WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2025.
Anamari Nakić
predsjednica
e-mail     
Martina Kutija
dopredsjednica

Interesna skupina Žene u inženjerstvu Hrvatske sekcije IEEE poziva vas na predavanje

"Završetak projekta Caliper: istraživanje i inovacije za ravnopravnost spolova"

koje će održati izv. prof. dr. sc. Anamari Nakić u srijedu, 13. prosinca 2023. godine, u 19.00 sati na FER-u u dvorani D102. Očekivano trajanje predavanja s raspravom je 60 minuta. Predavanje se održava na hrvatskom jeziku i otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno se pozivaju studenti. Sažetak predavanja nalazi se u nastavku obavijesti.

Projekt Caliper: povezivanje istraživanja i inovacija za ravnopravnost spolova povodio se na FER-u od 2020. do 2023. godine.  Projekt je financirala Europska komisija kroz okvir Obzor 2020, a provodio se u 11 europskih znanstvenih institucija u Italiji, Grčkoj, Rumunjskoj, Gruziji, Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Belgiji, Slovačkoj, Turskoj i Hrvatskoj. Kroz projekt je izrađen prvi Plan ravnopravnosti spolova FER-a koji ima tri cilja usklađena s Europskim istraživačkim prostorom: ravnopravnost spolova u znanstvenim karijerama, ravnoteža zastupljenosti spolova u donošenju odluka te integracija dimenzije spola u sadržaj istraživanja i inovacija. Na predavanju ćemo predstaviti sve rezultate provođenja projekta na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. 

Autor: Josipa-Pina Milišić
Popis obavijesti