IEEE Croatia Section GOLD Affinity Group poziva vas na predavanje:

 

"Praktični osvrt i iskustva u zaštiti intelektualnog vlasništva"

  

koje će održati doc.dr.sc. Saša Dešić, Ericsson Nikola Tesla d.d. Predavanje će se održati 05.06.2007. (utorak) u 14.00h u Crnoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3, Zagreb. Predviđeno trajanje predavanja je 60 minuta. Više o predavanju i predavaču pročitajte u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

 

Dok je u zapadnim zemljama i kulturama zaštita intelektualnog vlasništva utkana u svakodnevni život i sve aktivnosti, kod nas je ista vrlo nerazvijena, nezamjetljiva i bez prave podrške. Predavanje neće promijeniti svijest ljudi o potrebi zaštite intelektualnog vlasništva, ali će dati osnovne informacije o tome što je zaštita intelektualnog vlasništva, što su patenti, što se može štititi, koje su procedure za zaštitu, te će pokazati jedno praktično iskustvo u patentiranju u jednoj hrvatskoj firmi. Predavanje uključuje i primjere kako se na problematiku patentiranja gleda u sličnim (zapadno)europskim tvrtkama kao i osvrt na zaštitu intelektualnog vlasništva u okviru europskih (FP6/FP7) projekata.

 

Životopis

Saša Dešić je diplomirao, magistrirao i doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Prve dvije godine profesionalnog rada provodi na istome Fakultetu u svojstvu znanstvenog novaka. Od 2000. godine radi u tvrtki Ericsson Nikola Tesla u Istraživačkom odjelu Istraživačko-razvojnog centra. Od 2003. godine voditelj je spomenutog odjela koji kroz suradnju sa Sveučilištima u Zagrebu i Splitu provodi primijenjeno istraživanje na području telekomunikacija. Saša Dešić je koautor dva patenta i brojnih znanstvenih radova.

Autor: kdelac
Popis obavijesti