Odjel za industrijsku elektroniku

 

Odjel za industrijsku elektroniku bavi se teorijom i primjenom elektronike, upravljanjem, komunikacijom, instrumentacijom i računarskom inteligencijom u industrijskim i proizvodnim sustavima i procesima.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2025.
Denis Pelin
predsjednik
Martina  Kutija
dopredsjednica

Obavijesti

PREDAVANJE- Praktični primjeri...

Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) i Odjel za industrijske primjene (IA 34) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje : 

 „Praktični primjeri podešavanja energetskih pretvarača za elektromotorne pogone"

„Practical examples of parametrization power electronic converters for electric drives“

 koje će održati mr.sc. Ivica Bašićspecijalist za elektromotorne pogone u Danieli-Systec d.o.o Labin, Ured Osijek. Predavanje će se održati u srijedu, 22. svibnja 2024. godine u 11:30 h u predavaonici T2-26; zgrade FERIT-a na lokaciji Kneza Trpimira 2b u Osijeku na hrvatskom jeziku. Predviđeno trajanje predavanja je 45 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog, diplomskog i stručnog studija. U nastavku slijedi kratak životopis predavača i opis predavanja.

Autor: Denis Pelin

Poštovani članovi IE13- Odjela za industrijsku elektroniku; Hrvatske sekcije IEEE,

s obzirom da mandat sadašnjem vodstvu Odjela za industrijsku elektroniku Hrvatske sekcije IEEE ističe 31. 12. 2023., pozivamo Vas da se odazovete u postupku izbora ( nominacije, glasovanje) predsjednika i dopredsjednika odjela za mandatno razdoblje 2024.-2025.

Predsjednik odjela je prema postupku predložio povjerenstvo od 3 člana te predsjednika povjerenstva: Prijedlozi se šalju isključivo predsjedniku povjerenstva e-mailom na obrascu kojeg ste trebali dobiti mejlom:

Predsjednik povjerenstva je Mateo Bašić; ( adresa za slanjemabasic@fesb.hr ).

Ostali članovi povjerenstva su dodatno: Viktor Šunde; (Viktor.Sunde@fer.hr) i Luka Pravica ; (luka.pravica@fer.hr) .

Eventualne nedoumice oko ispunjavanja nominacija kao i glasovanja odradite obavezno s predsjednikom povjerenstva, a nominacije će se prikupljati 10 dana, zaključno sa 4. prosincem 2023. nakon čega će biti organizirano glasovanje putem e-mail poruka o čemu ćete dobiti dodatne informacije od predsjednika povjerenstva putem e-maila. 

Rezultati izbora bit će objavljeni na stranici Odjela IE13!

REZULTATI IZBORA:

****************************************************************************************************************

u postupku izbora predsjednika/predsjednice i dopredsjednika/dopredsjednice Odjela za energetsku elektroniku Hrvatske sekcije IEEE za razdoblje od 1. siječnja 2024. do 31. prosinca 2025. godine, Izborno povjerenstvo utvrdilo je sljedeće:

Izborima je pristupilo 20 od ukupno 33 člana Odjela s pravom glasa. Rezultati glasovanja su sljedeći:

Za predsjednika: Denis Pelin - 20 glasova ZA i 0 glasova PROTIV

Za dopredsjednicu: Martina Kutija - 19 glasova ZA i 0 glasova PROTIV

Izborno povjerenstvo utvrđuje da su rezultati provedenih izbora valjani te tijelima udruge IEEE predlaže kandidata Denisa Pelina za funkciju predsjednika, a kandidatkinju Martinu Kutiju za funkciju dopredsjednice Odjela za energetsku elektroniku Hrvatske sekcije IEEE za razdoblje od 1. siječnja 2024. do 31. prosinca 2025. godine.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali glasovanju.

 

Izborno povjerenstvo u sastavu:

Mateo Bašić, Viktor Šunde i Luka Pravica

Autor: Denis Pelin
Otočni fotonaponski sustavi: primjena...

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35) i Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje: 

Otočni fotonaponski sustavi: primjena izmjenjivača kvazi Z-tipa umjesto kombinacije istosmjernog pretvarača i izmjenjivača

koje će se održati u ponedjeljak 10. 7. 2023. godine u vremenu od 10:00 – 11:00 h, u Velikoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Pristup će biti omogućen i korištenjem Microsoft Teamsa, putem sljedeće poveznice: Link za pristup predavanju

 

Autor: Denis Pelin
The Promising Future of Integrated...

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35) i Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje: 

The Promising Future of Integrated Motor Drives in Tomorrow’s E-Mobility Applications

koje će se održati, u sklopu ovogodišnje konferencije SpliTech (https://splitech.org/home), u četvrtak 22. 6. 2023. godine u vremenu od 15:00 – 15:30 h, u hotelu Elaphusa (Bol).

Životopis predavača i sažetak predavanja nalaze se u nastavku obavijesti.

Autor: Denis Pelin
Iskustva pri projektiranju sustava...

Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) i Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje : 

„Iskustva u projektiranju sustava industrijske automatizacije; primjer pivovare“

„Experience in designing industrial automation systems; example of a brewery“

 koje će održati voditelj tima inženjera za automatizaciju tvrtke Montelektro d.o.o Tomislav Vukovski 

Predavanje će se održati u srijedu, 7. prosinca 2023. godine u 13:00 h, u zgradi Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, na adresi Kampus, učionica K1-16.

Predvidivo trajanje predavanja je 90-ak minuta i namijenjeno je studentima preddiplomskog i stručnog studija. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo one čiji su interesi bliski tematici predavanja. U nastavku slijedi kratak životopisi predavača i opis predavanja.

Autor: Denis Pelin
On-line predavanje: Automobilska...

Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) i Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na ON-line predavanja : 

„Automobilska ožičenja: izazovi, trendovi, razvoj konektora za prijenos podataka“

„Automotive Communication Channels; Trends, Challenges, Signal integrity, EMC

 koje će održati voditelj timova: Josip Jelak i Toni Cota, te dizajn inženjer: Darko Marinac  iz Yazaki Europe Limited; Ured Zagreb

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 24. siječnja 2022. godine u 11:30 h, ON-line putem platforme FERIT-a (BigButton) i linka:

https://bigblack.ferit.hr/b/den-w5r-2s5-9fh

Predvidivo trajanje predavanja je 90-ak minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo znanstvenike čija su područja istraživanja bliska tematici predavanja kao i studente ostalih studija. U nastavku slijedi kratak životopisi predavača i opis predavanja.

Autor: Denis Pelin