Odjel za industrijsku elektroniku

 

Odjel za industrijsku elektroniku bavi se teorijom i primjenom elektronike, upravljanjem, komunikacijom, instrumentacijom i računarskom inteligencijom u industrijskim i proizvodnim sustavima i procesima.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Viktor Šunde
predsjednik
Željko Jakopović
dopredsjednik

Obavijesti

Predavanje: „Elektronički energetski...

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35), Odjel za industrijsku elektroniku (IE13), te Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku (SMC28) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavane : 

„Elektronički energetski pretvarači u suvremenim industrijskim elektromotornim pogonima“

„Power electronic converters in modern industrial electric motor drives“

 koje će održati mr.sc. Ivica Bašić specijalist za puštanje u pogon i podešavanje energetskih pretvarača u Danieli Systec d.o.o. Predavanje će se održati u utorak, 25. svibnja 2021. godine u 11:30 h, ON-line putem platforme FERIT-a i linka: https://bigblack.ferit.hr/b/den-ps5-r11-z9i . Predvidivo trajanje predavanja je 90-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo djelatnike FERIT-a i FER-a čija su područja istraživanja bliska tematici predavanja kao i studente stručnih i ostalih studija. U nastavku slijedi kratak životopis predavača i opis predavanja.

Autor: Viktor Šunde
On line predavanje "...

Odjel za industrijsku elektroniku (IE13), Odjel za energetsku elektroniku (PEL35) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanja : 

„Elektroenergetski sustavi propulzije plovila* i „Danfoss drives rješenja i trendovi u pogonima propulzije plovila

„Vessel propulsion power engineering systems“ and „Danfoss drives solutions and trends in marine & offshore propulsion systems“

koje će održati prof. dr. sc. Željko Hederić, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek i inženjer prodaje za Danfoss pogonske sustave u pomorstvu Josip Vilus. Predavanje će se održati u srijedu, 12. svibnja 2021. godine u 15:30 h, ON-line putem platforme FERIT-a i linka: https://bigblack.ferit.hr/b/den-ps5-r11-z9i  u terminu predavanja iz kolegija Primijenjena energetska elektronika na Diplomskom sveučilišnom studiju Elektrotehnike; smjer Elektroenergetika i Automobilsko računarstvo i komunikacije. Predvidivo trajanje predavanja je 90-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo djelatnike FERITA čija su područja istraživanja bliska tematici predavanja kao i studente ostalih studija. U nastavku slijedi kratak životopis predavača i opis predavanja.

Autor: Viktor Šunde