Odjel za industrijsku elektroniku

 

Odjel za industrijsku elektroniku bavi se teorijom i primjenom elektronike, upravljanjem, komunikacijom, instrumentacijom i računarskom inteligencijom u industrijskim i proizvodnim sustavima i procesima.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Viktor Šunde
predsjednik
Željko Jakopović
dopredsjednik

Obavijesti

Predavanje - „Karakteristike...

Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) i Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

 „Karakteristike suvremenih energetskih pretvarača "“

koje će održati mr.sc. Ivica Bašić, specijalist za elektromotorne pogone u Danieli-Systec d.o.o Labin, Ured Osijek. Predavanje će se održati u u srijedu, 10. lipnja 2020. godine u 09:45 h On- line, putem video-konferencijske veze sustava Jeatsi-Meet na poveznici: https://meet.jit.si/Basic-FERIT. Predvidivo trajanje predavanja je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija.

Kratak sadržaj predavanja

Na predavanju će biti predstavljene karakteristike suvremenih energetskih pretvarača koji se mogu naći na tržištu. Biti će prikazane vrste nisko-naponskih istosmjernih i izmjeničnih pretvarača, njihove izvedbe, karakteristike, ograničenja i mane. Poseban pažnja je posvećena funkcionalnim i softverskim mogućnostima koje nude suvremeni pretvarači. Predavanje će biti prožeto zanimljivim primjerima iz prakse.

Autor: Viktor Šunde
Predavanje: Future Electronic Energy...

Odjeli za industrijsku elektroniku i energetsku elektroniku Hrvatske sekcije IEEE i Zavod za elektrostrojarstvo i automatizaciju pozivaju vas na predavanje 

Future Electronic Energy Systems

koje će, u okviru svoje posjete Zagrebu i pripreme konferencije IEEE PEDG 2020, održati profesor Dušan Borojević , University Distinguished Professor, Virginia Tech, Blacksburg, Virginia, U.S.А., u utorak11. veljače 2020. godine u 12.00 sati, u Sivoj vijećnici (D-033) Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.

Predviđeno trajanje predavanja je 90 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebice studente!

Više informacija o predavanju i predavaču pročitajte u nastavku obavijesti.

Autor: Viktor Šunde