Kako izgleda razvoj cloud proizvoda s...

Hrvatska sekcija IEEE i Odjel za upravljačke sustave pozivaju vas na predavanje: 

„Kako izgleda razvoj cloud proizvoda s više od 250 000 povezanih IoT uređaja?“

koje će održati Domagoj Poljak, Zolik Nemet i Marijan Butković, redom tehnički direktor, voditelj Python odjela te voditelj AI odjela, iz poduzeća Intis - Televend. Predavanje će se održati u srijedu, 13. listopada 2021. godine u 11:00 h u Sivoj vijećnici FER-a.

Predvidivo trajanje predavanja je 60 minuta, a odvit će se na hrvatskom jeziku. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Sažetak predavanja i životopise predavača možete pronaći u opširnijem prikazu obavijesti.

 

 

Sažetak predavanja

U ovom interaktivnom predavanju krećemo od nule i prikazujemo kako funkcionira IoT platforma na primjeru automatizirane retail industrije (aparati za kavu, vending mašine, self-service shops…). Kako teče razvoj proizvoda, koje su tehnologije potrebne za uspjeh na globalnom tržištu te kako skalirati sustav od preko 250 000 povezanih uređaja. Naši gosti predavači predstavit će revoluciju platforme Televend IoT te na primjerima iz prakse proći kroz izazove s kojima su se susretali. Npr. kako od monolitnih timova i ideje preći na mikroservisnu arhitekturu, totalnu automatizaciju procesa i cross-timove i učestalije releasenje novih verzija proizvoda. Naposljetku, iznijet će i svoja pozitivna i negativna iskustva u radu s IoT platformom, te kako vide razvoj iste u sljedećih nekoliko godina.

 

O predavačima

Domagoj Poljak je iskusni softver arhitekt i developer s višegodišnjim iskustvom u IT i bankarskoj industriji. Zadnje tri godine je tehnički direktor u Televendu (INTIS) i nadgleda tehnički razvoj Televend platforme te je odgovoran za arhitekturu sustava i koordiniranje više od 10ak tehničkih timova unutar Televenda.

Zolik Nemet bivši je FER-ovac, Python/Java developer s osam godina iskustva. Zadnje četiri godine je i Python Team Lead u Televendu (INTIS), team broji čak 14 ljudi. Voli rješavati tehničke probleme, rad u timu I stvaranje proizvoda. Oženjen je otac dvoje djece s kojima provodi većinu slobdonog vremena.

Marijan Butković novi je AI team lead u Televendu (INTIS). Ima više od 10 godina iskustva kao developer, konzultant i arhitekt i radio je na Data i AI/ML projektima u FMCG industriji. Njegov zadatak je augmentiranje Televend proizvoda AI/ML tehnologijama. Trenutno se bavi predikcijom prodaje i optimiziranjem ruta u supply chainu.

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti