„Purdue Polytechnic transformation“

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE poziva vas da sudjelujete na webinaru (na daljinu) i/ili  na Fakultetu elektrotehnike i računarstva) na predavanju

Purdue Polytechnic transformation“

koje će održati

Professor Gary R. Bertoline

Dean of Purdue Polytechnic Institute

                                   u srijedu, 24. travnja 2019. u 12 sati

Webinar možete pratiti na Internetu na adresi  https://connect.carnet.hr/ieee/
ili u Bijeloj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Profesor Gary R. Bertoline, dekan Politehničkog instituta Purdue, vodio je transformaciju obrazovnih procesa i prakse na ovoj uglednoj obrazovnoj instituciji od 2014. godine. Purdue Polytechnig Institute je promijenio naziv, prihvatio podučavanje zasnovano na problemskim zadacima te čak otišao toliko daleko da osnuje vlastitu srednju školu.

U ovom inspirativnom webinaru dat će nam uvid u ovaj proces koji još traje, ishode i naučene lekcije, pokušavajući odgovoriti na pitanja poput:

  • Zašto je Purdue poduzeo značajnu reformu obrazovanja?
  • Koji su bili glavni ciljevi?
  • Koja su bila glavna sredstva i načini za to?
  • Tko su glavni akteri?
  • Koji su rezultati? Što je sada bolje, a što je gore?
  • Koje su naučene lekcije?
  • Koji su planovi za budućnost?
  • Savjeti drugima?

 

Dr. Gary R. Bertoline je dekan Politehničkog instituta Purdue i istaknuti profesor tehnologije računalne grafike i računala i informatike na Sveučilištu Purdue. Doktorirao je na Državnom sveučilištu Ohio prije dolaska na Sveučilište Purdue 1990. godine. Suosnivač je Indiana Next Generation Centre za konkurentnost proizvodnje (IN-MaC), kao i inicijative Politehničkog instituta na Sveučilištu Purdue. Politehnička inicijativa u Purdueu je veliki napor da se transformira iskustvo učenja učenika kako bi se diplomanti bolje pripremili za život i rad u digitalnom dobu. Gary je također vizionarski vođa za osnivanje srednje škole Purdue Polytechnic - Indianapolis, koja je otvorena 31. srpnja 2017. Ona će pomoći u zatvaranju obrazovnog jaza za mnoge studente Indianapolisa s manjim obrazovnim mogućnostima.

Autor je brojnih članaka u časopisima i stručnim publikacijama o inženjerstvu i računalnoj grafici, računalnom dizajnu i vizualizacijskom istraživanju. Autor je i koautor sedam udžbenika iz područja računalno potpomognutog dizajna i grafike dizajnerskog dizajna. Gary je futurist s istraživačkim interesima u znanstvenoj vizualizaciji, interaktivnom okruženju, distribuiranom i mrežnom računalstvu te obrazovanju radne snage i STEM-a.

 

_________________________________________________________________________

Odjel za obrazovanje hrvatske sekcije IEEE organizira mjesečna predavanja i diskusije u formi webinara. Eminentni svjetski praktičari u inovaciji obrazovanja izlažu svoja iskustva. Namjera je da se time pomogne svim pojedincima i organizacijama koje rade na razvoju svoje nastave.

Webinar se može pratiti na daljinu (https://connect.carnet.hr/ieee/ )

te se mogu postavljati pitanja.

 

Na FER-u u Zagrebu webinar se može pratiti i iz Bijele vijećnice što daje priliku da se poslije webinara nastavi diskusija o lokalnim specifičnostima i mogućnosti primjene iznesenih iskustava u našoj lokalnoj praksi.

Webinari nisu namijenjeni isključivo za područje elektrotehnike i računarstva, pa čak ni samo na tzv. STEM područje, a ni isključivo na visokoškolsko obrazovanje.

Molimo vas da ovu obavijest proslijedite kolegama za koje mislite da bi ih mogla zanimati.

Također Vas molimo da nam javite o praktičarima za koje mislite da imaju iskustva koja bi mogli podijeliti kroz ovaj sustav webinara.

Webinari su na engleskom jeziku, a diskusija na FER-u na hrvatskom.

 

Autor: Vesna Kezdorf
Popis obavijesti