upravljanja višerotorskim bespilotnim letjelicama s robotskim manipulatorom koristeći umjetnu inteligenciju. Primarna metoda umjetne inteligencije korištena u primjeni na bespilotnim letjelicama je metoda dubokog učenja za bolje razumijevanja prostora i intuitivniju interakciju operatera i bepilotne letjelice. Predavanje je ujedno i znanstveni presjek trogodišnjeg istraživanja u sklopu doktorskog studija predavača Filipa Zorića.

 

Filip Zorić rođen je u Rijeci 1994. godine. Završio je Salezijansku klasičnu gimnaziju u Rijeci 2012. godine. Iste godine upisuje preddiplomski sveučilišni studij na Tehničkom fakultetu u Rijeci koji završava 2016. godine završnim radom Primjena Cortex-M mikrokontrolera u učinskoj elektronici. Iste godine upisuje diplomski studij Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, modul automatika. Završava studij 2018. godine s diplomskim radom na temu Upravljanje višerotorskom letjelicom pomoću promjenjive vrtnje rotora kod mentora prof. dr. sc. Stjepana Bogdana. Po završetku studija radi dvije godine kao inženjer robotike u poduzeću Gideon gdje se uglavnom bavi problemima računalnog vida za potrebe robotske manipulacije kao i integracije različitih robotskih potkomponenti. 2020. godine upisuje doktorat na temu Zračne manipulacije u svrhe održavanja i servisiranja velikih tehničkih infrastruktura kod mentora prof.dr.sc. Zdenka Kovačića.

Autor: Ana Milas
Popis obavijesti