WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2025.
Anamari Nakić
predsjednica
e-mail     
Martina Kutija
dopredsjednica


U okviru projekta Umreženi stacionarni baterijski spremnici energije – USBSE u petak 28. svibnja 2021. u 11.00 sati održat će se radionica pod nazivom “Žene u znanosti” kojoj je za cilj promoviranje horizontalnih načela EU s naglaskom na ravnopravnost spolova. Radionica je besplatna i otvorena za sve zainteresirane. WiE Hrvatska je jedan od suorganizatora ovog događanja, a na radionici ćemo predstaviti naše djelovanje i suradnju s H2020 projektom Caliper.

Na radionici možete sudjelovati preko sljedeće poveznice: 

https://bigblack.ferit.hr/b/dan-pcy-n02-s29

Autor: Josipa-Pina Milišić
Popis obavijesti