Poziv na online predavanje:...

Odjel za industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju FER-a pozivaju vas na on-line predavanje:

"Razvoj Končarevog niskopodnog tramvaja: od Zagreba do Latvije"

koje će održati Nikola Radman, mag. ing el, Končar - Električna vozila d.d. 

Predavanje će se održati na hrvatskom jeziku, u ponedjeljak, 29. ožujka 2021. godine s početkom u 13:30 sati korištenjem platforme MS Teams. 

Poveznica na predavanje:

https://cutt.ly/pzlCiXO

Životopis predavača i sažetak predavanja nalaze se u nastavku obavijesti.

Nikola Radman

Diplomirao 2012. g. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, modul Elektroenergetika. Netom po završetku fakulteta bavi se projektiranjem fotonaponskih elektrana. Od 2015. godine zaposlen u Končar – Električnim vozilima (KEV) kao projektant u odjelu 'Upravljanje i komunikacije'. Tijekom rada u Končaru aktivno sudjeluje na projektima serije niskopodnih elektromotornih vlakova 6112 i serije dizel-električnih vlakova 7023 za HŽ Putnički prijevoz, modernizacije električnih lokomotiva 1142 za HŽ Putnički prijevoz i 1141 HŽ Cargo te seriji novog niskopodnog tramvaja TMK 2300 LT za Liepajas Tramvajs (Latvija).

Naslov predavanja:

"Razvoj Končarevog niskopodnog tramvaja: od Zagreba do Latvije"

Sažetak predavanja:

Niskopodni tramvaj TMK 2200, koji prometuje od 2005. godine, jedan je od simbola Zagreba te se nalazi među najprepoznatljivijim Končarevim proizvodima. Razvoj i proizvodnja modernog niskopodnog tramvaja predstavljaju jednu od prekretnica koje su obilježile Končar elektroindustriju. Na temelju dobrih iskustava iz Zagreba, razvijen je novi niskopodni tramvaj TMK 2300 LT za Liepajas Tramvajs iz Latvije. Od početnih faza projektiranja, sklapanja i izrade u tvornici, preko testiranja u Končaru i probnih vožnji po Zagrebu, do puštanja u pogon u Latviji u veljači 2021., novi tramvaj je važan doprinos obilježavanju 100. obljetnice Končara.

Autor: Stjepan Stipetić
Popis obavijesti