WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2025.
Anamari Nakić
predsjednica
e-mail     
Martina Kutija
dopredsjednica

Pozivamo vas da se prijavite na izbor za Inženjerku godine, koji organizira Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (AHK) u suradnji s partnerom Mediade uz inicijatora Siemens Hrvatska. Fokus ovog izbora nije na karijernim postignućima kandidatkinja, već na njihovom potencijalu da budu uzor i inspiracija mlađim generacijama djevojaka. Cilj same inicijative je potaknuti djevojke da odaberu STEM zanimanja. Prijave su otvorene do 4. ožujka 2024., a možete se prijaviti putem linka.

Autor: Martina Kutija
Popis obavijesti