Odjel za industrijsku elektroniku

 

Odjel za industrijsku elektroniku bavi se teorijom i primjenom elektronike, upravljanjem, komunikacijom, instrumentacijom i računarskom inteligencijom u industrijskim i proizvodnim sustavima i procesima.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2023.
Denis Pelin
predsjednik
Martina  Kutija
dopredsjednica

Obavijesti

On-line predavanje: Automobilska...

Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) i Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na ON-line predavanja : 

„Automobilska ožičenja: izazovi, trendovi, razvoj konektora za prijenos podataka“

„Automotive Communication Channels; Trends, Challenges, Signal integrity, EMC

 koje će održati voditelj timova: Josip Jelak i Toni Cota, te dizajn inženjer: Darko Marinac  iz Yazaki Europe Limited; Ured Zagreb

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 24. siječnja 2022. godine u 11:30 h, ON-line putem platforme FERIT-a (BigButton) i linka:

https://bigblack.ferit.hr/b/den-w5r-2s5-9fh

Predvidivo trajanje predavanja je 90-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo znanstvenike čija su područja istraživanja bliska tematici predavanja kao i studente ostalih studija. U nastavku slijedi kratak životopisi predavača i opis predavanja.

Autor: Denis Pelin
Izmjenični elektromotorni pogon kao...

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35), Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje : 

Izmjenični elektromotorni pogon kao izvor smetnji

„AC motor drive as a source of EM interference“

 koje će održati mr.sc. Ivica Bašić specijalist za puštanje u pogon i podešavanje energetskih pretvarača u Danieli Systec d.o.o. Predavanje će se održati u petak, 14. siječnja 2022. godine u 15 sati, zgrada FERIT-a Osijek, Kneza Trpimira 2b, predavaonica 0-31. Predvidivo trajanje predavanja je 90-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo djelatnike FERITA čija su područja istraživanja bliska tematici predavanja kao i studente diplomskog studija elektroenergetike. U nastavku slijedi kratak životopis predavača i opis predavanja.

Autor: Denis Pelin
On-line predavanje: Testiranje...

Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) i Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na ON-line predavanja : 

„Testiranje elektromagnetske kompatibilnosti u automobilskoj industriji“

„Electromagnetic compatibility testing in the automotive industry

 koje će održati voditelj tima za ugrađene hardverske sustave; Luka Olvitz, iz Rimac Automobila, Ured Osijek, te Nina Voloder, također iz R.A.;  Ured Osijek. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 15. studenoga 2021. godine u 9:45 h, ON-line putem platforme FERIT-a (BigButton) i linka:

https://bigblack.ferit.hr/b/den-w5r-2s5-9fh

Predvidivo trajanje predavanja je 75-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo znanstvenike čija su područja istraživanja bliska tematici predavanja kao i studente ostalih studija. U nastavku slijedi kratak životopisi predavača i opis predavanja.

Autor: Viktor Šunde

Poštovani članovi Odjela za industrijsku elektroniku (IE13) Hrvatske sekcije IEEE,

S obzirom da mandat sadašnjem vodstvu Odjela za industrijsku elektroniku Hrvatske sekcije IEEE ističe 31. 12. 2021., pozivamo Vas da pošaljete nominacije za predsjednika i dopredsjednika Odjela za mandatno razdoblje 2022-2023. Upute i formular za nominacije su poslane mail-om na Vaše adrese dostupne u bazi članstva IEEE. 

Prijedloge za novo vodstvo možete poslati e-mailom predsjedniku povjerenstva Željku Stojanoviću (zeljko.stojanovic@tvz.hr ). Ostala dva člana povjerenstva su Viktor Šunde (viktor.sunde@fer.hr) i Željko Jakopović (zeljko.jakopovic@fer.hr).

Za eventualne nedoumice oko ispunjavanja nominacija molimo vas da se konzultirate s predsjednikom povjerenstva.

Prijedlozi će se prikupljati 10 dana, zaključno s 19. studenim 2021.god. nakon čega će biti organizirani izbori o čemu ćete dobiti dodatne informacije.

Srdačan pozdrav.

 

Autor: Viktor Šunde