Skupina doživotnih članova - Life Member Affinity Group

Skupina doživotnih članova (engl. Life Member Affinity Group, kraće LMAG) okuplja članove IEEE-a kojima je zbroj godina života (najmanje 65) i godina članstva u IEEE-u dostigao ili premašio broj 100. U radu Skupine mogu sudjelovati i dobrodošli su ostali članovi Sekcije, a posebno stariji članovi i umirovljenici koji nisu još dostigli status doživotnih članova. Profil i program rada skupina u našoj Regiji 8 opisani su ovdje:

http://www.ieeer8.org/category/member-activities/life-members/ 

 

Doživotni članovi IEEE-a u Hrvatskoj sekciji su

Zvonko Benčić, Life Senior

Petar Biljanović, Life Member

Nikola Bogunović, Life Senior

Leo Budin, Life Senior

Nikola Čupin, Life Senior

Gorislav Erceg, Life Member

Danilo Feretić, Life Member

Vladimir Knapp, Life Member

Mladen Kos, Life Senior

Marijan Kunštić, Life Member

Boris Kviz, Life Member

Vladimir Naglić, Life Member

Uroš Peruško, Life Member

Vesna Roje, Life Senior

Nikola Rožić, Life Senior

Vjekoslav Sinković, Life Member

Aleksandar Szabo, Life Senior

Stanko Tonković, Life Senior

Srebrenka Ursić, Life Senior

Dušan Vujević, Life Member

Momir Vujnović, Life Member

Branka Zovko-Cihlar, Life Member


Premostimo jaz među generacijama

Hrvatska sekcija IEEE, Interesna skupina doživotnih članova Hrvatske sekcije IEEE, Interesna skupina Young Professionals Hrvatske sekcije IEEE i IEEE Studentski ogranak Sveučilišta u Zagrebu

pozivaju Vas na predavanje

 

"Premostimo jaz među generacijama"
 

koje će Meri Tukač i Zlatko Ofak, pobjednici natjecanja „Mind the Gap“, koje je organizirao Studentski odbor IEEE Regije 8, održati u srijedu, 16. studenoga 2016. u 18 sati,

u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska 3, Zagreb.

 

Predavanje je na hrvatskom jeziku. Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta i otvoreno je za sve zainteresirane. Posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavačima pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

 

Sadržaj predavanja

Generacijski jaz pojam je kojim se opisuju sociološke i psihološke razlike ljudi koji pripadaju različitim generacijama, a uobičajeno je da se svrstavaju u tri grupe: Baby boomers (rođeni između 1946. i 1964. godine), generacija X (rođeni između 1965. i 1984. godine) te generacija Y (rođeni između 1985. i 2010. godine). Odrastajući u različitim razdobljima, različite generacije posjeduju drugačije vještine i gaje drugačije vrijednosti te time često dolazi do otežanog međusobnog komuniciranja i zajedničkog djelovanja. 

Cilj IEEE-ovog natjecanja „Mind the gap“, organiziranog unutar IEEE Regije 8, bio je pronaći rješenje kako smanjiti ili potpuno ukloniti jaz između starijih i mlađih generacija koristeći tehnologiju. Ovogodišnji pobjednički projekt naziva „Escape the gap!“ predlaže uklanjanje međugeneracijskih razlika na neformalan i zabavan, a pritom opet edukativan način. Inspiracija i idejni okvir za ovaj projekt preuzet je od danas popularne igre „Escape Room".

 

 

Meri Tukač diplomirala je u srpnju 2016. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) na smjeru elektrotehnike i informacijske tehnologije. Dobitnica je nagrade “Hrvoje Požar” za 2015. godinu i Nagrade “Josip Lončar” za 2015. i 2016. godinu. Zaposlena je u tvrtki Končar energetski transformatori d.o.o. 

Svoje aktivno djelovanje u IEEE-u započinje u listopadu 2014. godine. Dužnost predsjednice IEEE studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu obavlja od listopada 2015. do listopada 2016. godine. Godine 2015. bila je članica organizacijskih odbora Central European Student and Young Professionals međunarodnog kongresa (CEuSYP Congress) održanog u Zagrebu, kao i međunarodne konferencije Zagreb Energy Conference (ZEC) koja je svojim organizatorima osigurala Rektorovu nagradu.

 

Zlatko Ofak diplomirao je u srpnju 2016. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) na smjeru elektrotehnike i informacijske tehnologije. Zaposlen je u Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava d.o.o.

Aktivan je član IEEE-a. U razdoblju od listopada 2015. do listopada 2016. godine  bio je potpredsjednik IEEE studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu. Kao član organizacijskih odbora sudjelovao je također u organizaciji međunarodnog kongresa Central European Students and Young Professionals Congress (CEuSYP Congress) održanog u Zagrebu i međunarodne konferencije ZEC (Zagreb Energy Conference) za koju je  dobio Rektorovu nagradu.

Autor: Aleksandar Szabo
Popis obavijesti