Zajednički odjel za elektroničke elemente / poluvodičke integrirane sklopove

Polje interesa Odjela za elektroničke elemente su svi aspekti fizike, tehnike, teorije i fenomena elektroničkih i ionskih naprava kao što su elementarne i složene poluvodičke naprave, organski i drugi u nastajanju materijalno temeljeni elementi, elementi s kvantnim efektom, optički uređaji, pokazivački i slikovni uređaji, fotonaponski, poluvodički senzori i aktuatori, poluvodički elementi snage, visokofrekvencijski elementi, mikromehanički, te cijevni i drugi vakumski elementi. Društvo se bavi istraživanjem, razvojem, projektiranjem i proizvodnjom vezano na materijale, obradom, tehnologijom i primjenom takvih elemenata, te znanstvenim, tehničkim i drugim aktivnostima koje doprinose razvoju ovog područja.
Odjel za poluvodičke integrirane sklopove bavi se raznim aspektima oblikovanja, implementacije i primjene integriranih sklopova u poluvodičima.
Vodstvo zajedničkog odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Mirko Poljak
predsjednik
Marko Koričić
dopredsjednik

Poštovani članovi Zajedničkog odjela ED/SSC Hrvatske sekcije IEEE,

u postupku izbora predsjednika i dopredsjednika Odjela za razdoblje od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2021. godine, Izborno povjerenstvo utvrđuje da je izborima pristupilo 10 od 18 članova s pravom glasa (55%), a rezultati glasovanja su sljedeći:

  • za predsjednika: doc. dr. sc. Mirko Poljak - 10 glasova,
  • za dopredsjednika: izv. prof. dr. sc. Marko Koričić  - 10 glasova.

Izborno povjerenstvo utvrđuje da su rezultati provedenih izbora valjani te će tijelima udruge IEEE predložiti kandidata Mirka Poljaka za funkciju predsjednika, a kandidata Marka Koričića za funkciju dopredsjednika našeg Odjela za razdoblje od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2021. godine.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali glasovanju.

Izborno povjerenstvo: dr. sc. Josip Žilak, dr. sc. Tihomir Knežević, Željko Osrečki, mag. ing.

Autor: Mirko Poljak
Popis obavijesti