Raspodijeljeni sustavi u stvarnim...

Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku i Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE

pozivaju Vas na predavanje pod naslovom

RASPODIJELJENI SUSTAVI U STVARNIM PRIMJENAMA

 koje će održati on-line uvaženi gosti predavači

Saša Stjepan Bakša

iz tvrtke Enea Software d.o.o., Osijek

 i

Blaž Vincetić

iz tvrtke Atos Convergence Creators d.o.o., Osijek

u petak 11.06.2021. u 11:30 sati

Sažetak:

U okviru predavanja, kolege Bakša i Vincetić predstavit će svoja iskustva o raspodijeljenim sustavima koja se tiču područja telekomunikacija, raspodijeljenih sustava u poslovnim sustavima i općenito domeni informacijskih tehnologija. Pokazat će se način izgradnje takvih sustava, involvirane topologije mreža, prokomentirati sustave u oblaku računala, te što točno znači imati veliki podatkovni centar i kako takvi sustavi rade kod velikih kupaca. Dotaknut će se i tzv. funkcionalni i nefunkcionalni zahtjevi na takvim sustavima i ukratko proći tehnološke stogove (technology stacks) koje se obično koriste za ostvarenje takvih sustava kako bi ispunjavali uobičajene standarde kvalitete. U okviru predavanja napravit će se i demonstracija nekih od inovativnih projekata na kojima predavači rade.

Životopisi predavača:

Saša Stjepan Bakša je sistem-inženjer s 35 godina radnog iskustva u IT tvrtkama (više od 10 godina u Siemensu, a sada u Enea Software d.o.o.) i u obrazovnim institucijama. Područja interesa su mu mrežne tehnologije, Unix, Windows, virtualizacija, te sustavska integracija.

Blaž Vincetić je Distinguished Software Expert i Senior Solution Architect s više od 18 godina iskustva u razvoju softvera, preko Siemensa d.d. do Atosa Convergence Creators d.o.o.. Radi na inovativnim projektima razvoja telekomunikacijskih sustava, arhitekturama složenih sustava, te rješenjima za krajnje korisnike, a sudjeluje u mentoriranju studenata.

Poveznica:

https://bigblack.ferit.hr/b/gor-iph-bw1-lnu

Autor: Tomislav Keser
Popis obavijesti