Odjel industrijske primjene

Područje djelovnja Odjela industrijske primjene je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja, aparata i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; stvaranje inženjerskih standarada i postupaka; profesionalni razvoj članova.

Odjel industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE osnovan je 30. travnja 2008. godine.

Odjel za industrijske primjene ima jedan studentski odjel, koji djeluje u okviru Studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2023.
Stjepan Stipetić
predsjednik
Martina Kutija
dopredsjednica

Obavijesti

Promjena lokacija -> A002: Poziv...

Odjel za industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju FER-a pozivaju vas na predavanje:

"Vibracije strojeva i mehaničkih konstrukcija: teorija i praksa"

koje će održati Mr. sc. Boško DabelićPredavanje će se održati u ponedjeljak, 4. srpnja 2022. godine u A002 s početkom u 11:00 sati. Predviđeno trajanje predavanja je 90 minuta.

Životopis predavača:

Mr. sc. Boško Dabelić rođen je na Mljetu, a srednju tehničku školu završio je u Zagrebu. Diplomirao je 1981. i magistrirao 1988. u području vibracija na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu kod profesora Ive Senjanovića. Radio je u tvornici Končar, tvornici pumpi u Jugoturbini Karlovac te u odjelu za istraživanje i razvoj Jugoturbine Karlovac na poslovima proračuna torzijskih vibracija dizel-motornih postrojenja. Osnivač je i vlasnik tvrtke Dabel. Od 1988. godine kao privatni poduzetnik radi na rješavanju problema vibracija za gotovo sva značajnija poduzeća u državi: HEP, Ina, Janaf, šećerane, cementare, željezare, petrokemija, tvornice papira te u Europi Passavant Roedriger i Siemens. Osim proračuna konstrukcija, bavi se i mjerenjem i analizom vibracija, balansiranjem te izradom instrumenata za mjerenje i analizu vibracija.

 

Na predavanju će biti prezentiran jedan od izrađenih instrumenata, praktično će se prikazati mjerenje i analiza vibracija te pojednostavljen postupak uravnoteživanja rotora.

 

Autor: Stjepan Stipetić
Invitation to online lecture...

The Industry Applications Chapter of the IEEE Croatia Section and the Department of Electrical Machines, Drives and Automation of the University of Zagreb - Faculty of Electrical Engineering and Computing invite you to an online lecture:

"Synchronous Reluctance Motor Drives: Introducing the Design Resource SyR-e and its new Dimension SyReDrive"

which will be given by prof. Gianmario Pellegrino, Ph.D., Politecnico di Torino, Turin, Italy, online on Thursday, 25 February 2021 using MS Teams platform.

The lecture will start at 13:00 CET with an expected duration of 90 minutes including the Q&A session.

The MS Teams link to the lecture can be found here or at https://cutt.ly/rkoIV68.

The speaker's CV and lecture abstract can be found below by clicking on the blue button (Pročitaj više..).

Autor: Stjepan Stipetić

 

The Industry Applications Chapter of the IEEE Croatia Section and the Department of Electrical Machines, Drives and Automation of the University of Zagreb - Faculty of Electrical Engineering and Computing invite you to an online lecture:

"High Efficiency and High Power Density Integrated Motor Drives using Wide Bandgap Devices"

which will be given by IEEE IAS Distinguished Lecturer prof. Bulent Sarlioglu, Ph.D., University of Wisconsin-Madison, USA, online on Thursday , 18 January 2021 using MS Teams platform.

The lecture will start at 15:00 CET (GMT+1) with an expected duration of 90 minutes including the Q&A session.

The MS Teams link to the lecture can be found here or at https://cutt.ly/EjaELVO.

The speaker's CV and lecture abstract can be found below by clicking on the blue button (Pročitaj više..).

Autor: Stjepan Stipetić
Međunarodna nagrada IEEE R8 Odjelu...

U okviru 115. sastanka odbora IEEE Regije 8, održanog 14. studenoga 2020. godine (online), Odjelu industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE dodijeljena je međunarodna nagrada The R8 Chapter of the Year Award u kategoriji odjela s manje od 25 članova.

Nagrada se dodjeljuje na temelju aktivnosti odjela u 2019. godini, kada je predsjednik odjela bio Vinko Lešić, a dopredsjednik Igor Erceg.

Čestitamo Vinku, Igoru i svim članovima odjela IAS koji su svojom radom doprinijeli ovom velikom priznanju!

Autor: Maja Matijašević

Odjel za industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju FER-a pozivaju vas na online predavanje:

"Meta-model-based sensitivity analysis and optimisation for electromagnetic design tasks"

koje će održati Dr. Ing. Markus Stokmaier, Dynardo GmbH, Weimar, Njemačka. Predavanje će se održati u četvrtak, 26. studenog 2020. godine s početkom u 11:00 sati

Poveznica na predavanje nalazi se ovdje.

Životopis predavača i sažetak predavanja nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Stjepan Stipetić
PROMJENA TERMINA ONLINE PREDAVANJA:...

Odjel za industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju FER-a pozivaju vas na online predavanje:
"Optimised electrical machine designs for E-mobility applications"
koje će održati Dr. Mircea Popescu, Chief Technology Officer, Motor Design Ltd. UK. Predavanje će se održati u utorak, 22.12.2020. godine s početkom u 13:00 sati
Poveznica na predavanje nalazi se ovdje.
Životopis predavača i sažetak predavanja nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Stjepan Stipetić