Young Professionals Affinity group

    


IEEE Elevate :: Art + (Science ||...

IEEE Young Professionals i IEEE Studentski ogranak Zagreb vas pozivaju na posljednji IEEE Elevate ove godine koji će biti posvećen sjecištima umjetnosti, znanosti i tehnologije.

 

Srijeda 12.11. od 17h na FER-u u prostoru Kluba Studenata ElektroTehnike (KSET).

 

Naša gošća je Marta de Menezes, portugalska umjetnica koja će nam približiti ideje o umjetnosti temeljenoj na istraživanjima, radu u laboratorijima i upotrebi tehnologije.
 

Predavanje organiziramo u suradnji sa KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a više o predavanju pročitajte u nastavku obavijesti.

Marta de Menezes portugalska je umjetnica s diplomom iz likovne umjetnosti Sveučilišta u Lisabonu, magistra znanosti povijesti umjetnosti i vizualne kulture na Sveučilištu Oxford, te doktorska kandidatkinja Sveučilišta u Leidenu. Kroz svoj rad istražuje mogućnosti koje moderna biologija nudi umjetnicima. Bavi se istraživanjem mjesta na kojima se sijeku umjetnost i biologija te radi u istraživačkim laboratorijima pokazujući da se nove biologijske tehnologije mogu koristiti kao novi umjetnički medij te biološki materijal upotrijebiti u umjetničkim djelima. U sklopu predavanja predstavit će proces i metode razvoja ideja i nastanka projekata kao i radove koji će se izložiti u sklopu Touch Me Festivala: Vrijeme je! u Galeriji Klovićevi dvori. To će potaknuti razgovor o tome kako suvremeni umjetnici  koriste i istražuju znanost i tehnologije.

Autor: Tomislav Pokrajčić
Popis obavijesti