On-line predavanje: Testiranje...

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35), Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na ON-line predavanja : 

„Testiranje elektromagnetske kompatibilnosti u automobilskoj industriji“

„Electromagnetic compatibility testing in the automotive industry

 koje će održati voditelj tima za ugrađene hardverske sustave; Luka Olvitz, iz Rimac Automobila, Ured Osijek, te Nina Voloder, također iz R.A.;  Ured Osijek. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 15. studenoga 2021. godine u 9:45 h, ON-line putem platforme FERIT-a (BigButton) i linka:

https://bigblack.ferit.hr/b/den-w5r-2s5-9fh

u terminu predavanja iz kolegija Elektromagnetska kompatibilnost na Diplomskom sveučilišnom studiju Elektrotehnike, izborni blokovi Industrijska Elektroenergetika i Automobilsko računarstvo i komunikacije. Predvidivo trajanje predavanja je 75-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo znanstvenike čija su područja istraživanja bliska tematici predavanja kao i studente ostalih studija. U nastavku slijedi kratak životopisi predavača i opis predavanja.

Kratak sadržaj predavanja:

Na predavanju će biti objašnjena pozadina i razlozi za testiranje elektromagnetne kompatibilnosti. Objasnit će se načini testiranja elektronike na razini komponente te testiranje proizvoda u koji je ta elektronika ugrađena. Pokazat će se konkretni primjeri iz prakse uz objašnjenja problema koja su nastali te kako su riješeni u Rimac Automobilima. Izrada i testiranje LISN (Line Impedance Stabilization Network) uređaja za testiranje EMC prema ECE 10.6 standardu.

Životopis:

Luka Olvitz rođen je 23.02.1988. Osnovnu školu završio je u Osijeku, maturirao u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek na smijeru Elektrotehničar. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, smjer Komunikacije i informatika s radom: “Bežični punjač mobilnih uređaja” (mentor: prof.dr. T. Švedek, sumentor: izv. prof. dr. sc. D. Vinko).

Nakon studija se zapošljava na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku kao viši laborant. Kasnije nastavlja raditi na fakultetu kao suradnik na BICRO projektu gdje se razvijao komunikacijski uređaj za enkripciju na bazi generatora kaosa. Projekt završava 2014 godine. Nakon toga je radio u Shimadzu kao servisni inženjer za instalaciju, servis i održavanje medicinske opreme (RTG, CT te ultrazvučni aparati). Od 2017. godine radi u Rimac Automobilima na razvoju i testiranju DC-DC konvertera, invertera te punjača (On Board Charger-a). Od 2020 pored rada u Rimac Automobilima radi kao vanjski kooperant za detektiranje kvarova na elektroničkoj opremi, redovan servis i reparaciju NiCd baterija u avijacijskoj industriji.

 

Autor: Denis Pelin
Popis obavijesti