Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku

Integracija teorija komunikacija, upravljanja, kibernetike, stohastike, optimizacije i strukture sustava u cilju stvaranja cjelovite teorije sustava; (2) razvoj sustava inženjerske tehnologije uključujući probleme metoda definiranja, modeliranja, simulacije, provjere sustava te tehnika oblikovanja sustava; (3) primjena gore navedenog na sklopovlje i programsku podršku pri analizi i osmišljavanju bioloških, ekoloških, sociološko-ekonomskih i operacijskih sustava čovjek-stroj.

Vodstvo odjela
Mandat do 31. 12. 2025.
 
Damir Blažević
predsjednik
 
Tomislav
Keser
dopredsjednik

Pozivamo vas na predavanje: Kako se...

    Odjel za sustave, čovjeka i kibernetiku, Odjel za pouzdanost i Studentski ogranak Osijek Hrvatske sekcije IEEE u suradnji s tvrtkom COBE d.o.o. iz Osijeka

 

     pozivaju Vas na virtualno predavanje pod naslovom:

 

        Kako se tijekom studentskih dana probiti u svijet IT-ja?

                   Monika Čivić i Ljubica Bosanac

                   8. ožujka 2021. u 16:00 sati

 

Podaci za pristup:   https://meet.google.com/anj-pgsy-tjr

Sažetak:

Za Dan žena smo vam pripremili jedno posebno predavanje - Monika Čivić, UX/UI dizajnerica, i  Ljubica Bosanac, Frontend developerka u tvrtci COBE d.o.o., ispričat će vam svoj put od studija na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), do jedne od najuspješnijih development i dizajn agencija u Osijeku. 

Predavanje će pokriti sve, od toga kako su im izgledali studentski dani i kojim aktivnostima su se bavile, preko toga što misle o studentskim poslovima i praksama, pa sve do njihovih karijera danas. Ako ste se ikad pitali kada i kako krenuti, ovo je predavanje za vas. 

 

Kratki životopisi:

Monika Čivić, mag.ing.comp., radi kao UX/UI dizajnerica u tvrtci COBE d.o.o.. Nakon jezične gimnazije u Osijeku, u potpunosti je promijenila smjer te upisala FERIT, prepoznavši već tada potencijal IT sektora u Osijeku. Tijekom studija susrela se s programiranjem i izradom aplikacija, kada se prvi put pojavio i njen interes za UX/UI. Uz fakultet, volontirala je u udruzi IASTE te išla na dvije stručne prakse u inozemstvu. Diplomirala je 2016. Karijeru je započela kao UI dizajnerica i Front-end developerka, nakon čega je u COBE došla kao UX/UI dizajnerica. Danas vodi tim od sedam dizajnera i radi za velike svjetske klijente.

monika.civic@cobeisfresh.com

Ljubica Bosanac, mag.ing.el., radi kao Front-end developerka u tvrtci COBE d.o.o.. Nakon opće gimnazije u Valpovu, gdje je razvila interes za prirodne i tehničke predmete, upisala je FERIT. Tijekom studija, radila je kao demonstrator te sudjelovala u Microsoftovom SSA programu i brojnim konferencijama, kao što su Shift i WebCamp. Već na trećoj godini studija počela je raditi kao Web developerka te stekla iskustvo rada u frontend developmentu. Diplomirala je 2018. Zaintrigirana novim tehnologijama i željom za napretkom, karijeru je nastavila u tvrtci COBE d.o.o.. 

Danas je dio rastućeg Web tima od deset developera te radi za velike svjetske tvrtke.

ljubica.bosanac@cobeisfresh.com

Autor: zhocenski
Popis obavijesti

Predavanja u 2009. godini

Predavanje: "Vjetroelektrane i gospodarski razvoj"

 

U organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku i Odjela SMC Hrvatske sekcije IEEE dana 10. veljače 2009. godine održano je predavanje

 

"Vjetroelektrane i gospodarski razvoj"

prof.dr.sc. Stjepan Car
KONČAR Institut za elektrotehniku d.d.

 

Predavanje je održano u u Vijećnici Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, Kneza Trpimira 2b.

 

Sažetak predavanja:

U Hrvatskoj se očekuje znatno povećanje korištenja obnovljivih izvora električne energije, a posebno energije vjetra i vode. Dva glavna makroekonomska pokazatelja Hrvatske izražena velikim budžetskim deficitima i vrlo visokom stopom nezaposlenosti mogu se bitno ublažiti razvojem i domaćom proizvodnjom opreme za korištenje obnovljivim izvorima. Hrvatska elektroindustrija ima veliku tradiciju i bitne reference diljem svijeta u gradnji hidroelektrana, a na području vjetroelektrana stiče izgradnjom i
radom prvog vjetroagregata "KONČAR" na Pometenom brdu u zaleđu Splita. Hrvatsko tržište važno je ne samo za stjecanje referenca domaćih tvrtki nego i za uključivanje na domaće tržište s potencijalom od oko 1 milijardi EUR, kao i na globalno tržište s porastom u duljem vremenskom periodu od preko 20%.
U izlaganju će biti izneseni svjetski trendovi na području obnovljivih izvora s naglaskom na vjetroelektrane, kao i obrađena različita tehnička rješenja vjetroagregata. Također će biti prezentirani rezultati višegodišnjih primijenjenih istraživanja i razvoja domaćeg vjetroagregata za gradnju vjetroelektrana.

O predavaču:

Prof.dr.sc. Stjepan Car diplomirao je elektrotehniku na Sveučilištu u Zagrebu 1972. godine i stekao akademsko zvanje doktora tehničkih znanosti iz područja elektrotehnike 1979. godine. Završio je niz kraćih i dužih seminara iz poslovnog upravljanja i ekonomije u zemlji i inozemstvu. Nakon diplomiranja zaposlio se u Institutu KONČAR-a gdje je radio na istraživačkim i razvojnim zadacima te postao članom Uprave KONČAR Elektroindustrija d.d. za područje korporativnog razvoja i poslovno područje industrije. Od 1998. obnaša dužnost predsjednika Uprave društva KONČAR  Institut za elektrotehniku d.d. Niz godina predavao je na Veleučilištima u Zagrebu, Varaždinu i Rijeci, a od 2006. predaje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Zvanje izvanrednog profesora stekao je 2004. godine. Autor je više od 70 objavljenih radova i dva patenta iz područja asinkronih strojeva. Član je Tehnologijskog vijeća HAZU-a i član Predsjedništva HATZ-a, član povjerenstva fonda Jedinstvo uz pomoć znanja, te predsjednik Ocjenjivačkog suda inovacija u Zagrebu i član međunarodnog žirija za ocjenu inovacija u Genevi.

Opširnije informacije mogu se pročitati u izvornoj obavijesti o predavanju.