Poziv na Business skills radionicu:...

FER i Hrvatska sekcija IEEE-a pozivaju vas na poslovnu radionicu u petak, 4. prosinca 2020., u 16:00 sati koja će se održati online putem platforme MS Teams. Ulaz je slobodan putem poveznice. Naša gošća je prof. Melissa Beran Samuelson, Arizona State University, Tempe, AZ, USA, a tema izlaganja je:

Etika i profesionalna odgovornost – komparativna analiza

Kada čitamo novine, čini nam se da su etika i profesionalno ponašanje sve manje prisutni svugdje u svijetu. No, nade još ima - stručnjaci profila kao što su računovodstvo ili inženjerstvo mogu često biti ključni u uklanjanju neetičnog ponašanja i kreiranju odgovornost organizacija i poduzeća prema zajednicama u kojima one djeluju. Takvi stručnjaci često zadržavaju povjerenje javnosti, toliko važno u tržišnom sustavu u kakvom se danas odvija poslovanje. Također, postoje primjeri i dokazi da poduzeća koja u globalnoj ekonomiji organiziraju svoje poslovne modele u skladu s etičnim načelima mogu time poboljšati svoju tržišnu poziciju, tržišni udio i, u konačnici, profit. Takvi nam primjeri ilustriraju kako identificiranje ključnih vrijednosti može biti dobro za poslovanje.

Veselimo se vidjeti vas u petak na radionici, a više o informacija o temi predavanja nalazi se u nastavku obavijesti.

Dakle, kakve su to vrijednosti koje su bitne u kulturnom okruženju u kojem kompanija djeluje i kako profesionalci mogu spoznati najbolje načine za zadržavanje povjerenja koje im je društvo, odnosno javnost, dalo?

Ova diskusija fokusirat će se na ta pitanja, na koja ćemo zajedno potražiti odgovore na predstojećoj FER-ovoj poslovnoj radionici.

Kao i svi naši gosti, Melissa je pristupačna i otvorena osoba koja će kreirati opuštenu neformalnu atmosferu, pogodnu za slobodnu raspravu o ovim važnim pitanjima za suvremeno poslovanje. Svi ste dobrodošli sa svojim idejama i pitanjima.

Melissa je naslovna izvanredna profesorica i pomoćnica direktora Fakulteta računovodstva na W. P. Carey poslovnoj školi Državnog sveučilišta Arizone, SAD. Više o njezinoj bogatoj i vrlo sadržajnoj međunarodnoj karijeri možete pročitati u priloženom životopisu.

Poveznica na MS Teams, koju slobodno možete proslijediti svakome koga bi mogle zanimati ove teme, nalazi se ovdje.

 

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti