Obrazovne aktivnosti

Tomislav Jagušt
Voditelj
Ana Sović
Zamjenica voditelja

Poziv na predavanje: Croduino i...

Hrvatska sekcija IEEE, Obrazovne aktivnosti i Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

 

"Croduino i proizvodnja elektroničkih pločica u Hrvatskoj"

 

koje će održati David Zovko, pokretač E-radionice i autor prve hrvatske Arduino kompatibilne pločice - Croduino, u petak, 18.5.2018., u 18:00 sati, u učionici A-111 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.


Predavanje je na hrvatskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

 

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sažetak predavanja i radionice:

Elektronički proizvodi su svuda oko nas, no sam proces njihovog nastajanja mnogima je prilično nepoznat. U svom predavanju David Zovko pokušat će ga demistificirati te podijeliti vlastita iskustva u kreiranju elektorničkih proizvoda koja je stekao u posljednjih sedam godina. Predavanje obuhvaća korake pri proizvodnji elektroničkih proizvoda na način na koji se to radi u jednom domaćem startupu iz Osijeku. Osim toga, posjetitelji će iz prve ruke moći saznati sve o Croduinu - prvoj hrvatskoj Arduino kompatibilnoj pločici, prodanoj u više od 5000 primjeraka diljem svijeta, kao i informacije o približavanja makers pokreta široj javnosti kroz projekt nazvan e-radionica.com”. 

 

Životopis predavača:

David Zovko student je osječkog FERIT-a, a ujedno i pokretač te vlasnik e-radionica.com, branda za razvoj i proizvodnju elektroničkih proizvoda još od 2011. godine. Od onda razvio je preko četrdeset open-source proizvoda za makers zajednicu te pripremio mnoštvo tutorijala i video lekcija. Razvio je i desetak hardwareskih proizvoda koji su proizvedeni u velikim količinama i koriste se diljem svijeta. Supokretač je prve hrvatske Kickstarter crowdfunding kampanje “Simavision”. 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan