Young Professionals Affinity group

    


Premostimo jaz među generacijama

Hrvatska sekcija IEEE, Interesna skupina doživotnih članova, Interesna skupina Young Professionals i Studentski ogranak Zagreb pozivaju Vas na predavanje

 

"Premostimo jaz među generacijama"

 

koje će Meri Tukač i Zlatko Ofak, pobjednici međunarodnog natjecanja „Mind the Gap“ IEEE Regije 8, održati u srijedu, 16. studenoga 2016. u 18 sati, u Sivoj vijećnici FER-a.

Predviđeno trajanje predavanja s raspravom je 90 minuta. Otvoreno je za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente.

Više o predavanju i o predavačima pročitajte u opširnijem sadržaju obavijesti.

Sadržaj predavanja

Generacijski jaz pojam je kojim se opisuju sociološke i psihološke razlike ljudi koji pripadaju različitim generacijama, a uobičajeno je da se svrstavaju u tri grupe: Baby boomers (rođeni između 1946. i 1964. godine), generacija X (rođeni između 1965. i 1984. godine) te generacija Y (rođeni između 1985. i 2010. godine). Odrastajući u različitim razdobljima, različite generacije posjeduju drugačije vještine i gaje drugačije vrijednosti te time često dolazi do otežanog međusobnog komuniciranja i zajedničkog djelovanja. 

Cilj IEEE-ovog natjecanja „Mind the gap“, organiziranog unutar IEEE Regije 8, bio je pronaći rješenje kako smanjiti ili potpuno ukloniti jaz između starijih i mlađih generacija koristeći tehnologiju. Ovogodišnji pobjednički projekt naziva „Escape the gap!“ predlaže uklanjanje međugeneracijskih razlika na neformalan i zabavan, a pritom opet edukativan način. Inspiracija i idejni okvir za ovaj projekt preuzet je od danas popularne igre „Escape Room".

 

Meri Tukač diplomirala je u srpnju 2016. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) na smjeru elektrotehnike i informacijske tehnologije. Dobitnica je nagrade “Hrvoje Požar” za 2015. godinu i Nagrade “Josip Lončar” za 2015. i 2016. godinu. Zaposlena je u tvrtki Končar energetski transformatori d.o.o. 

Svoje aktivno djelovanje u IEEE-u započinje u listopadu 2014. godine. Dužnost predsjednice IEEE studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu obavlja od listopada 2015. do listopada 2016. godine. Godine 2015. bila je članica organizacijskih odbora Central European Student and Young Professionals međunarodnog kongresa (CEuSYP Congress) održanog u Zagrebu, kao i međunarodne konferencije Zagreb Energy Conference (ZEC) koja je svojim organizatorima osigurala Rektorovu nagradu.

 

Zlatko Ofak diplomirao je u srpnju 2016. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) na smjeru elektrotehnike i informacijske tehnologije. Zaposlen je u Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava d.o.o.

Aktivan je član IEEE-a. U razdoblju od listopada 2015. do listopada 2016. godine  bio je potpredsjednik IEEE studentskog ogranka Sveučilišta u Zagrebu. Kao član organizacijskih odbora sudjelovao je također u organizaciji međunarodnog kongresa Central European Students and Young Professionals Congress (CEuSYP Congress) održanog u Zagrebu i međunarodne konferencije ZEC (Zagreb Energy Conference) za koju je  dobio Rektorovu nagradu.

Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti