Predavanje - poslovna radionica: Što...

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska sekcija IEEE pozivaju vas na online predavanje - poslovnu radionicu po naslovom:

Što su korporativne prijevare? Samo pohlepa za novcem, zarobljenost države, ili njihova kombinacija?
Primjer: propast korporacije Enron, 2001.

koju će održati nasl. prof. dr. sc. Dubravko Sabolić u petak 29. svibnja 2020. godine u 16.00 sati.

Sudjelovanje na radionici omogućeno je online putem platforme Microsoft Teams. Za pristup predavanju ne treba korisnički račun, a pridružiti se možete putem ove poveznice (putem web-preglednika ili samostalne aplikacije).

Snimka ovog događaja bit će naknadno dostupna i na YouTube kanalu Hrvatske sekcije IEEE.

Radionica će biti na engleskom jeziku jer je ovaj poziv otvoren i za goste izvan FER-a, pa tako i dolazne studente iz programa Erasmus+.

Više informacija o radionici i predavaču pročitajte u nastavku obavijesti.

Poštovani kolegice i kolege, studentice i studenti,

zadovoljstvo nam je pozvati vas na još jednu FER-ovu poslovnu radionicu koja će se održati u petak, 29. svibnja 2020. godine, u 16:00 sati. Naslov radionice je "Što su korporativne prijevare? Samo pohlepa za novcem, zarobljenost države, ili njihova kombinacija? Primjer: propast korporacije Enron, 2001.".

Prezentaciju će održati Dubravko Sabolić, ovoga puta u ulozi gosta predavača. Teme korporativnih prijevara, etičkog postupanja u vođenju poslovanja, posebno u velikim korporacijama, te uloge kontrolnih institucija i same države, uvijek su od posebnog značaja za buduće profesionalce u područjima tehnologije, poslovnog upravljanja, prava, ekonomije, i slično, jer će mnogi od današnjih studenata kroz vrijeme propagirati do viših upravljačkih pozicija i na Nema boljeg načina za objasniti neki teoretski koncept nego li prodiskutirati dobar primjer, a za korporativne prijevare na velikoj skali ne postoji bolji primjer od spektakularne propasti korporacije Enron, koja se dogodila prije 19 godina.

Što su to računovodstvene prijevare, kako one uopće mogu dovesti do tako razornih posljedica u nekim slučajevima, te kako je pojava takvih slučajeva uopće moguća? Htjeli bismo da uistinu razumijete ove pojavnosti, umjesto da vam pažnju odvraćaju različiti površni "zabavni" podaci, poput onih na koliko godina je koji od aktera završio u zatvoru. No, kada shvatite o čemu se zapravo radi, molimo vas da to znanje ne implementirate nikad. Umjesto toga, bolje ga iskoristite kako biste naučili prepoznati prijevarno ponašanje korporacija, na dobrobit vaše karijere i društva u kojem živite.

Želja nam je, ne samo da naučite lekcije o tome kako se ponašati kad postanete "važna osoba" u poduzeću u kojem ćete raditi, nego i kako da se pobrinete za svoje vlastite interese kada se nađete u ulozi malog ulagača u korporativne dionice, jer, kao što ćete jasno vidjeti na ovoj radionici, lako biste mogli ostati bez zadnje uložene kune, čak i prije nego shvatite što se dogodilo.

Presudna važnost osobnog integriteta i mudrosti u poslovnom upravljanju nikad ne može biti pretjerano naglašena.

Stoga, pridružite nam se!

 

O predavaču:

Dubravko Sabolić naslovni je profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao je 2004. godine u polju elektrotehnike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu te 2016. godine u polju ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u u Splitu. Od 1994. godine zaposlen je prijenosnom sustavu Hrvatske elektroprivrede, a trenutačno radi na poslovima kontrole regulatorne usklađenosti u poduzeću Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o. Kao sveučilišni nastavnik u naslovnom zvanju djeluje na sveučilištima u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci. Objavio je dvije znanstvene knjige, dva priručnika/skripte, te oko stotinu stručnih i znanstvenih radova. Kao stručnjak u području telekomunikacija, djelovao je kao član radnih skupina za pripremu pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji te bio članom Vijeća za telekomunikacije, regulatornog tijela za telekomunikacijsku industriju, i Nacionalnog vijeća za informacijsko društvo, savjetodavnog tijela Vlade, kao predstavnik gospodarstva.

Autor: Maja Matijašević
Popis obavijesti