Obrazovne aktivnosti

Tomislav Jagušt
Voditelj
Ana Sović
Zamjenica voditelja

IEEE TISP Week 2016

U subotu 15. listopada 2016. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu održano je u sklopu IEEE TISP tjedna 2016. jednodnevno stručno usavršavanje namijenjeno učiteljima informatike Grada Zagreba, Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije. 

Kroz kraće predavanje o udruzi IEEE i "Teacher In-Service" programu te tri praktične radionice (Mreže računala, Tall Tower Challenge i programiranje LEGO mindstorms robota) sudionici skupa su imali priliku upoznati se sa TISP programom, dostupnim materijalima za nastavnike i načinom primjene TISP lekcija u nastavi, a u svrhu poticanja interesa učenika za inženjerstvo i tehnologiju.

'Teacher In-Service Program' je program za profesionalno i stručno usavršavanje, koji pomaže osnovnoškolskim i srednjoškolskim nastavnicima u implementaciji zanimljivih i dinamičnih praktičnih radionica u klasičnu nastavu. IEEE volonteri prolaze edukacije za održavanje TISP radionica (i postaju tzv. TISP Champions), nakon čega iste radionice održavaju nastavnicima u svojim lokalnim zajednicama. Ove radionice su održali IEEE volonteri i TISP Champions Ana Sović Kržić i Tomislav Jagušt, uz pomoć kolegice Anamari Nakić (FER) i trećeg domaćeg TISP Champion-a, prof. Zlatke Markučić iz XV. gimnazije u Zagrebu.

Uz Hrvatsku sekciju IEEE i TISP Region 8, TISP stručno usavršavanje organizirano je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje te kroz FER-ov program popularizacije znanosti ŠUZA.

 

U nastavku obavijesti pogledajte nekoliko fotografija s radionica...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Tomislav Jagušt
Popis obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan