Profesionalne aktivnosti

Profesionalne aktivnosti skup su komplementarnih znanja i vještina potrebnih svakom inženjeru tijekom karijere. Naglasak je na cjeloživotnom učenju, od završenog studija do mirovine. Hrvatska sekcija IEEE odlučila je staviti poseban naglasak na ovu vrstu aktivnosti u sklopu kojih će organizirati razne prezentacije i radionice na temu upravljanja karijerom, vođenja projekata, managementa, temeljnih ekonomskih znanja, prezentacijskih i komunikacijskih vještina, emocionalne inteligencije i sl. U sve aktivnosti bit će uključeni i studentski ogranci i GOLD. Upravo u tu svrhu osnovan je i GOLD/PA tim volontera.
 
Ukoliko se želite aktivno uključiti u osmišljavanje i realizaciju profesionalnih aktivnosti u Hrvatskoj, molim vas javite se Vedranu Podobniku vedran.podobnik@fer.hr
Kontakt
Vedran Podobnik
Koordinator

EU program financiranja...

Hrvatska sekcija IEEE Vas u petak, 27. ožujka 2015. godine, s početkom u 11:00 sati (Siva vijećnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu) poziva na predavanje:

 

 

EU program financiranja znanstveno-tehnoloških projekata: buduće i nadolazeće tehnologije (FET)

 

 

 

Događaj je organiziran u sklopu "Profesionalnih aktivnosti" hrvatske sekcije IEEE, uz pokroviteljstvo odjela za „Menadžment u inženjerstvu“.

Jezik predavanja je hrvatski, a predvidio trajanje izlaganja 45 min. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Predavanje će održati Ivica Ćubić, Europska komisija.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

Predavanje će predstaviti EU program financiranja znanstveno-tehnoloških projekata "Buduće i nadolazeće tehnologije" (Future and Emerging Technologies - FET) u okvirnim programima FP7 i Horizon 2020. Program podupire kolaborativna, transdisciplinarna istraživanja koja teže nastanku radikalnih inovacija i podržavaju alternativne ciljeve i koncepte naslonjene na ICT. Osnovne sastavnice programa su FET Open, FET Proactive i FET Flagships sheme financiranja. Od Horizona 2020 FET Open shema je otvorena i za ostale tehnologije pored ICT-a. Biti će predstavljen i aktualni FET radni program 2014-2015 te pripadajući natječaji uz kratki pregled same procedure prijavljivanja i izbora projekata. Na kraju će biti predstavljen statistički pregled sudjelovanja hrvatskih subjekata u okvirnim programima FP7 i Horizon 2020.

 

Životopis

Ivica Ćubić je project officer u odjelu Budućih i nadolazećih tehnologija (FET) Europske komisije. Posao project officera uključuje raspisivanja EU natječaja i izbor projekata te praćenje tako financiranih projekata. U okviru posla u Europskoj komisiji prati područja kompleksnih sustava i njihovu primjenu u kreiranja politika te High Performance Computing (HPC). Od 1995. do 2000. bio je zaposlen u kompaniji Ericsson Nikola Tesla d.d. na poslovima sistem administracije i razvoja softvera. Od 2000. pa do prelaska u Europsku komisiju je radio u istraživačkom odjelu Ericsson Nikole Tesle na istraživanjima vezana uz nove tehnologije i usluge u telekomunikacijama. Paralelno uz rad u istraživačkom odjelu vodi program suradnje Ericsson Nikole Tesle s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu na istraživanjima u telekomunikacijama te objavljuje tehničke i znanstvene radove. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Splitu, a trenutno priprema doktorsku disertaciju iz područja kvalitete softvera.

Autor: Vedran Podobnik
Popis obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan