Odjel za energetsku elektroniku

Razvoj i primjena elektroničkih energetskih pretvarača. Pri čemu se podrazumijeva da razvoj obuhvaća efektivno korištenje elektroničkih komponenti, primjenu teorije mreža i upravljanja, kao i primjenu analitičkih metoda i simulacijskih alata kako bi se objasnila/identificirala pretvorba snage na frekvenciji.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Denis Pelin
predsjednik
Viktor Šunde
dopredsjednik

PLECS radionica - "Napredno modeliranje i simulacija sustava učinske elektronike", u organizaciji tvrtke PLEXIM, Zavoda za elektrostrojarstvo i automatizaciju Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Odjela za energetsku elektroniku (PEL 35) i Odjela za industrijsku elektroniku (IE 13) Hrvatske sekcije IEEE, održat će se u srijedu, 8. 5. 2019. god., s početkom u 9.00 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska 3. Mjesto održavanja je učionica A-310. Registracija sudionika započinje u 8:30 h. Program radionice nalazi se na poveznici - Program PLECS radionice. Jezik radionice je engleski.

Na radionicu je poželjno donijeti vlastiti laptop (barem 1 laptop na 2 osobe) s prethodno instaliranim programom PLECS. Besplatna 30-dnevna licenca može se dobiti na https://www.plexim.com/trial.

 

Autor: Denis Pelin
Popis obavijesti

Repozitorij