Poziv na Business skills radionicu:...

Hrvatska sekcija IEEE poziva vas na drugu ovogodišnju Business skills radionicu na temu:

"Čitanje i razumijevanje financijskih izvješća"

koju će održati Dubravko Sabolić, profesor na FER-u, Compliance officer u HOPS-u i voditelj odnosa s industrijom Hrvatske sekcije, u petak 12. ožujka u 16 sati kao online predavanje.

Radi se o vještini koja je nezaobilazan dio financijske pismenosti svake osobe koja želi ostvariti uspješnu poslovnu karijeru. S obzirom da se, po prirodi stvari, tijekom obrazovanja na tehničkim fakultetima ne nudi mogućnost upoznavanja pobliže s ovim područjem, pozivamo vas da se pridružite ovoj radionici.

Tijekom sljedećih Business skills radionica ugostit ćemo predavače iz relanog i/ili bankarskog sektora te će se informacije sa sutrašnje radionice moći smjestiti u konkretan kontekst realnog poslovanja.

Područje financijskog izvješćivanja obiluje specifičnom terminologijom i "meta-jezikom" pa će radionica približiti mnoge žargonske termine.

Mnogi inženjeri i znanstvenici tijekom karijere dolaze u priliku voditi timove, organizacijske jedinice, ili čitava poduzeća. Pritom su znanja neophodno potrebna.

S druge strane, budete li jednom htjeli ulagati svoj teško stečeni novac u dionice ili druge vrijednosne papire, svakako će vam biti korisno da iz javnih financijskih izvješća poduzeća s čijim vrijednosnicama radite možete iščitati njihovo financijsko stanje, koje u značajnoj mjeri utječe na buduće poslovne perspektive, pa time i tržišnu vrijednost njihovih izdanja.

Pozivamo sve zainteresirane studente da nam se pridruže na radionici putem poveznice na MS Teams - dođite, naučite nešto, pitajte i diskutirajte. Svi ste dobro došli.

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti