2013 - the final STEP

Nema boljeg načina za završetak uspješne IEEE godine od još jednog zajedničkog okupljanja u predblagdansko vrijeme.

U četvrtak 19.12. od 18:00-19:30h u Sivoj vijećnici FER-a se održava IEEE STEP sa predavanjem na temu:

"Agilno upravljanje projektima – postoji li srebrni metak?"

koje će održati dr.sc. Mario Špundak

 

IEEE GOLD u idućoj godini očekuju male promjene i zanimljivi planovi koje ćemo prezentirati u uvodnom dijelu događaja. Ujedno ćemo pozvati studente 4. i 5. godine da se kroz narednu godinu uključe u realizaciju redovnih IEEE Elevate druženja na kojima smo do sada uspijevali okupiti predavače i publiku na oko iznimno atraktivnih tema.

Više o predavanju i životopis predavača pogledajte u nastavku obavijesti.

Predavanje sa ovog STEP-a će biti interesantno studentima koje tek očekuju prva iskustva u timskom radu na projektima, kao i iskusnijim kolegama koji se već u svakodnevnom radu snalaze sa raznim metodologijama upravljanja projektima.

 

Agilni pristup upravljanju projektima danas budi interes šireg kruga voditelja projekata. Pojavio se kao odgovor na zamjerke tradicionalnom pristupu nastalom sredinom 20. Stoljeća. Agilni pristup obilježen je promjenom u načinu razmišljanja i organizacijskim promjenama u odnosu na tradicionalni pristup upravljanju projektima. Prihvaća činjenicu da su promjene tijekom projekta neminovne, kao i da je za pojedine projekte nemoguće stvoriti cjelokupni projektni plan na samom početku projekta. Naglašava važnost komunikacije i suradnje između članova tima i korisnika. Međutim, da li je uvijek opravdano koristiti agilni pristup, te da li postoje situacije u kojima je bolje koristiti tradicionalni pristup ili njihovu kombinaciju?

O predavaču:
Dr.sc. Mario Špundak radi kao rukovoditelj radne jedinice za nabavu uslužnih platformi i IT hardvera i softvera u Hrvatskom Telekomu, te posjeduje desetak godina iskustva u informatičkoj i telekomunikacijskoj industriji i upravljanju projektima. Doktorirao je računarstvo na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, s temom adaptivnog upravljanja informatičkim projektima, te je do sada objavio i prezentirao više radova iz područja upravljanja projektima na raznim međunarodnim konferencijama. Član je međunarodne organizacije Project Management Institute (PMI), gdje obnaša dužnost člana savjetodavnog tijela za tehnologiju.

Autor: Tomislav Pokrajčić
Popis obavijesti