WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2025.
Anamari Nakić
predsjednica
e-mail     
Martina Kutija
dopredsjednica

Novi ŽensCast je objavljen - Radim po svom.

Jeste li se ikad zapitali što neke ljude čini iskreno ispunjenima, kreativno, poslovno i privatno, te kako to isto kreirati za sebe?

Kako ostvariti svoje potencijale? Voli li većina ljudi unaprijed određene poslovne uloge?  Kako ne završiti na poslovima koje ne volimo? Kako originalnoj poslovnoj ideji dati “glavu i rep” te kako svoju tvrtku postaviti “na noge”? Kako poticati žene u poduzetništvu? Kako balansirati privatni i poslovni život ako ne radiš “od devet do pet”? Kako se uspješno prezentirati na društvenim mrežama, te pritom sačuvati privatnost? Na koji način inženjersko obrazovanje stečeno na FER-u može služiti u nošenju sa svakodnevnim poslovnim izazovima u online svijetu?

O tim pitanjima i o mnogim drugim temama razgovarali smo sa Teom Zavacki u drugom izdanju ŽensCasta, podcasta interesne skupine IEEE Women in Engineering (WiE Croatia). Jedan od osnovnih ciljeva ŽensCasta je senzibilizirati studentsku populaciju tehničkih i prirodoslovnih fakulteta za društvene teme te poticati otvoreni dijalog o stereotipima s ciljem osvještavanja vlastitih stavova i mišljenja.

Tea Zavacki je poduzetnica, poslovna trenerica, inženjerka, FER-ovka, edukatorica zainteresirana za pomaganje drugima kreirajući alate koji korisnicima pomažu u ostvarivanju pozitivnih i održivih promjena. Tea sa posebnom strašću i entuzijazmom pomaže mladima u realizaciji njihovih poduzetničkih ideja.  Svojim radom Tea dokazuje da ne morate ostati u kutiji koja vam je dodijeljena diplomom, već da današnji poslovni svijet u online obliku nudi bezbroj mogućnosti. Više o Tei možete doznati na teatime.com.hr

Autor: Anamari Nakić
Popis obavijesti