Uspješno održan Startup Bootcamp

 

Hrvatska sekcija IEEE i Young Professionals interesna skupina, zajedno s Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER), FER-ovim SPOCK-om i Inovacijskim centrom Nikola Tesla (ICENT) uspješno su organizirali prvi Startup Bootcamp - dvodnevnu startup edukaciju za istraživače i znanstvenike održanu 24. i 25. studenog 2020. godine.

Kroz dva dana programa sudionici su imali priliku upoznati se s osnovnom startup terminologijom i ključnim pojmovima, definicijom startupastartup ekosustavom, fazama razvoja startupa, alatima i metodologijama za kreiranje i validiranje ideja, sadržajem pitch decka i njegovom svrhom, definicijom pitcha i njegovim oblicima, načinima financiranja projekata i razvoja startupa, prikupljanjem investicija, investicijskim fondovima, intelektualnim vlasništvom i transferom tehnologije na FER-u te uspješnim primjerom pokretanja spin-off tvrtke sa Sveučilišta u Oxfordu.

Za Startup Bootcamp pristiglo je preko 160 prijava uz 80% fakultetskih ili znanstveno-istraživačkih, od čega je gotovo 130 prijavljenih iskazalo interes da ih se obavijesti o sličnim aktivnostima vezanima za edukaciju i potporu u procesu komercijalizacije rezultata znanstvenih istraživanja i osnivanja startupa, koje će se održavati u budućnosti. Na oba dana predavanja zabilježeno je preko 100 jedinstvenih sudionika, dok je najveći broj istovremenih sudionika također bio veći od 100.

Snimke prvog i drugog dana Startup Bootcampa dostupne na YouTube kanalu Hrvatske sekcije IEEE.

Više informacija o događaju možete pronaći na SPOCK-ovoj internetskoj stranici.

 

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti