WIE (Women in Engineering) Affinity Group

Wie logo WIE (engl. Women in Engineering) predstavlja skupinu IEEE članica i članova koji su prepoznali i pridružili se nastojanju IEEE-a da inspirira, uključi, ohrabri i ojača stručni i društveni angažman žena - inženjerki i znanstvenica - širom svijeta. Ova interesna skupina raznovrsnim aktivnostima promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere.To je najveća međunarodna stručna udruga s takvim ciljevima. WIE sada ima više od 250 interesnih skupina širom svijeta s preko 11.000 članica i članova. 
 
Hrvatska WIE interesna skupina osnovana je 27. listopada 2009., ima 34 članice i člana, te 10 počasnih gošći, nositeljica "Zlatne diplome" FER-a.
Vodstvo skupine
Mandat do 31. 12. 2025.
Anamari Nakić
predsjednica
e-mail     
Martina Kutija
dopredsjednica

 Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, održan je "Globalni maraton: 25 godina WiE". Događaj je bio posvećen  svim ženama na svijetu koje su suočene s diskriminacijom, nepravdom i socijalno-ekonomskim problemima. Cilj ovog maratona je susret, razmjena ideja, razvijanje kreativnosti i suradnja WiE zajednice širom svijeta kako bismo pokazali da je naša raznolikost ujedno i naša snaga.

 Aktivnosti interesne skupine Hrvatske IEEE sekcije Women in Engineering predstavljene su na Maratonu u okviru predavanja dr.sc. Marie Alexandre Paun, predsjednice Odbora WiE regije R8, pod naslovom "Istaknuti događaji i videozapisi interesnih skupina WiE regije R8". Naše aktivnosti predstavljene su zajedno sa aktivnostima WiE Rumunjske, WiE Velike Britanije i Irske, te WiE Portugala.

Autor: Josipa-Pina Milišić
Popis obavijesti