Odjel za računalnu inteligenciju Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Umjetna inteligencija i budućnost čovječanstva"

koje će održati Jelena Luketina u četvrtak, 21. listopada 2021. godine, u 18.00 sati putem platforme Zoom. Predavanje se održava na hrvatskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno se pozivaju studenti. Životopis predavača i sažetak predavanja kao i podaci za pristup predavanju nalaze se u nastavku obavijesti. 

Podaci za pristup

Poveznica na Zoom pristup:
https://us02web.zoom.us/j/81666432997

Predavač: Jelena Luketina, doktorandica na Sveučilištu Oxford, zaposlenica Future of Humanity Institute

Sažetak:
Zanima li Vas što razvoj umjetne inteligencije donosi za čovječanstvo?

Pridružite se online predavanju na kojem će Jelena Luketina, doktorandica na Sveučilištu u Oxfordu, s iskustvom na projektima sa znanstvenicima iz Facebooka i Deepminda, podijeliti što se o posljedicama umjetne inteligencije na našu budućnost govori u svjetskim centrima za takva pitanja.

Jelena će ukratko ispričati svoju priču, kako je od studija u Hrvatskoj došla do Oxforda, ali će predavanje biti posvećeno velikoj priči čovječanstva i tome kako se umjetna inteligencija uklapa u nju. Od posebnog fokusa bit će pitanje: prijeti li umjetna inteligencija opstanku čovječanstva, i ako da, što možemo i trebamo poduzeti oko toga? Nakon predavanja imat ćete priliku postaviti pitanja u Q&A dijelu.


Bio-sketch:
Jelena is pursuing a PhD in Computer Science on an Oxford-DeepMind scholarship, with a focus on deep reinforcement learning. Her previous experience in machine learning includes an internship at DeepMind and a research assistantship at Deep Learning and Bayesian Inference group at Aalto University. In her past life, she was a physics and applied mathematics student dabbling in science communication.

Autor: Domagoj Jakobović
Popis obavijesti