Profesionalne aktivnosti

Profesionalne aktivnosti skup su komplementarnih znanja i vještina potrebnih svakom inženjeru tijekom karijere. Naglasak je na cjeloživotnom učenju, od završenog studija do mirovine. Hrvatska sekcija IEEE odlučila je staviti poseban naglasak na ovu vrstu aktivnosti u sklopu kojih će organizirati razne prezentacije i radionice na temu upravljanja karijerom, vođenja projekata, managementa, temeljnih ekonomskih znanja, prezentacijskih i komunikacijskih vještina, emocionalne inteligencije i sl. U sve aktivnosti bit će uključeni i studentski ogranci i GOLD. Upravo u tu svrhu osnovan je i GOLD/PA tim volontera.
 
Ukoliko se želite aktivno uključiti u osmišljavanje i realizaciju profesionalnih aktivnosti u Hrvatskoj, molim vas javite se Vedranu Podobniku vedran.podobnik@fer.hr
Kontakt
Vedran Podobnik
Koordinator

Predavanje "Od FER-a do...

Hrvatska sekcija IEEE, u sklopu svojih "Profesionalnih aktivnosti", i SPOCK, Studentski inkubator Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva, organizirali su predavanje

 

"Od FER-a do Techstarsa: mit ili realnost?"

 

 

koje su održali Dominik Tomičević iz startupa Memgraph i Marko Sršan iz akceleratora Techstars, u srijedu, 11. 1. 2017. godine, u 17.00 sati, u Klubu studenata elektrotehnike (KSET), Unska 3, Zagreb.

Predavanje je bilo u formi intervjua

Nakon predavanja upriličeno je druženje s članovima IEEE koji dolaze iz akademije i industrije.

 

Više informacija o predavanju i predavačima pročitajte u nastavku obavijesti, a snimku predavanja pogledajte ovdje.

Sažetak predavanja

Intervju se orijentirao prije svega na put koji je Dominik prošao od srednje škole u Vrbovcu preko studiranja na FER-u i razvoja svojeg prvog startupa, upoznavanja suovnivača Marka Budiselića, razvoja najbrže graf baze podataka do prijave, ulaska i prolaza kroz tromjesečni roller coaster programa Techstars. Dotaknute su lessons learned, kako u pogledu razvoja proizvoda, vođenja novoosnovane firme tako i dolaska do investicije i dinamike unutar tima, a sve s ciljem približavanja TV serije Silicon Valley publici.

 

Životopisi predavača

Dominik Tomičević, univ. bacc. ing. comp., suosnivač je i CEO Memgrapha, startupa koji je sudjelovao u ljetnom programu Techstars London 2016 te nakon programa privukao investicije fondova rizičnog kapitala. Tijekom studija na FER-u sudjelovao je na Microsoft Imagine Cup-u 2011. godine, gdje se plasirao u finale u New Yorku s projektom KiDnect te nakon toga kao jedan od 4 tima osvojio Microsoft Imagine Cup Grants kojeg mu je dodijelio Bill Gates na World Economic Forum-u u Davosu 2012. godine. Dobitnik je i posebnog priznanja Rektora Sveučilišta u Zagrebu za međunarodno priznate inovacije.

 

Marko Sršan, mag. oec, univ. bacc. ing. comp., radi kao Program Manager u Techstarsu u Londonu. Tijekom paralelnog studija na FER-u i Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, radio je za Netokraciju i Zagrebački Inkubator Poduzetništva, pokrenuo svoj startup TimePrep te se zainteresirao za Venture Capital. Poslije Erasmus semestra razmjene u Brusselu, postao je Associate u Techstarsu te potom dobio full-time poziciju Program Managera gdje sudjeluje u vođenju VC fonda, selekciji i investiranju u startupe te vođenju akceleratorskog programa.

Autor: Vedran Podobnik
Popis obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan