Odjel industrijske primjene

Područje djelovnja Odjela industrijske primjene je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja, aparata i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; stvaranje inženjerskih standarada i postupaka; profesionalni razvoj članova.

Odjel industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE osnovan je 30. travnja 2008. godine.

Odjel za industrijske primjene ima jedan studentski odjel, koji djeluje u okviru Studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Stjepan Stipetić
predsjednik
Martina Kutija
dopredsjednica

Obavijesti

PROMJENA TERMINA ONLINE PREDAVANJA:...
Odjel za industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju FER-a pozivaju vas na online predavanje:
"Optimised electrical machine designs for E-mobility applications"
koje će održati Dr. Mircea Popescu, Chief Technology Officer, Motor Design Ltd. UK. Predavanje će se održati u utorak, 22.12.2020. godine s početkom u 13:00 sati
Poveznica na predavanje nalazi se ovdje.
Životopis predavača i sažetak predavanja nalaze se u nastavku obavijesti.
Autor: Stjepan Stipetić
IEEE Region 8 Entrepreneurship Week...

IEEE Young Professionals, Odjel za industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE i Inovacijski centar Nikola Tesla pozivaju vas na

Predstavljanje najuspješnijih inovacija

programa "Imagine, Create, Innovate: Smart Agriculture"

koje će se održati u petak, 6. prosinca 2019. godine, u 12.30, u Sivoj vijećnici FER-a, u sklopu Okruglog stola "Digitalna inovativna rješenja za poljoprivredno-prehrambeni sektor". Nakon proglašenja, nagrađeni timovi održat će prezentacije i predstaviti svoje inovacije te robotske, IoT i aplikacijske prototipe. Program je uključen u IEEE Region 8 Entrepreneurship Week zajedno s 23 druga događaja u 20 zemalja Regije 8 te će pobjednici dalje sudjelovati u međunarodnoj fazi natjecanja.

Više informacija o događaju i programu pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Poziv na predavanje Tvrtka Tadića:...

Odjel za industrijske primjene i Hrvatska sekcija IEEE pozivaju Vas na predavanje:

„Play my emails Cortana!“

koje će održati Tvrtko Tadić iz poduzeća Microsoft Search, Assistant & Intelligence, Redmond, SAD, u srijedu, 11.12.2019., u 12:00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Poziv na predavanje Kateryne Klen:...

Odjel za industrijske primjene, Odjel za upravljačke sustave i Odjel za elektroenergetiku Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje:

„Control principles in distributed generation systems“

koje će održati Kateryna Klen s Kyiv Polytechnic Institute, Kijev, Ukrajina, u četvrtak, 9.5.2019., u 11.00 sati, u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb.

Predavanje je na engleskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i predavačici pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Uspješne priče iz hrvatske industrije...

Pozivamo vas na niz predavanja o uspješnim pričama iz hrvatske industrije na temu "Renewable Energy and Electric Transport" koja se održavaju 6.6. u Alumni klubu FER-a u sklopu TOPweek otvorenog događaja prema sljedećem rasporedu:

15:00-15:30 Self-healing industry, Josip Tošić, Siemens,

15:30-16:00 Razvojni put proizvoda do međunarodnog tržišta HVAC sustava automatizacije u zgradarstvu, Marko Lasić, Klimaoprema-KOER,

16:00-16:30 Pauza za kavu,

16:30-17:00 Strateški razvojni projekt HEP grupe: e-mobilnost i pogled prema budućnosti prometa, Domagoj Puzak, HEP

17:00-17:30 Aplikacije proširene i miješane stvarnosti za SCADA-e​​​​​​​, Miro Antonijević, Končar-KET.

Više o predavanjima i predavačima možete vidjeti u nastavku obavijesti, a cijeli program događanja na TOPweek program. Upute kako doći do Alumni kluba FER-a možete pronaći na poveznici lokacija.

Autor: Vinko Lešić
Uspješne priče iz hrvatske industrije...

Pozivamo vas na niz predavanja o uspješnim pričama iz hrvatske industrije na temu "ICT in Infrastructure" koja se održava 5.6. u Alumni klubu FER-a u sklopu TOPweek otvorenog događaja prema sljedećem rasporedu:

15:00-15:30 R&D i njegova praktična primjena: "chatbot - obrada teksta i govora", Branimir Dropuljić i Davor Vinčić, IN2,

15:30-16:00 Kako današnji ozbiljni sustavi izgledaju ispod haube, Ivan Krnić, CROZ,

16:00-16:30 Pauza za kavu,

16:30-17:00 Machine learning in energy supply sector, Albert Ćosić, NEOS,

17:00-17:30 IoT u SmartGRID mrežama, Zvonimir Unković i Marijan Živić, GDi GISDATA.

Više o predavanjima i predavačima možete vidjeti u nastavku obavijesti, a cijeli program događanja na TOPweek program. Upute kako doći do Alumni kluba FER-a možete pronaći na poveznici lokacija.

Autor: Vinko Lešić

TOPweek (Technical Opportunities Week) tjedan je okupljanja predavača i gostiju iz industrije, akademskih djelatnika, studenata i svih zainteresiranih, a održat će se 4. do 7.6. u opuštenoj atmosferi Alumni kluba FER-a (Crnoj vijećnici).

Kroz niz predavanja stručnjaka iz hrvatske industrije s tematikom uspješno provedenih projekata, popratnih postignuća i inovacija cilj je približiti i povezati dvije generacije - sadašnje i buduće stručnjake te poslovnu i akademsku zajednicu. Odabir tema predavanja prati projekte koji otvaraju daljnje razvojne mogućnosti i otvaraju nova znanja čime se u središte priče stavljaju studenti, budući stručnjaci i pokretači, koje se želi upoznati s mogućnostima te povećati entuzijazam za stvaranje i razvoj unutar hrvatske industrije.

TOPweek je događaj otvorenog tipa, a pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na predavanjima i večernjem druženju. Dovodimo 16 predavača iz hrvatske industrije podijeljenih u teme:

Smart City, 4.6.

ICT in infrastructure, 5.6.

Renewable energy and electric transport, 6.6.

IEEE Elevate, Hi-tech success stories, 7.6.

 

Program događaja, informacije o predavačima i temama možete pronaći na službenoj stranici događaja.

TOPweek zajednički organiziraju različite jedinice Hrvatske sekcije IEEE: Odjel za industrijske primjene, Odjel za energetiku, Young Professionals i Studentski ogranak Zagreb, uz suorganizaciju Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Inovacijskog centra Nikola Tesla te Alumni kluba FER-a.

Autor: Vinko Lešić
Poziv na predavanje...

IEEE Odjel za industrijske primjene i Odjel za elektroenergetiku Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje:

"Electrical Energy Generation - What Are The Options"

koje će održati David Vaglia iz tvrtke Westinghouse Electric Co., Pittsburgh, SAD, u srijedu, 7.6.2017., u 8:30 h u Sivoj Vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb. Predavanje je na engleskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 60 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Poziv na predavanje Vladimira Blaška:...

IEEE Odjel za industrijske primjene i Odjel za upravljačke sustave Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje:

 

"Operation and Control of Regenerative Drives and Grid Tied Converters"

 

koje će održati Vladimir Blaško iz tvrtke United Technologies Research Center, East Hartford, CT, USA u srijedu, 29.03.2017., u 11:30 h, u Sivoj Vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.

Predavanje je na engleskom jeziku, a predviđeno trajanje s raspravom je 90 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavaču pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.
 

Autor: Vinko Lešić

Pozivamo vas na predavanje u organizaciji IEEE Odjela za elektroenergetiku i Odjela za industrijske primjene, koje će se održati u petak 18.11.2016. u 11 h u Sivoj Vijećnici na FER-u:

 

"Virtual Energy Storage through Distributed Control of Flexible Loads"

 

Predavanje će održati Ana Bušić, istraživač na INRIA Paris, Computer Science Dept. of Ecole Normale Supérieure

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Kratku biografiju predavača i detaljniji opis predavanja može se pronaći u nastavku obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Predavanje Moderne numeričke metode...

Hrvatski IEEE Odjel za industrijske primjene i Odjel za elektroenergetiku, uz Zavod za osnove elektrotehnike i električka mjerenja Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) pozivaju vas na predavanje:

“Moderne numeričke metode za simulaciju elektromagnetskih polja”

koje će održati profesor Jasmin Smajić, ETH Zurich i HSR Rapperswill. Predavanje će se održati u ponedjeljak 13. lipnja u 11.00h u u dvorani TCR na FER-u.

Više o predavaču i predavanju možete pročitati u nastavku obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Predavanje E-mobilnost u praksi

Hrvatski IEEE Odjel za industrijske primjene i Odjel za elektroenergetiku pozivaju vas na predavanje g. Branka Kondića

 

E-mobilnost u praksi

 

koje će se održati u utorak 19.1.2016. u 10 h u dvorani TCR na FER-u.

Autor: Hrvoje Pandžić
Poziv na predavanje Hrvoja Pandžića:...

Pozivamo vas na predavanje u sklopu IEEE Odjela za elektroenergetiku i IEEE Odjela za industrijske primjene koje će se održati u ponedjeljak 04.05.2015. u 14 h u Sivoj vijećnici:

"Električna vozila: sve se mijenja, ali i ostaje isto"

Predavanje će održati doc. dr. sc. Hrvoje Pandžić.

Više u nastavku obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Poziv na predavanje Hrvoja Pandžića:...

četvrtak 11.12.2014. u 12 h u Sivoj vijećnici održat će se predavanje u organizaciji IEEE Odjela za industrijske primjene i IEEE Odjela za elektroenergetiku s naslovom:

"Distribuirana energetska skladišta u prijenosnoj elektroenergetskoj mreži",

a održat će ga doc. dr. sc. Hrvoje Pandžić.

 

Više informacija o predavanju nalazi se u nastavku.

Autor: Vinko Lešić
Predavanje Condition monitoring and...

Poštovani,

 

Odjel za elektroenergetiku i Odjel za industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje

 

Condition monitoring and maintenance of Wind Power Plants

 

koje će u utorak 10.06.2014. u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva s početkom u 14:15 sati održati prof. Fernando Maciel Barbosa s Tehničkog sveučilišta u Portu.

 

Srdačan pozdrav.

Autor: Igor Kuzle
Besplatno studentsko članstvo za...

Dragi studenti, obavještavamo vas da sutra, 21. veljače 2014. godine, možete besplatno obnoviti svoje studentsko članstvo za Industry Applications Society (IAS) u okviru akcije pod nazivom “The Best Things in Life are Free”. Ponuda također vrijedi i za postojeće članove koji se prvi puta učlanjuju u IAS.

Područje djelovnja Društva za industrijske primjene je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; profesionalni razvoj članova.

Redovna cijena godišnjeg IAS članstva je 10$, a upute o ostvarenju prava na besplatno članstvo možete pronaći u nastavku obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Poziv na predavanje "Iskustva s...

Odjel za industrijske primjene i Odjel za elektroenergetiku Hrvatske IEEE sekcije pozivaju vas na predavanje

 

"Iskustva s terenskog rada u automatizaciji"

 

koje će se održati u utorak 17. prosinca 2013. godine u 17:00 u Sivoj vijećnici. Predavači će vam približiti svoja iskustva stečena u industriji s terenskih radova u Tajvanu, Belgiji, Mauritaniji, Iraku, Alžiru i drugim dalekim zemljama.

Predavači su:

Više o predavanju možete pronaći u nastavku obavijesti.

Autor: Vinko Lešić
Iskustva sa usavršavanja u Odjelu za...

Predavanje će se održati u petak 1. ožujka 2013. od 11h na Zavodu za visoki napon i energetiku u sobi D207.

Na predavanju će biti govora iskustvima sa znanstvenog i stručnog usavršavanja koje je predavač obavio u proteklom razdoblju u Odjelu za telekomunikacije Francuskih željeznica (Société Nationale des Chemins de Faire Français, Département des Télécommunications). Glavni aspekt usavršavanja bilo je izučavanje elektromagnetske kompatibilnosti u željezničkom sustavu 1x25 kV, 50 Hz. Opisat će se način određivanja magnetske sprege između sustava izvora smetnje i osjetljivog sustava u okolini voznog voda elektrificirane pruge te određivanje induciranog napona.

Boško je znanstveni novak na Zavodu za visoki napon i energetiku.

Autor: Hrvoje Pandžić
Poziv na predavanje Energy...

 

Odjel za elektroenergetiku i i Odjel za industrijske primjene Hrvatske Sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje
Energy Positioning: Control and Economics
02. listopada 2012. u 11 h u Zapadnoj Europi (Zavod za visoki napon i energetiku)
Predavač je Hrvoje Pandžić, koji se trenutno nalazi na poslijedoktorskom usavršavanju na University of Washington (Seattle) gdje sudjeluje na projektu Energy Positioning: Control and Economics. Projekt je u ranoj fazi (prvih 6 mjeseci), a na predavanju će prezentirati plan projekta i dosadašnji tijek istraživanja. U nastavku se nalazi službeni opis projekta.
Autor: Hrvoje Pandžić

 

Pozivamo Vas na seriju predavanja koje će održati uvaženi predavači:

 

Noel N. Schulz: Intelligent System Strategies for Reconfiguration of Power Systems Including Distributed Generation and Intentional Islanding

 

Meliha B. Selak: Advance scheme for the EHV & HV Shunt Reactor Protection

 

Saifur Rahman: Smart Grid Improves the Value of Distributed Generation

 

u organizaciji Odjela za energetiku i Odjela za industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE koja će se održati u petak 12. listopada 2012. u terminu 8-11 h u Sivoj Vijećnici FER-a.

 

Sažetke predavanja i više o predavačima možete pročitati u nastavku obavijesti.

 

Radujemo se Vašem dolasku.

Autor: Hrvoje Pandžić
Poziv na predavanje

 

Odjel za elektroenergetiku i Odjel za industrijske primjene Hrvatske Sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje koje će održati Brian Stott, Ph.D., uvaženi profesor i predavač, redoviti član Akademije znanosti SAD-a. Naslova predavanja je:
 
Optimal Power Flow Calculations — Practical Requirements
 
Predavanje će se održati u utorak 18. rujna 2012. u 10 h u Sivoj Vijećnici. Više informacija o predavanju i životopis predavača možete pronaći u nastavku obavijesti.
 
Autor: Vinko Lešić
Održano predavanje o naprednim...

Odjel industrijske primjene i Odjel za elektroenergetiku 9. ožujka 2012. u 14 h u Sivoj Vijećnici organizirao je predavanje 

Napredna mjerenja u uvjetima otvorenog tržišta električne energije u Republici Hrvatskoj

Predavači su bili Vedran Gaće i Marin Bošković, HEP-ODS d.o.o., a predavanju je nazočilo 60 ljudi.

Više informacija o predavanju, životopise predavača te slike s predavanja možete naći u nastavku obavijesti.

 

Autor: Hrvoje Pandžić

Nakon izbora u Odjelu industrijske primjene, predsjednik odjela postao je Hrvoje Pandžić, a dopredsjednik odjela Vinko Lešić.

Čestitamo!
Autor: Darjan Bošnjak

IEEE PES-IAS Delhi Chapter je tehnički ko-sponzor Fifth India International Conference on Power Electronics (IICPE 2012) koja se održava 6-8. prosinca 2012 na Delhi Technological University, Delhi, India s temom Application of Power Electronics for Sustainability. Ostali detalji dostupni su na stranici http://ewh.ieee.org/r10/delhi/iicpe2012.htm.

Autor: Hrvoje Pandžić

IEEE IAS Electrical Safety, Technical and Mega Projects Workshop se održava 19-21. ožujka 2012. godine u Mayfield Inn & Suites Edmonton, Alberta, Canada. Više informacija dostupno je na http://www.ieee.org/estmp.

Autor: Hrvoje Pandžić
Lecture: Harvesting Renewable Energy...

 

Hrvatski IEEE Odjeli za elektroenergetiku i industrijske primjene pozivaju Vas na predavanje:

Harvesting Renewable Energy -  The Grid Integration Challenge

četvrtak 19. svibnja u 12 sati, dvorana B2, FER - Zagreb.
Predavač će biti prof.dr.sc. Mark O'Malley, University College Dublin, Irska.
 
Predavanje će se fokusirati na pitanja vezana za integriranje vjetroelektrana u elektro energetski sustav.
Više o predavaču i predavanju možete pročitati u nastavku.
Autor: Darjan Bošnjak
Predavanje Hrvoje Pandzic

Na Zavodu za visoki napon, Fakulteta elektrotehnike i računarstva održano je predavanje Hrvoja Pandžića, o istraživanjima i osobnim iskustvima sa studijskog boravka na Sveučilištu Castilla-La Mancha u Španjolskoj.

 

Autor: Igor Kuzle
Predavanje "Kako automatski...

Hrvatska sekcija IEEE i Odjel za industrijsku primjenu Hrvatske sekcije IEEE pozivaju Vas na predavanje pod naslovom:

 

Kako automatski obraditi 100 PB astronomskih slika?

 

koje će održati prof.dr.sc. Željko Ivezić profesor Svučilišta u Washingtonu u četvrtak 16. prosinca 2010. u 15:00 sati u dvorani B5 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3. Predvidivo trajanje predavanja je 60 minuta. Više o predavanju i predavaču u nastavku obavijesti.

Autor: Darjan Bošnjak
Lecture: The Evolution of Smart...

Hrvatski IEEE PES i IAS odjeli pozivaju Vas na predavanje 

 
The Evolution of Control and Control Centers for The Smart Transmission Grid
 
predavač Regent profesor Anjan Bose, Washington State University, 1. lipnja u 12 h, Siva vijećnica.
 
Više o predavanju i predavaču u nastavku vijesti.

 

Autor: Darjan Bošnjak
Članstvo Odjela za industrijske...

Broj članova Odjela za industrijske primjene kontinuirano je u porastu.

Volonteri koji su ili su bili članovi IAS više od 10 godina:

 1. Leo Budin - član IAS u kontinuitetu 35 godine
 2. Gorislav Erceg - bio je član IAS 26 godina
 3. Zdenko Kovačić - član IAS u kontinuitetu 17 godina
 4. Marinko Miletić - član IAS u kontinuitetu 17 godina
 5. Željko Jakopović - član IAS 15 godina
 6. Alan Vrana - član IAS u kontinuitetu 15 godina
 7. Krunoslav Horvat - član IAS 13 godina
 8. Nedjeljko Perić - član IAS u kontinuitetu 13 godina
 9. Davor Škrlec - bio je član IAS 11 godina
 10. Miljenko Rac - član IAS u kontinuitetu 10 godina
 11. Mario Vražić - član IAS u kontinuitetu 10 godina

 

 

Autor: Igor Kuzle
Predavanje "Studij na Oxfordu -...

U organizaciji IEEE Odjela industrijske primjene, u četvrtak, 4.2.2010. u 13:00 u dvorani "Zapadna Europa" na Zavodu za visoki napon i energetiku održat će se predavanje:

 

"Studij na Oxfordu - iskustva i savjeti"

 

Izlaganje će održati MSc Slavica Robić, zavodska suradnica na ZVNE koja je na sveučilištu Oxford u Engleskoj završila program Msc in Environmental Change and Management. Na predavanju će biti iznesen osvrt na pristup predavanjima, organizaciju studija i ispite. Također, biti će prezentirane glavne razlike između hrvatskih sveučilišta i Oxforda.

Autor: Darjan Bošnjak
Predavanje "An Updated View of...

U suradnji IEEE Zajedničkog odjela za industrijsku elektroniku i energetsku elektroniku i Odjela industrijske primjene u četvrtak, 28.01.2010. u 14:00 održano je predavanje:

 "An Updated View of Linear Inverter Current Regulation"

Predavač je bio prof. Thomas A. Lipo s Sveučilišta u Wisconsin Medison.

 

Predavanje je bilo solidno posjećeno.

 

Više o temi predavanja i predavaču možete pročitati u nastavku obavijesti, a predavanje je dostupno na poveznici na dnu stranice.

Autor: Darjan Bošnjak
Predavanje "SmartGrids: Jesmo li...

U suradnji IEEE Odjela za elektroenergetiku i industrijske aplikacije održano je predavanje:

SmartGrids: Jesmo li dovoljno "smart" za napredne elektroenergetske mreže budućnosti?
u utorak 1. prosinca u 12 sati u Sivoj vijećnica na zagrebačkom FER-u.
Predavač je bio prof.dr.sc. Davor Škrlec.
 

Autor: Darjan Bošnjak
 Prof. Pavuna održao predavanje na FER-u

Istanknuti hrvatski znanstvenik prof. dr. sc. Davor Pavuna održao je u četvrtak 19. studenog 2009. predavanje na FER-u. Predavanje je sa preko 250 prisutnih bilo najposjećenije predavanje u organizaciji hrvatske sekcije IEEE do sada. Prezentaciju s predavanja možete skinuti na dnu stranice, a snimka predavanja u digitalnom obliku bit će dostupna uskoro.

Autor: Darjan Bošnjak
Poziv na predavanje

Hrvatska Sekcija IEEE i IEEE Odjel za industrijske primjene pozivaju Vas na predavanje

 

Hrvatska i svijet: bolja civilizacija, mreža znalaca i FER

 

koje će održati prof. dr. sc. Davor Pavuna, renomirani znanstvenik, profesor fizike, voditelj grupe za makroskopske kvantne pojavnosti na švicarskom Politehnikumu EPF u Lousanni i ravnatelj Centra za nove elektronske materijale.

Predavanje će se održati u četvrtak, 19.11.2009. u 12:00 u Sivoj vijećnici.

 

Predavanje će se baviti temama razvoja hrvatskog društva i umrežavanja vrhunskih znanstvenika s ciljem razvoja ekonomije znanja.

 

Više o predavaču i predavanju možete pročitati u nastavku obavijesti.

 

Autor: Darjan Bošnjak

 

Predavanje: Obnovljivi izvori energije, tehnologije i razvoj gospodarstva

U organizaciji IEEE Odjela za elektroenergetiku i industrijske primjene u utorak 27. listopada na FER-u održano je predavanje i tribina:

Obnovljivi izvori energije, tehnologije i razvoj gospodarstva

Predavač je bio prof.dr.sc. Stjepan Car, predsjednik uprave KONČAR Instituta.

Predavanje je sa preko 100 sudionika bilo jedno od najposjećenijih do sada, a fokusiralo se na teme teme električne energije u Europi i svijetu, obnovljivih izvora, novih tehnologija, stvaranja nove gospodarske strukture i prilika za otvaranje novih radnih mjesta u Hrvatskoj.

 

Autor: Darjan Bošnjak
Predavanje Dr. Dirk van Hertem

Predavanje "The use of power flow controlling devices in the liberalized market & HVDC: an option for the future" koje je održao Dr. Dirk van Hertem s Katoličkog sveučilišta iz Leuvena u Belgiji, u petak 03.04.2009.  nalazi se u mapi Predavanja.

Autor: Igor Kuzle