Odjel industrijske primjene

Područje djelovnja Odjela industrijske primjene je unaprijeđenje teorije i primjene inženjerstva u razvoju, oblikovanju, proizvodnji i primjeni električkih sustava, uređaja, aparata i upravljanja procesa i opreme u industriji; promocija sigurnih, pouzdanih i ekonomski isplativih instalacija; nužnost industrije kao predvodnice u pitanjima očuvanja energije i okoliša, zdravlja i sigurnosti; stvaranje inženjerskih standarada i postupaka; profesionalni razvoj članova.

Odjel industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE osnovan je 30. travnja 2008. godine.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2021.
Stjepan Stipetić
predsjednik
Martina Kutija
dopredsjednica

IEEE Region 8 Entrepreneurship Week...

IEEE Young Professionals, Odjel za industrijske primjene Hrvatske sekcije IEEE i Inovacijski centar Nikola Tesla pozivaju vas na

Predstavljanje najuspješnijih inovacija

programa "Imagine, Create, Innovate: Smart Agriculture"

koje će se održati u petak, 6. prosinca 2019. godine, u 12.30, u Sivoj vijećnici FER-a, u sklopu Okruglog stola "Digitalna inovativna rješenja za poljoprivredno-prehrambeni sektor". Nakon proglašenja, nagrađeni timovi održat će prezentacije i predstaviti svoje inovacije te robotske, IoT i aplikacijske prototipe. Program je uključen u IEEE Region 8 Entrepreneurship Week zajedno s 23 druga događaja u 20 zemalja Regije 8 te će pobjednici dalje sudjelovati u međunarodnoj fazi natjecanja.

Više informacija o događaju i programu pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Program "Imagine, Create, Innovate: Smart Agriculture" u organizaciji asistenata i profesora FER-a te volontera studentskih udruga nastao je kao suradnja Inovacijskog centra Nikola Tesla (ICENT-a) i FER-a uz viziju pobuđivanja kreativnosti i stvaranje inovacijske atmosfere još u studentskim danima, dugoročno usmjerene prema komercijalizaciji visokotehnoloških proizvoda.

S početkom u lipnju 2019., u programu je sudjelovalo 14 timova koji uključuju 55 studentice i studenta s 11 hrvatskih fakulteta i veleučilišta iz Zagreba i Varaždina. Komisija od 15 prepoznatih domaćih stručnjaka izdvojila ih je 6 koji su dobili stipendije te uz mentore realizirali svoje ideje tijekom 4 mjeseca izrade. Nakon prošlogodišnje prve inačice iz područja Smart City, ove godine pet interdisciplinarnih timova finalista sudjeluju u području Smart Agriculture. To su:

  • P.A.S.T.I.R. korova - Poluautonoman sustav robota i dronova za prepoznavanje i selektivno uništavanje korova između redova usjeva
  • Schroom - Napredna vrtna svjetiljka
  • SWIRRIS - IoT sustav za mjerenje kemijskih karakteristika tla i vode
  • PuP - Poljoprivrednik u polju
  • SEAtonomous - Autonomno plovilo za transport poljoprivrednog uroda riječnim kanalima

 

Agenda događaja:

 

Promotivni dizajn:

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti