Nagrada IEEE Regije 8...

Ani Katalinić Mucalo, dopredsjednici Hrvatske sekcije IEEE, dodijeljena je nagrada Clementina Saduwa Award. Ova prestižna nagrada IEEE Regije 8 godišnje se dodjeljuje izvanrednim inženjerkama za ostvarenu tehničku izvrsnost, uspjehe u karijeri te istaknuto promicanje ravnopravnosti spolova u struci.

Ana je djelatnica Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), a nagradu je dobila za istaknuto sudjelovanje na razvoju nacionalne strategije prijelaza digitalne zemaljske televizije na DVB-T2 sustav, kao i za višegodišnje djelovanje u rješavanju tehničkih i regulatornih pitanja iz područja elektroničkih komunikacija na nacionalnoj i međunarodnoj razini te kroz projekte iz predpristupnih programa EU. Uz stručno djelovanje, Ana je pokrenula nekoliko programa i održala brojne aktivnosti i događaje prožete filantropskim i humanitarnim karakterom. Među njima ističu se nekoliko inačica događaja Žene u ICT-u (hrvatska inačica međunarodnog događaja Girls in ICT Day) te doprinos Hrvatskoj sekciji IEEE kroz istaknuto vođenje interesne skupine Young Professionals, tada naziva GOLD, istaknuto povezivanje različitih generacija u hrvatskim akademskim i gospodarskim zajednicama, te postizanje visoke međunarodne prepoznatosti Sekcije. Ana je rođena 1980. godine u Sarajevu, a školovala se na Sveučilištu u Zagrebu Fakultetu elektrotehnike i računarstva gdje je diplomirala 2005., a doktorirala 2013. godine.

Nagrada je pokrenuta u čast Clementine Saduwe, iznimno istaknute volonterke Nigerijske sekcije IEEE koja je stradala u terorističkom napadu u svojoj 29. godini. Ani je nagrada svečano uručena uz prigodno održani govor zahvale pred predstavnicima 57 sekcija i visokim dužnosnicima IEEE Regije 8 na 111. sastanku Regije održanom 19. listopada 2018. godine.

Ponosno čestitamo Ani na ovom prestižnom priznanju!

Fotografije svečane dodjele možete pogledati u detaljnom prikazu obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti