Profesionalne aktivnosti

Profesionalne aktivnosti skup su komplementarnih znanja i vještina potrebnih svakom inženjeru tijekom karijere. Naglasak je na cjeloživotnom učenju, od završenog studija do mirovine. Hrvatska sekcija IEEE odlučila je staviti poseban naglasak na ovu vrstu aktivnosti u sklopu kojih će organizirati razne prezentacije i radionice na temu upravljanja karijerom, vođenja projekata, managementa, temeljnih ekonomskih znanja, prezentacijskih i komunikacijskih vještina, emocionalne inteligencije i sl. U sve aktivnosti bit će uključeni i studentski ogranci i GOLD. Upravo u tu svrhu osnovan je i GOLD/PA tim volontera.
 
Ukoliko se želite aktivno uključiti u osmišljavanje i realizaciju profesionalnih aktivnosti u Hrvatskoj, molim vas javite se Vedranu Podobniku vedran.podobnik@fer.hr
Kontakt
Vedran Podobnik
Koordinator

Engineers in banking industry: what...

Hrvatska sekcija IEEE Vas poziva na predavanje u srijedu 21. svibnja 2014. godine s početkom u 10:00 sati (Bijela vijećnica Fakulteta elektrotehnike i računarstva)

 

Engineers in banking industry: what skills do you need?

te radionicu

Development of transversal skills for engineers

 

 

Događaji su organizirani u sklopu projekta "Profesionalne aktivnosti" uz supokroviteljstvo "Odjela za menadžment u inženjerstvu". Predavanje (10:00-11:00) otvoreno je za sve zainteresirane, dok je radionica (11:00-13:00) besplatna i namijenjena prije svega studentima diplomskog i poslijediplomskog studija. Jezik predavanja i radionice je engleski.

Predavanje će održati te radionicu voditi Gábor Lenthár, programer u budimpeštanskom uredu globalne banke Morgan Stanley. Gospodin Lenthár će predstaviti mogućnosti koje su na raspolaganju studentima te nedavnim diplomandima računarstva u svjetskoj bankarskoj industriji. Poseban fokus će biti na njegovom putu od fakulteta do mjesta programera u svjetski poznatoj banci i mogućnostima koje globalni bankarski sektor nudi studentima i mladim diplomandima. Dio predavanja bit će posvećen i praktičnim savjetima za studente koji su zainteresirani za karijeru u bankarskom sektoru te globalnim kompanijama općenito. Primjerice, bit će objašnjeno kako napisati dobar životopis te što se može očekivati na intervjuima za posao u globalnim kompanijama.

Radionica koja će biti organizirana nakon glavnog predavanja ima za cilj pružiti dodatne informacije koje su važne za početak IT karijere u bankarskoj industriji.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

 1. Introduction to Infromation Technology (IT) @ Morgan Stanley (MS)
  1. What do we do
  2. MS Offices
  3. IT@MS – Areas and Technology
 1. Technology Graduate Program (TAP)
  1. TAP in general
  2. Locations
  3. Curriculum
  4. Beyond technology
  5. Other opportunities
 1. Opportunities for you
  1. Internship
  2. Graduate Program
  3. How to apply
 1. Overall best practices when applying for an IT job
  1. How to write CV

 

Životopis

Gábor Lenthár graduated as a Software Engineer (BSc) at Budapest University of Technology and Economics in 2012. He studied at the Faculty of Electrical Engineering and Informatics and specialized in software development. His thesis was „Position tracker and status updater application development on mobile platform“.

Gábor joined Morgan Stanley with the 2012 Autumn Technology Analyst Program and started working in Budapest in November 2012, mainly as a frontend developer working with Adobe Flex, Java and other related technologies.

Autor: Vedran Podobnik
Popis obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan