Young Professionals Affinity group

    


Radionica prezentacijskih vještina

IEEE Young Professionals Hrvatska poziva vas na sudjelovanje u STEP (Student Transition & Elevation Partnership) radionici prezentacijskih i komunikacijskih vještina s ciljem ostavljanja snažnog dojma na slušatelje i oslobađanja straha od javnog nastupa. Uvodnu radionicu održat će Fran Mikuličić, MBA s nazivom:

"Javni nastup",

a pružit će vam uvid i ohrabriti vas na daljnje sudjelovanje u seriji radionica koncipiranih kao tečaj prezentacijskih vještina s naglaskom na aktivnu raspravu i vježbanje pred publikom, nakon kojih će sudionici dobiti certifikat o pohađanju. Uvodna radionica održat će se u četvrtak 30. listopada u 17:30h u Sivoj vijećnici na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Broj polaznika je ograničen te je svoje sudjelovanje potrebno najaviti na yp.croatia@ieee.org. Radionica je posebno korisna doktorandima, post-doktorandima i mladim zaposlenicima. Više informacija o temi i voditelju radionice pročitajte u nastavku obavijesti.

 

Cilj radionice

Cilj je radionice dati uvid i predstaviti tečaj koje će učiniti polaznike izvrsnim govornicima i prezenterima uz različite teme, vrijeme trajanja prezentacije i ciljanu publiku. Fokus je na unaprijeđenje poslovnih vještina prezentiranja, ali i komunikacijem u širem, svakodnevnom području. Naglasak je dan na uočavanje i prepoznavanje želja publike i biranje najboljeg pristupa za prezentiranje svog znanja, sposobnosti ili proizvoda.

Namjera nam je izložiti vas zahtjevnim i kompleksnim oblicima govora u javnosti kako bi svaki vaš sljedeći javni nastup bio bez “knedle u grlu”, uspavane publike i mlakog odaziva. Kako bi se omogućilo polaznicima prevladavanje treme i anksioznosti, oni se postupno izlažu zahtijevnijim oblicima javnog govora i podučava ih se tehnikama pripreme i opuštanja.

Izvrsnost u govorništvu vještina je koja se najbolje transferira i usvaja kroz vježbu i najveći mogući broj ponavljanja od strane polaznika. Tečaj je namijenjen svima kojima će uspješnost i kvaliteta budućih poslova ovisiti o uspješnosti prezentiranja sebe, svojih ideja ili usluga i proizvoda. Kako radionice stavljaju naglasak na uspostavu odnosa s publikom, upravljanje pažnjom i dinamikom nastupa te razumijevanje psiholoških aspekata posebno je korisna mladim stručnim osobama: inženjerima, programerima, istraživačima i dr.

 

O predavaču

Popularan po vrlo interaktivnom i živopisnom pristupu, Fran Mikuličić stručnjak je na područjima organizacijske i ljudske učinkovitosti. Svoj MBA studij završio je u SAD-u, na sveučilištu Vanderbilt gdje je pohađao treninge u poslovnoj komunikaciji, liderskoj komunikaciji i naprednim prezentacijskim vještinama te je kao coach trenirao studente u javnom nastupu i vještini intervjuiranja. Od tada svakodnevno vodi radionice govorničkih vještina i individualni coaching javnog nastupa. Više o njegovim aktivnostima možete pronaći na www.mikulicic.com i www.mlodyssey.org.

 

Metode rada

Prezentacija najboljih praksi i vježbe polaznika. Od polaznika se očekuje aktivno slušanje svojih kolega, davanje konstruktivnog feedbacka, poštivanja vremenskih okvira te temeljita priprema vlastitih prezentacija i govora, kao i sudjelovanje u raspravama u teoretskom dijelu radionice.

 

Sadržaj uvodne radionice

  • Uspostavljanje odnosa s publikom
  • Upravljanje stavovima i očekivanjima publike
  • Najčešće pogreške javnog nastupa
  • Savjeti za uspješan govor
  • Izgled, nastup i biheviorizmi
  • Upotreba glasa i govora tijela
  • Fizička i psihološka priprema
  • Osobine i uvjerenja top govornika
  • Kako početi i završiti govor
  • Priprema i struktura govora
Autor: Vinko Lešić
Popis obavijesti